Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek olsam yapmazdım. Sünnetin elle tutulur bir yararı yoktur. Birileri sağlığa yararlıdır diye sallamış.
Cinsel yolla bulaşan hastalıkları önler diyorlar; AIDS se karşı koruduğuna dair bir kanıt yok. Klamidya, gonore, frengi... gibi diğer cinsel hastalıklara karşı hiç bir koruma sağlamıyor.
Sünnetin AIDS riskini azalttığını söyleyen çalışmaların hepsi sahra altı afrika'ya ait yani zaten sünnetin yapıldığı ama en çok AIDS olan yerde, Avrupada bu sonuca ulaşan bir deney ya da kanıt yok. Sünneti desteklemeye çalışan ana araştırmaların verilerine bile baktığınızda bile elde tutulur bir yarar ortaya koyamıyorlar; virüsün bulaşma olasılığı %2,49 dan %1.18 e düşüyor sadece. Sünnetle cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında bir bağlantı olmadığı şu şekilde de çıkıyor; amerikada erkek çocuklarının %70-%80 gibi bir oranı sünnet ettiriliyor ama hıv pozitif olan sayısı çok yüksek buna karşın avrupada ise sünnet olan sayısı oldukça düşük olduğu gibi hıv pozitif olanlarda çok az yani dünyaya baktığınız zaman Sünnetle korunma arasında bir bağ gözükmüyor. Sünnet bizim ülkemizde çok yaygın olmasına rağmen her yıl hıv pozitif olanlar artmakta.
İdrar yolu enfeksiyonlarından korur diyorlar onada bakalım; 1 yaşından önce erkek çocukların %1inden azı idrar yolu enfeksiyonu yaşıyor ayrıca sünnetin idrar yolu enfeksiyonu azaltığına dair bir kanıtımızda yok. Diyelim ki idrar yolu enfeksiyonu azaltığına dair bir kanıtımız olsaydı 111 çocuğun genitel sakatlanması yalnızca 1 çocuğun idrar yolu enfeksiyonu olmasını engelliyecekti. Öte yandan her 100 çocuktan 2si sünnet yüzünden ciddi kanama, yaradan dolayı enfeksiyon gibi şeylere maruz kalıyor. 111 çocuğu 1 idrar yolu enfeksiyonundan kaçınmak için sünnet ettik ama 2-3 çocuğu başka şekilde enfeksiyona mağruz bıraktık. 🤦♀️
Sünnet ettirilen her 5ila 10 çocuktan 1inde tıpki idrar yolu enfeksiyonunda olduğu gibi semptomlar oluyor. Çok sık idrara çıkma isteği ve yanma hissi gibi ve bu hastalığın tedavisi sadece ameliyat olmak.
Penis kanseri olasılığını azaltıyor diyorlar hadi onada bakalım; Penis kanseri en nadir olan kanser türlerinden biri her yüz bin kişide 1 kişiyi etkiler ve bu kişi genellikle 50 yaşından büyüktür. Erken teşhiste tedavi edilmesi oldukça kolaydır. On binlerce kişiyi sünnet ettirip zevklerin azaltmak ve bir çok kişiyi genitel sakatlamadan muzdarip bıraksak anca 3-4 kişiyi belki kanserden kurtarırız. Sünnetin varlığı burda da gereksiz. Sigara içmeseniz kat kat daha yararlı olur.
