Eski gözlüğümle çok iyi görüyordum sol gözüm sağ gözümden daha bozuk, eski gözlüğümle sol gözüm daha rahat görüyor.
Yeni gözlüğümle sol gözüm biraz bulanik gibi ve tablete baktığımda ağrı yapiyor.
Doktora yeni gözlüğünü gösterdim sorun yok dedi.
Ama neden eski gözlüğümle sol gözüm daha rahat?
Ve bide eski gözlüğümle tablet telefondaki yazılar daha rahat okunuyor.
Eski gözlüğüm mavi filtreliydi.
Astigmat var gözlerimde.
Ne yapıcam?
Yeni gözlüğümle sol gözüm biraz bulanik gibi ve tablete baktığımda ağrı yapiyor.
Doktora yeni gözlüğünü gösterdim sorun yok dedi.
Ama neden eski gözlüğümle sol gözüm daha rahat?
Ve bide eski gözlüğümle tablet telefondaki yazılar daha rahat okunuyor.
Eski gözlüğüm mavi filtreliydi.
Astigmat var gözlerimde.
Ne yapıcam?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Cam kalitesi olabilir mesela benim gözler 50-75 astigmat da var benim camlar da hafif sarı ama mesela arkadaşımın gözlük numarasi 1.25 onu takiyorum onla da net goruyorum ama biraz daha değişik sen gene doktora git ben ağrı yapiyor falan net görmüyorum eskisi daha iyi falan de bence senin goz numaran ilerlemeden vermis sana yeni cam çünkü benimde 75 den 74 mu ne öyle cok az az çıkıyor yeni cam vermemişti bana
Ama eski camlarda bulanık görüyordum, o yüzden yeni numara yazdı.
Bu yeni camlarda etraf daha net ama telefon tablete bakarken eski cam daha konforluydu sanki.
Yeni cam sol gözümü ağrıtıyor
Suanda yeniyle net görüyorsun ama telefonla tablete bakarken sıkıntı o zaman bence astigmatinla alakali bu camlarını değiştin ya biraz daha mavi yapsinlar belki iyi gelir benimde sarılar ya ekrana falan bakarken iyiyim hatta tavsiyem telefonunda mavi isik filtresi varsa onu kullan ekran sari oluyor ayarlayabiliyorsun cok iyi geliyor benim gözlerime samsunglarda oluyor genelde ama bir bak sende
Ya ben mesela yayıncıyım telefonu belli mesafeye sabitleyip yayın yapıyorum bu yüzden gözlük takmam şart.
Eski gözlüğü takarken numarası düşük olduğu için etraf birazcık bulanık fakat telefondaki yazılar sanki daha rahat okunuyor ve insanlar daha iyi gozukuyor gibi.
Yeni numaramda ise etrafa baktığımda eski camlardan daha net ama dijital ekrana baktığımda eski camlarıma gore bir tık daha konforsuz.
Ayrıca yeni camın solunda bir noktadan daha net bir noktadan daha bulanık, çerçeveden veya cam buyuklugundenmi sence?
Eski gözlüğümun camı küçük ve çerçevesizdi.
Yeni gözlüğüm kemikli büyük çerçeve ve büyük cam.
Ayrıca eski gözlüğüm mavi filtreliydi ve opmar diye bir optikten yaptirmistim.
Yeni camları ise atasumdan yaptırdım çok pişman oldum.
Şimdi yeni gözlüğün çerçevesi de değişmişse ondan sana biraz acayip gelme ihtimali var
Bence sen eski gözlükçüne git derim camlar da bir sıkıntı var diye düşünüyorum ben 1 noktadan net 1 noktadan bulanik gözükmesi gözlükçüde bir sorun var bence ve yeniden mavi filtre yaptir ordan derim ben çünkü bende de var ve gözlerinde astigmat varsa cok sıkıntı çekersin bu gözlük filtresizse olmadi yani yaptırmamam diyorsan yeni camları yaptırdığın yere git şikayetini anlat
Başka bir doktora git. Göz numaran değişmiş olabilir.
Aldığım günden itibaren böyleydi. Zaten doktor yükseltti numarayı.
Yüksek olan numarayla rahat göremiyorum
Bence doktorunu değişmelisin. Yanlış numara gözünü iyice bozar.
Eski numarayı da aynı doktor verdi ve eski gözlük gayet iyiydi
Neden değiştirme gereği duydu doktorun
Çok az yükselmiş numaram
Gözlükçü de sıkıntı olmuş olabilir o zaman
Çam kalitesindenmidir nedir, eski camlarla telefondaki yazılar daha rahat.
Yeni camlarda 1 tık bulanık gibi.
Ve sol gözüm hafif bulanık görüyor ağrı yapiyor.
Eski camlarımda bu sorun yoktu.
Bence numarasında sıkıntı var. Benimde gözlüğüm numarası yanlış olmuştu. Baya ağrı yapıyordu hatta şiddetli baş ağrısına kadar gidiyordu.
Çare lazer şiddetle tavsiye ediyorum
Gözlükle çaresi yok mu astigmatin
Kanka yaşam kaliten artıyor ya bende 3 ay önce çizdirdim iki numara miyop astigmat faln vardı lens kullanıyordum bide ama çizdirince acayip iyi oldu rahatladım resmen
Kanka pahalı ve doktorlara güvenmiyorum
8 binlira verdim ben İzmir'de çizdirdim ve korkulacak hiç bir şey yok
Kanka gün gelir belki çizdiririm şimdilik gözlükle idare edicemde.
Gözlükte sorun var.