18 yaşındayım doldurmama 6 ay var tek başıma yaparlar mı?
Eleştirecekseniz yorum yapmayın Allah aşkına benim vicdanım bana yetiyor zaten
Eleştirecekseniz yorum yapmayın Allah aşkına benim vicdanım bana yetiyor zaten
Merhaba.
Yorumlarda gördüğüm kadarıyla 2002 doğumlu olduğunuzu, belirtmişsiniz ama soru metninde “doldurmama 6 ay var” demişsiniz. Anladığım kadarıyla Kasım 2002 doğumlusunuz. Kanuni olarak reşit sayılmanız için 18 yaşının doldurulup, 19’dan gün alınması gerekli. Yaş hesabında 2003 yılında 1 yaşınızı doldurduğunuz kabul edilir. Yani siz 2020 yılı Kasım ayında kanuni olarak 19 yaşınızdan gün alarak reşit olmuşsunuz, bu Kasım ayında 19’u dolduracaksınız aslında. Dolayısıyla her türlü kararınızı kendiniz alabilme imkânına sahipsiniz.
Yine yorumlardan hamilelik konusunda henüz emin olmadığınızı gördüm. Umarım böyle bir şey yoktur ama hamilelik süresi son adetin başlangıç gününden hesaplanır.
Kanuni kürtaj süresi ise son adetin ilk gününden itibaren 10 haftadır. Reşit ve bekâr bir kadın olarak kimsenin izinine ihtiyacınız olmadan kanuni süresi içerisinde doktora başvurabilirsiniz.
Umarım korktuğunuz şey başınıza gelmemiştir ve bu hatanızdan ders alarak bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Ama en kötü senaryo gerçek olursa, kimsenin izinine ihtiyacınız yok.
Cevap
8Cevap
Hertürlü sıkıntı!!!
Özel ler risk almaz istemez ya da cidden cok yüksek meblağ bayilman lazım..
Devlet , ya da sgk ile çalışan yerler ise durumu yetkili birimlere bildirecek..
Yani her türlü ailenin haberi olcak..
Hiç kaçışın yok !!!
Yapmazlar 18 yaşından küçüksün kimse el vurmaz sana
18 yaşındayım doldurmama 6 ay var
Ya yasak bu üf çok kötü destek almalısın buralardan cevap arama kimse sana yardımcı olmaz
tek başına yaparlar.
EVLİ OLMADIĞIN İÇİN BABA ONAYI GEREKMEZ.
10 hafta geçmediyse yapılır.
Allah yardımcın olsun.. 18i doldurmadiysan tek yaptiramiyorsun sanırım.
Doldurmadan yapmazlar diye düşünüyorum yine de bir hastaneye danış
Sen daha eleştirilere açık olacak kadar gelişmemisken böyle bir şey mi yaptın? Tiksindim
Ailenin haberi olur reşit değilsen
Tek başına yasal olarak olmaz
Kaçlısın
2002
18i geçmişsin öyleyse 19u doldurcan.
Tek başına yaptırabilirsin. Çok geçmiş olsun.
18 yaşınızdan gün almış olmanız gerekir.
Özelde yaparlar.
2003 lü müsün?
2002
tek yaptırabilirsin kesin hamile misin?
Bilmiyorum reglm gecikti
onu konuşalım kesin mi diye ekle istersen.
Hamile misin
yaptırma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?