Penis yapısı bozukluğunu önler diyorlar; Fimozis filan gibi 20. yüzyılın ortalarında bu tartışmayı bırakılmıştı zaten. Sünnet derisi doğru kesilmezse 90 dereceye varan yamuklukla ortaya çıkabiliyor. Zararlarını say say bitmez. Zevki azaltması, erken boşalma yapması, Penis başı koruyucu tabakası kaybediyor bu nasırlaşma yapıyor, hassaslaşıyor, sünnetsiz birinin penisi 37 derece iken sünnetli bilirinin penisi 27 derce oluyor yani vajinaya girdiğimde bir anda Penis şok yaşıyor...019 Yorumla- +1 yıl
Sünnetsizim neler tavsiye edersiniz... Ben de fimosiz olabilir mi nasıl anlaşılır tam olarak
Cevap sahibi+1 yıl@Applegreen deri tamamen çekile biliyor mu? işeme güçlüğü, işeme sırasında sünnet derisinin balonlaşması, ereksiyon sırasında ağrı ve tekrarlayan bakteriyel enfeksiyonlar var mı?
Zaten bu yaşına kadar bir sorun olmamışsa fimozis yoktur.- +1 yıl
Sünnet derisini geriye cekince çok sıkıyor penis ucunu...
- +1 yıl
Çişimi yapıyorum normalde... Ereksiyon olunca Sünnet derisi çok geriliyor elim ile Sünnet derisini geriye çekmeyince ucu sivri biber gibi oluyor
- +1 yıl
Sadece duş alırken Sünnet derisini geriye çekiyorum tamamen zorlayınca çok sıkıyor
Cevap sahibi+1 yıl@Applegreen bir doktora git sünnet ol derse olma başka çözümleri var. Deri genişletile biliyor. Burdan bir şey diyemem.
- +1 yıl
Dm den yazma durumunuz var mı
Cevap sahibi+1 yıl@Applegreen yok
- +1 yıl
Bazen streoid cream duyuyorum ya da egzersiz esnetme germe falan var mı böyle bir şey
- +1 yıl
Kardes kuzen Sünnet oldu mu ailede herkes sünnetsiz mi
Cevap sahibi+1 yıl@Applegreen evet. Steroid içerikli kremler genellikle 6 hafta kadar günde 1 ya da 2 kez uygulanacak şekilde kullanılır. Bu süre zarfında steroidli krem kullanımına paralel olarak sünnet derisini esnetecek egzersizler de yapılabilir. Tekrar söylüyorum gerçekten bir problemin varsa doktora görün. Burdan olmaz.
- +1 yıl
Her sabah uyandığımda ereksiyon oluyorum kendi kendime sünnetsiz olması yüzünden mi Sünnet derisi etkili mi
- +1 yıl
Sünnet derisini esnetecek egzersiz masturbasyon mu oluyor...
Cevap sahibi+1 yıl@Applegreen hayır çoğu erkek sabah ereksiyonu yaşar. Standart bir erkek günde 11 defa kadar gün içinde erekte olur bunların 7 kermesi uykuda olur zaten.
Cevap sahibi+1 yılSen doktora görün kardeşim. Sorularında sorarsın.
- +1 yıl
Her gün Sünnet derisini geriye çeksem günde iki üç kez Sünnet derisi esneklik kazanır mı... Genelde sıcak su ile duş alırken biraz daha esnek oluyor... Kışın soğuk havada ya da soğuk su değince ya da yıkayınca Sünnet derisinde darlık daha belirgin oluyo
- +1 yıl
Anlıyorum ama Sünnet olmak zorunlu değil dimi tıbben
- +1 yıl
Doktorsunuz sanırım her şey için çok teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAsla olmazdım. Sünnet genital sakatlamadır.
Sünnet Hijyen ve Sağlık Dışıdır : Sünnet hakkında en yaygın olan efsanelerden biri, sünnetin penisi daha temiz ve bakımı daha kolay yaptığıdır. Bu doğru değildir. Gözkapakları olmadan gözler daha temiz olmaz, penis de üstderi olmadan daha temiz olmaz. Yapay olarak dış organ haline getirilen glans (penis başı) ve meatus, kire ve aşınmaya sürekli açık haldedir, bu da sünnetli penisi daha kirli yapar. Koruyucu üstderinin kaybolması, üriner yolu bakteri ve viral patojenlere karşı korumasız bırakır.
