Hayırlı olsun uyuz oldun bu salgın bir hastalık var bu sıralar bana da bulaştı bu uyuzluk aynı yaralar var kollarımda ve bacaklarım da doktor dedi senin gibi çok var
Bende de var ara ara çoğalıyor kışın daha çok oluyor yazın daha az kepek gibi kabuk kabuk kortizonlu ilaç verdi doktor onu 2 3 gün kullanınca kalmıyor ama karaciğer den geliyormuş böyle olmasının sebebi doktor salak olabilir yani bendeki de salaktı büyük ihtimal biraz stresle alakalı daha çok
söylediklerinizin aynısi yeğenime de uygulandı ve evet kışın daha çok artıyor biz kantoron yağı falan kullanıyoruz kortizonlu ilaçlar cogaltiyormus ama doktor emin değil sedef diyen doktorlar da oldu
Kantaron yağı halam aldı Bi de bitkisel Bi şampuan almış ama düzenli kullanamadım ama kortizon azaltıyor 2 gün kullanıyım yeter ama sonra tekrar oluyor malesef sedef olsa sedef tedavisi hakkında bilgim yok Urfa balıklıgöl var ama işte araştırmak lazım geçmiş olsun başka doktora gidin bence
egzamanın bir sonraki aşaması sedeftir zaten sanırım uzun zamandır egzaman var ve artık sedefe evrilmeye başlamış. o küçük küçük yaralar büyüyüp birleşiyor en kısa sürede egzama diyetine başla gluteni ve şekeri kes.
Seboreik dermatit bu. Direkt cildiyeye gitmelisin. Omrun boyunca cekeceksin, gecici cozumler var ama kalıcı cozumu yok. Aynı sorundam muzdaribim. Geçmiş olsun.
Evet kafadaki Sedef dediğim gibi. Karındaki de bi çok zaman teşhis koymak için bi parça alip bakarlar onu yapın siz eğer geçmezse. Ama doğal şeyler kina mesela iyi gelebilir
Yok saçına hiç bi şey vurmasın yikamak için de doğal şampuan karnı için demiştim kinaye ki diyorsun işe yaramadı :( Düşünüyorum başka ne olabilir ne yapabilirsiniz diye
Yani doktor değilim yanliş bi şey söylemek istemem ama benimde böyle eczma olsun başka şey olsun başıma çok geldi ve iyi bi doktorum vardı bazen yanındaydım öğreniyordum. Sirke sorun göbeğe ya da muz kabuğu iyi geliyormuş, yumurta da iyi gelebilir yani bunlar doğal şeyler zarar vermez. Saça gelirsek saçın dibi yani yara bölgesini nem tutun nargil yağı surtun. Kuru olsa yara derinleşir. Umarım geçer ❤️
İçerden gelen ve genetik de bir şey olduğu için tedavisi pek mümkün değil Yanı annem baya doktora gitti merhem kullandı hap kullandı bir süre duruldu sonra yine çıktı