Doğum özel hastanede mi yoksa devlet hastanesinde mi olmalı?
Doğumda anne kendini rahat ve güvende hissetmeli. Güvende hisseden gebenin doğumu da daha kolaylaşır. Artık günümüzde birçok yerde doğum gerçekleşiyor. Özellikle yurtdışında gebenin talebine göre doktorun da onayıyla evde doğumlar bile olabiliyor. Doğumun gidişatına, bebeğin ve annenin sağlık durumuna göre doğumunuzun nasıl olacağına doktorunuz karar verecektir.
Doğumun son haftalarında sezaryen veya normal doğum belli olur. Bunun birlikte hangi hastanede, nasıl bir doğum olacağı da belli olacaktır. Bu durumu doktorunuz başta olmak üzere gebenin de rahat etmesi göz önünde bulundurularak bir alan seçilir. Özel veya devlet hastanesinde, suda doğum veya ev... Hiç fark etmez. Tek önemli nokta bebeğin ve annenin sağlığıdır. Buradaki durum güvendiğiniz doktorun onayıdır. Doktorunuzun onayladığı veya tamam dediği her yer doğum yapabilirsiniz.
Önemli olan annenin rahat etmesi ve kendini güvende hissetmesi. Huzur ve güvenle vücudunuz oksitosin hormonun salgılanmasına destek olmalısınız. Hastanede olacak doğumlar için önceden hazırlık yapmalısınız. Kendinizi evde gibi hissedeceğiniz ortamlar yaratmalısınız. Düşünün, ne olsa sizi evde ve yatağınızda hissettirirdi? ona göre doğum çantanıza eşyalar eklemelisiniz; kendi çarşaflarınız, loş ışık veya sevdiğiniz müziklerin çaldığı bir oda vb. Bu seçenekleri kendi yaşamınıza göre arttırabilirsiniz.
Doğumdaki yeriniz çok önemli değil. Burada önemli olan şey güvenebileceğiniz bir doktor seçmektir. Doktorunuz sizin ve bebeğinizin sağlığı için uygun pozisyonları veya uygun alanları bulup, yönlendirecektir.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Daha çok gencim çocuk düşünmüyorum :) ilerde Allah kerim eğer ki olursa ve imkanımız da olursa iyi bir özel hastane olurdu ama eğer ki imkanım olmaz ise en azından fazlasıyla hastayı hor görmeyen ve doktorları iyi olan bir devlet hastanesi olabilirdi. Sonuçta hayatının en özel anını yaşıyorsun bir bebeğin oluyor değsin yani :) 🥰
20 Yorumla
- +1 yıl
Özel hastanelerde kişiye özel odalar olduğu için daha çok evindeymiş gibi hissediliyor.
Özellikle sezaryen doğumlarda özel hastaneler anneler için daha çok konforlu.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
Onu bunu bilmem de yurt dışındaki anne adaylari bile doğuma buraya geliyorlarmiş en çok doğum bizde ya doktorlarimiz daha tecrübeli diye ozel olsun devlet olsun o çocuk doğsun artık yaaaa
50 Yorumla Doktor kadar hastanenin sunacağı konfor, ilgi, çalışanların yaklaşımı, imkânları çok önemli. Özeli imkânlarından ve bu saydıklarımdan dolayı tercih ederim. Doktoruda araştırıp iyi olana karar veririm. Hastane ve doktor tavsiye yorumlarina göre seçimimi yaparım.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
tabıkı devlet hastanesı özel hastane hıcbırşey yapmıyor ben uygulama ve arastırma hastanesındeyım tıpta acil önü özel hastane ambulansından gecılmıyor özel hastanenın sağlık ocagından bır farkı yok bır kere annanemı götürdüm kannı curulaşmıştı ağzından kan gelıyordu durduramadılar kadın ölecektı tıp ayaga kaldırdı ve dıyorum kı doktorla konusacam hemsırenın verdıgı cevap doktor mesaı saatı dışında gece nöbetinde sadece hemşire ve kıdemlı olarak asistan kalıyor doçent tır uzmandır para ıcın gelıyor ne doğum nede baska bırsey sadece para almasını bılıyorlar koskoca acıbadem bıle bır işe yaramıyor
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben iki doğum yaptım ikisinde de devlet hastanesi nde yaptım pişman olmadım bence sadece özentilik tabi her Devlet hastanesi de bir değil çok güzel ve konforlu olanlar var ayrıca tek odada kaldım her zaman oda başına para alıyorlar serum başına bile para veriyorsun para tuzağı bence başka bir şey değil
20 Yorumla - +1 yıl
ilk çocuk özelde doktorla olursa iyi olur. sonrakiler için fark etmez. ilkinde anne tedirgin baba heyacanlı devlet hastanesinden memnun kalmayabilirler. sonrakilerde tecrübeli oldukları için rahat olurlar devlet hastanesinde ki ebe bile memnun eder.