Sünnet yarası pek çoklarının sandığından daha büyüktür. Bu yalnızca geri kalan derinin iç ve dış birleşme noktaları değildir. Sünnet olmadan önce bir bebeğin *üstderisi penis başında ayrılmalıdır, tam anlamıyla söylemek gerekirse, bu canlı canlı derisini yüzmek, yırtmaktır. Bu da geriye kanayan, geniş ve açık bir alan bırakır. En iyi ihtimalle, bu geniş alan yalnızca bir çeşit proto-mukoza tarafından korunmaktadır. Hastalık yapıcılar bu açıklıktan kolaylıkla içeri girebilirler.
Sünnet Her Zaman Risklidir: Sünnet her zaman ciddi, hatta trajik sonuçları olan bir müdahaledir. Cerrahi komplikasyon oranı oldukça fazladır. Bu komplikasyonlar kontrol edilemeyen kanama ve ölümcül enfeksiyonları içerir. Sünneti takip eden kangren ile ilgili pek çok yayınlanmış olay vardır. Staphylococcus, Proteus, Pseudomonas gibi hastalıklı bakteriler ve diğer koliformlara, hatta tüberküloza ve ölüme götürecek diğer enfeksiyonlara yol açabilir.
Sünnet Şekli Bozar: Sünnet, penisin görünüşünü büyük ölçüde değiştirir. Normalde bir iç organ olan glansı, kalıcı olarak bir dış organ haline getirir. Sünnet üst-deriyi yırtmayı gerektirdiğinden, glansın da bazı parçaları kopabilir. Üstderinin parçaları ham glansa yapışabilir ve yerinden kopmuş, sarkan deri parçaları ve köprüleri oluşturabilir. Yara oluşumuna ve kesilen deri miktarına bakarak, sünnetli deri kalıcı olarak eğik bir hal alabilir, ya da sertleşme sırasında eğilebilir. Yara dokusunun büzülmesi, penis gövdesini karnın içine doğru çekebilir, bu da gerçekte penisin kısalması, hatta bazen tamamen kaybolması anlamına gelir.
Sünnet Dolaşıma Zarar Verir: Sünnet, penis derisindeki ve penis başındaki normal kan dolaşımını bozar. Ana penis arterlerine akmak isteyen kan, yarma noktasındaki yara dokusu ile engellenir, bu da kanın daha ilerdeki diğer kılcal damarları beslemek yerine geri doğru akmasına neden olur. Kandan yoksun olan olan meatus büzülüp yara oluşturabilir, bu da idrar akışını engeller. Meatal Stenosis denen bu durum, genellikle düzeltici cerrahi müdahale gerektirir. Bu hastalık neredeyse tamamen sünnetli çocuklara özeldir.
Sünnet, aynı zamanda lenf kanallarını da keser, lenfin dolaşımı bozulur ve bazen lymphedema denen, penisin geri kalan derisinin, sıkışıp kalan lenf ile dolup şiştiği, acı verici ve şekil bozucu rahatsızlık ortaya çıkar.
Sünnet Gelişen Beyne Zarar Verir: Önde gelen tıbbi dergilerde yayınlanan yeni yapılan çalışmalarla ilgili makaleler, sünnetin, beyin üzerinde, gelişen beyin merkezlerini olumsuz yönde etkileyerek, uzun süreli zararlı etkileri olduğunu söylemektedir. Sünnetli erkeklerin sünnetsiz erkekler ya da kızlara göre daha düşük bir acıya dayanma eşikleri vardır. Gelişim nörofizyolojisti Dr. James Prescott, sünnetin daha derin ve daha ciddi nörolojik zarara yol açmış olabileceğini de söylemektedir.
