Duruma göre değişir yani eğer önemli olmasa siklet kavramı olmazdı tarkwondo türevi müsabakalarda. Ama tabi ki kırk kiloluk bir taekwondocu altmış kiloluk ve asla dövüşle alakası olmayan birinin kemiklerini kırabilir
Kilosu daha az olan kişi sporcu değilse teknik bilmiyorsa mesela 90 kilo olan biri 70 kilo olan birini döver ama 70 kiloda ki boksör falandır o zaman o döver onun harici kilo avantaj
Kesinlikle 👍 bu yüzden siklet kavramı yani kilo farkı profesyoneller arasında adaleti sağlıyor ama amatör sokak kavgalarında durum aşırı halde belirsiz
Evet hatta cinsiyetten daha önemli olduğunu deneyimleyerek onayladım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vurduğun yumruk önemli kimi var tek yumrukta yere serer kimi 10 yumruk atar hiçbişi olmaz ama kavgada eğer hiçbir teknik vs yoksa saça oynican hiçbişi yapamaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Duruma göre değişir yani eğer önemli olmasa siklet kavramı olmazdı tarkwondo türevi müsabakalarda. Ama tabi ki kırk kiloluk bir taekwondocu altmış kiloluk ve asla dövüşle alakası olmayan birinin kemiklerini kırabilir
Önemliymiş. Hayatımda bi kez kavga ettim o şekilde onda da ben 48 kiloyum karşımdaki 60+ ve hırpaladı malesef.
hmm kötü olmuş :D
Çirkef insan kilosu kaç olursa olsun altta kalmaz
Kilosu daha az olan kişi sporcu değilse teknik bilmiyorsa mesela 90 kilo olan biri 70 kilo olan birini döver ama 70 kiloda ki boksör falandır o zaman o döver onun harici kilo avantaj
Aynı şekilde 90 kilo ve 70 kilo da olan kişiler ikisi de teknik biliyorsa 90 kilo olan kişi daha avantajlıdır
Kesinlikle 👍 bu yüzden siklet kavramı yani kilo farkı profesyoneller arasında adaleti sağlıyor ama amatör sokak kavgalarında durum aşırı halde belirsiz
Sokaklarda sık kavga eden ve acımasız olan kazanıyor genelde
Evet hatta cinsiyetten daha önemli olduğunu deneyimleyerek onayladım
Vurduğun yumruk önemli kimi var tek yumrukta yere serer kimi 10 yumruk atar hiçbişi olmaz ama kavgada eğer hiçbir teknik vs yoksa saça oynican hiçbişi yapamaz
Az da olsa önemi var.. Ama şahsen strateji daha önemli...
Her şey önemli ama genelde teknik kazanır diye düşünürüm tabi yeteri kadar güç ile
Teknik vurduğum için farketmiyor.
Kavgada kilo değil teknik önemli
Teknik önemli.
Hantallik olur
fazla kilo iyi degil demi
Hayır
Neden öneml olsun ki