20 Yorumla - +1 yıl
İkisi de aynı zaten, değişen pek bir şey yok, özel hastanelerin de iyisi kötüsü var devlet hastanelerinin de, hastane tercihi yapmadan önce google de daha önce deneyimlermiş kişilerin yorumlarını okumak daha sağlıklı olur.
10 Yorumla - +1 yıl
Yengem ( devlet hastanesi) gebelik zehirlenmesi varmış hastaneye gidip bir sürü test yaptılar bu ölümcül bir hastalık anne de çoçuk da ölüyor hastanede bir kaç gün yattı sonra taburcu oldu tam yola çıkacaklar köye yengemin tansiyonu çıkıyoe ve yolda özele götürüyolar doktor diyor ki sizi nasıl çıkardılar hemen ameliyata alıyorlar çoçuk 8 aylık doğuyor az daha ölüyolardı o yüzden ne kadar pahalı olursa olsun ciddi konular da özel abi
20 Yorumla İmkanim varsa her konuda özel derim ilgili olmalari bakimindan daha iyi ve aciklayici oluyor tabi doktoruna gore de degisir devlette olupta ilgili olanda illa ki vardir.
20 Yorumla- +1 yıl
Doktorum nerde ise orayı tercih ederim benim ki birunideydi ki bin tane ultra lüks hastaneye değişmem orayı👍🏻
20 Yorumla - +1 yıl
Tercih edilen dogum yöntemine göre değişir.. devlet hastaneleri sezeryan doguma karşı oluyor genelde masraf çıkmasın diye":)
20 Yorumla Tercihim özel hastaneden yana olurdu diye düşünüyorum çünkü bildiğim kadarıyla daha ilgili ve özenliler.
20 Yorumla- +1 yıl
Özel sigortam olduğundan ilk bebeğim için tercihim özel hastane oldu. İkinci defa anne olursam tercihim yine özel olacak
10 Yorumla - +1 yıl
Özel hastane kesinlikle, devlet hastanesin de sıkış tıkış odalar ve refakatçi dışında kimsenin girememesi gibi sıkıntılar var.
10 Yorumla - +1 yıl
Özel hastane. Para gidecek ama yapacak birşey yok. Devlet hastanelerinde sezeryan sıkıntılı oluyor diyorlar.
10 Yorumla - +1 yıl
Muayene olduğum da doktor un ilgisine göre belirlerim
R20 Yorumla Bebek Bakımı konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bizim yerli karı kısmının canı çok tatlıdır... İlla ki özel hastane olacak, illa ki sezaryen doğum olacak.