Sünnet Hissizleştirir: Sünnet penisi radikal bir şekilde hissizleştirir. Üst-deri (sünnet derisi) amputasyonu, üst-derinin kendisindeki zengin sinir ağını ve sinir alıcılarını yok etmek anlamına gelir. Sünnet, neredeyse her zaman frenulumu ya yok eder ya da büyük zarar verir. Koruyucu üst-derinin kaybedilmesi glansı hissizleştirir. Sürekli dışarda kalan glansı (penis başı) kaplayan membran şimdi sürekli aşınma ve irritasyon ile karşı-karşıya olduğundan keratinleşir, sert ve kuru olur. Normal, sağlam bir peniste, mukoz zarın tam altında olan glanstaki sinir uçları, şimdi birbiri üstüne oluşan keratin tabakalarının altına gömülmüştür. Köreltilmiş glans (penis başı) şimdi donuk, gri ve sklerotik bir görünüm alır.
Sünnet Etkisiz Kılar: Sünnet ile büyük miktardaki penis derisinin amputasyonu, geri kalan deriyi kalıcı olarak hareketsiz hale getirir. Bu hareket kaybı, glansın normal olarak uyarıldığı mekanizmayı yok eder. Sünnetli penis sert hale geldiğinde, geri kalan hareketsiz hale gelmiş deri gerilir, bazen bu o kadar sıkı olur ki tüm penisi kaplamaya yetmez. Normalde penis gövdesi üzerinde kıl yoktur, ama bu şekilde, torba vs. üzerindeki kıllı deri de penise kadar çekilir. Cerrahi olarak dış ortama maruz hale getirilen glansın mukozası sebaceous bezlerini içermez. Üst-derinin emolyantları ve koruması olmadan, galns (penis başı) kurur, çatlamaya ve kanamaya meyilli hale gelir. Sünnet edilmiş bir erkeğin kadının klitorisine eşdeğer olan kısmı olan baş-glans-bölgesi, yıllar geçtikçe tamamen nasırlaşır ve duyarlılığı gittikçe azalır.
Sünnet Köreltir: Kesilen deri miktarına bağlı olarak, sünnet, erkeği penis derisinin %80 kadar veya daha fazlasından mahrum bırakır. Sünnet derisinin uzunluğuna bağlı olarak, onu kesmek, penisi %25 veya daha fazla kısa yapar. Özenli anatomik araştırmalar göstermiştir ki, sünnet bir metreden fazla damar, arter, ve kılcal damarları, 80 metreye yakın sinir uzunluğunu, ve 20,000’den fazla sinir ucunu yok eder. Üst-derinin kasları, bezleri, mukoz tabakası, ve epitelyal dokusu da bunların yanında tabii ki yok olmuştur.
Deri altındaki smegma koruyucudur, çıkarmaya çalışmayın. Sünnetin komplikasyon yani sakatlık oranı % 5 dir. Toplu sünnetlerde ve deneyimsiz ellerde bu oran %10 dur. Sünnetin erken yaşta yapılması son derece zararlıdır. Vücut penis başını korumaya programlanmıştır. Bu yaşlarda yapılan sünnetlerde çok fazla adezyon parafimozis ve darlık oluşmakta, revizyon ameliyatları gerektirmektedir. Bu komplikasyonları önlemek için daha fazla cilt ve mukoza çıkarılmaktadır. Bu da penisin doğal gelişini engellemektedir. Bazı çocuk cerrahisi uzmanları yenidoğan bebeğin pipisi eğri diye aileleri kandırıyor. Daha fazla parasını almak için. Bu şarlatanlıktır. Pipi eğriliği (Konjenital penil curvatur) çok nadir görülen ve ileri yaşta cinsel soruna yol açarsa ameliyat gerektiren önemli bir cerahi girişimdir. Sadece şekil bozukluğu için yapılmaz. Ancak pipi eğriliği kötü yapılan sünnetlere bağlı daha sık görülür. Herşeye itibar etmeyin ve araştırın. Erken boşalma-prematür ejakülasyon, Türkiyede yapılan çalışmada görülme sıklığı %30 dur. Penisin vajen (hazne) içinde kalma süresi ortalama 3-5 dakikadır. Normalde bu süre 10-15 dakika olmalıdır. Sünnetlilerde cinsel yaşam olumsuz etkilenir ve cinsellik sönük yaşanır. Çocukları gereksiz sünnet işkencesinden kurtarmak ve sünneti kazanç kapısı olarak görmekten vazgeçmek mesleki bir insanlık görevidir. Bebekte henüz penis başı gelişmemiştir, penis başı ay yüzeyindeki gibi kraterlerle doludur. Ayrıca bebeklikte frenulumu keserler ki burası erojen bir bölgedir. Burayı kesmezlerse penis aşağıya bakacak şekilde büyür. Yine bebeklikte mukozayı da keserler, çünkü kesilmezse striktür gelişir. Bebek sünnetini öneren tıp doktorları cehalet içindedir.”
Penis derisi geri çekilirse asıl o zaman zedelenmeye bağlı yara-striktür ve enfeksiyona yol açarsınız. Çocuk doktorları ve cerrahlar sünnet derisinden darlık yapıp idrar yolu enfeksinonu yaptığını iddia ederek aileleri bebeklikte sünnet olmaya ikna ederler. Bugüne kadar hiç darlık nedeniyle idrar yapamayan, glob gelişmiş, huzursuz bebek görmedim. Bebeklikte görülen üriner enfeksiyonlar bağışıklık sistemi ile ilgilidir. Erkek üst derisi meatusu yani idrar çıkış deliğini kaplayarak dışkı bulaşmasını önler. Sünnet ile deri çıkarılıp meatus açıkta kalır ve dışkı bulaşmasına açık hale gelir. Yenidoğanda sünnet idrar yolu enfeksiyon riskini artırır. Çünkü yenidoğan penis derisi penis başı ve çıkış deliğini kapayıp korumaya alarak dışkı bulaşmasını engeller. Erkekelerde % 1i den az, kızlarda %10 gözükür. Kızlarda üretra ve anüse yakınlık nedeniyle enfeksiyon oranı yüksektir. Üst-deri smegma denen bir madde üretir. Bu yağlı madde penis başını korur. Smegma sterildir-koruyucudur-faydalıdır-gereklidir. Antibakteriyel ve antiviral özelliği vardır. Penisi temiz ve sağlıklı tutar. Maalesef çoğu doktor bile smegmayı gördüğünde apse zanneder. Sünnet esnasında smegmayı gören aileler, cerraha teşekkür eder, bu maddeyi temizlediği için. Gözyaşı gözü nasıl koruyorsa, smegmada penis başını korur.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek olsam sünnet olmazdım. Partleriminde sünnetli olmasını istemem. Evet Sünnetli daha esnetik duruyor ama sünnet cinsel problemlere yol açıyor. Penis koruyucu tabakasını kaybediyor hassaslaşıyor. Göz kapağı göz için ne ise sünnet deriside penis için o dur. 3-5 dk arası birleşme yerine normal olan 10-15 dklik birleşmeyi tercih ederim. Zaten erekte olunca sünnetli gibi duruyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama erekte olunca sünnet li gibi zaten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Evet olurdum hijyen ve sağlık açısından faydalı ayrıca yurt dışında da yaygın bir şey sünnet
10 YorumlaKadınlar için sünnetli halı daha estetik olsa da olmazdım. Zira elimizi attığımızda krem sürmek zorundayız tahriş olmaması için.
00 YorumlaOlurdum sünnetsiz daha estetik duruyor
10 Yorumla
+1 yılBen erkek olsam olmazdım.
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Niye çükümü kestirem? Beni bayıltmışlar. Gözümü açtım burdayam çüküm ağrır, güzel pipi o güzel pipiyi atmasınlar onu ben onu yapıştıracam.