10 YorumlaÖzel hastaneyi tercih ederim, devlette ilgilenilmiyor
20 YorumlaDevlet calisanlari umursamaz bazilari yani ama ozele vercek parasi olmayan devlet hastanesine gitcek mecbur. Ama ole devlet hastaneleri varki ozele 10 basar oylede bisi var
20 YorumlaAtatürk ün dediği gibi beni Türk hekimlerine emanet edin o yüzden hiç farketmez.
10 YorumlaTıp fakültesini seçerim. Normal devlet hastanesi olmaz
10 Yorumla- +1 yıl
Özel hastaneler daha iyi oluyor. Devlet sezeryan için pek uygun değil
10 Yorumla - +1 yıl
Söyleyeceğim kulağınıza tuhaf gelebilir ama Devlet Hastanesi, sebep şu ki haberlerde gördüğüm berbat vakalar en çok hatalı amaliyatlar Özel hastaneden çıkmakta.
50 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Devlet , çünkü belli bir birikimi vardır para alıyor diye önemsememezlik yapmaz. Şikayetçi olmak kolaydır. hemen soruşturma açılır
10 Yorumla Bence ozel ya da devlet degil iyi doktor kotu doktor vardir kimisi sifa olur kimisi hayatini bitir insanlarin davranis bicimide insana gore degisir
10 Yorumla- +1 yıl
İkiside aynı amacı sağlıyor fakat özel hastahaneler daha temiz gibi geliyor
10 Yorumla - +1 yıl
on yıl kadar oldu, sigarayida azalttım bırakacağım yaşam kalitemi düşürüyor
10 Yorumla devlet ya da özel hastane farketmez ikisde aynı şeyi yapıcak çünkü
10 Yorumlaİlgi ve rahatlık konusunda özel hastaneler her zaman daha iyi oluyor
10 YorumlaEğer imkanım varsa tabiyki özeli tercih ederim daha güzel davraniyolar ve daha ilgililer
10 YorumlaArkadaşlarımdan duydugum kadarıyla özel tercih edilmeli İstanbul Anadolu yakasında olan varsa güzel bir hastane dahi önerebilirim
00 Yorumla- +1 yıl
Özel hastaneyi tercih ederim.
10 Yorumla Bebek Bakımı konusunda 598 cevap paylaştı. Hangisini istiyorlarsa onu tercih etmeliler.
10 YorumlaKesinlikle özel rahat ve ferah olur
10 Yorumla- +1 yıl
özel hastane tabii ki
10 Yorumla - +1 yıl
Ben özelde doğum yapmam isterim
11 Yorumla- +1 yıl
Yapmak *
- +1 yıl
Doktora bağlı bu, hastaneye değil
10 Yorumla - +1 yıl
İmkanı olanların özeli tercih ettiğini görüyorum
10 Yorumla Özel hastaneyi tercih etsinler..
10 Yorumlamuayene için de doğum için de özeli tercih ederim.
10 YorumlaEn güzeli tıp fakültesi ya da özel
10 YorumlaHastaneye göre değişir
10 Yorumla- +1 yıl
İlkse özel olmalı ne olur ne olmaz
10 Yorumla Devlet hastanesi oldu çok da güzeldi...
20 Yorumla- +1 yıl
Ya ne bilim farketmez ki
20 Yorumla - +1 yıl
Özel hastane en iyisi
10 Yorumla sebebini bilmiyorum ama özel tercih ederdim
10 Yorumla- +1 yıl
Özel daha temiz bence
10 Yorumla - +1 yıl
Fark etmez
10 Yorumla - +1 yıl
Özel hastane
10 Yorumla Sağlıklı bir şekilde doğsunda hastane farketmez
10 YorumlaDevlet
10 YorumlaÖzeli tercih ederim
10 Yorumla- +1 yıl
Özel tabiki devlet çıkartalım da bitsin derdinde
10 Yorumla - +1 yıl
ne farkı oluyor ki
10 Yorumla - +1 yıl
Allah nasip ederse özel😂
10 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle devlet
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Özel
10 Yorumla Özel iyidir güzeldir
10 Yorumla- +1 yıl
Özel hastane
10 Yorumla Özel hast
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Doktor seçmek hastane seçmekten önemlidir.