Soran+1 yılAlt tarafı bir deri kesiliyor be biz hep adet sancısı çekiyoruz nolcak
- +1 yıl
Adet sancısı doğal bir süreç bunun için doğayı, doğurganlığını suçlayamazsın ama sünnet yapay bir şey. Olsa ne olur olmasa ne olur? Yine sünnet olma geleneği birçok toplumda dinde coğrafyada farklı ritüellerle ve şekillerle yapılmış. Sünnetin mantalitesi erkekliğe adım atacak erkek çocuğun acıya dayanıklılık karşısında verdiği bir sınav bu. En ilkel kabilelerden tut İslama kadar var. Bazıları penisin o delik kısmına bir şeyler batırmak şeklinde bazısı o deriyi taşla falan farklı şekillerde keser iple sıkma falan... ama amaç tamamen erkeğin erkekliğe geçişinde acıya dayanıklılığını sınamak. Sünneti hijyen için ya da hastalıktan korunmak için de yapanlar var ama modern toplumda modern tıpta pek de gerek yok. Herkes su bulabiliyor. Ben anne olursam oğluşum sünnet olmak istemezse kızmam. Çükünü nasıl kullanacağına kendisi karar verin.
- +1 yıl
Neden olabilir ki ki bana neler tavsiye edersiniz
- +1 yıl
Ben erkeğim ve olmadım gerek yok olmayada ama çok dalga geçiyolar
Olurdum daha estetik duruyor
10 Yorumla
+1 yılSağlık açısından evet
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlurdum görüntüsü daha güzel ☺️
118 Yorumla
Soran+1 yılBence de sünnetsiz iğrenç gözüküyor
Cevap sahibi+1 yılAynen ya en çok da başı iyi değil mi ☺️
Soran+1 yılEvet😄
Cevap sahibi+1 yılCanımı çektirdin puhaha 😂
Soran+1 yılSenin neden çekiyor 🤣
Cevap sahibi+1 yılDalga geçiyorum yaa 😂 benim canımın çektiği farklı şeyler 😂
Soran+1 yıl🤣bırakta bizim çeksin canımız
Cevap sahibi+1 yılÇekmekle kalmasın sana ondan bol ne var 😂
Soran+1 yılHer etin yahnisi yenmez ama🤪
Cevap sahibi+1 yılBenimkinin külbastısı iyi olur 😂😂😂
Soran+1 yıl🤣🤣sahibi bilir onu iyi
Cevap sahibi+1 yılBence sen de iyisinden anlıo gibisin :) bi analiz yapsana 😂
Soran+1 yılYok be anlamam ben😅
Cevap sahibi+1 yılAnlarsın anlarsın gel 😂😂
Soran+1 yılAnlamam o kadar tecrübeli değilim😬
Cevap sahibi+1 yılKaçarak tecrübe kazanamazsın 😂
Soran+1 yılBen böyle iyiyim ya daha ihtiyacım yok tecrübeye🤫
Cevap sahibi+1 yılHımmmm 😂
+1 yılOlurdum ya. Böyle daha estetik bence.
10 Yorumla
+1 yılOlurdum
10 Yorumla
+1 yılEvet olurdum.
10 YorumlaOlmazdım
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılOlmazdım afrikamı burası
03 Yorumla
Soran+1 yılErkek olsaydın
- +1 yıl
Olurdum
- +1 yıl
Niye biz erkekler insan değilmiyiz
Olmazdım
00 Yorumla
+1 yılBüyünce olurdum.
00 Yorumla
+1 yılOlmam
00 Yorumla
+1 yılSünnetsizim neler tavsiye edersiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen olur muydun?
02 Yorumla
Soran+1 yılOlurdum
Cevap sahibi+1 yılNeden peki?
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılBana göre eski ilkel bir Arap geleneği ve gereksiz bir uygulama
- Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılOlmazdım
00 Yorumla İkinciyi olacağım
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler