Güncellemeler
+1 yıl
Orucum bozuldu mu diye korkuyorum ve kafa karıştı, o yüzden net bir durum olsun diye regl olmak istiyorum. Yoksa bu ay normalde bütün oruçlarımı tutmak için reglimi ertelemeye çalışmayı düşünüyordum. Beni böyle itham ederek cidden kırdınız. Bak açıklayacağım. Ben Müslüman'ım ve bu Ramazan'da bütün oruçlarımı tam tutmak için reglimi erteletmeye çalışmayı düşünüyordum. Ama ağzımı çalkaladıktan sonra imsak okunmaya başladı ve bende acaba ağzımın kenarındaki su damlalarını yuttum mu diye korktum. Or
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Oruclusun ve regl olmak icin ne yapman lazim. Birincisi, normal de bir sey mi yapiyorsun olmak icin zaten kendi kendine her ay olan bir sey degil mi bu?
Ikincisi eger oruc tutmamak icin reglin gelsin istiyorsan zaten tutugun oruc orucluktan sayilmaz sevap kazanmazsin ondan, isteyerek tutmuyorsun sonucta o zaman hic tutma neden tutuyorsun direk tutma ayniya gelmis oluyor?
Ya niye öyle anlıyorsun? Oruç tutmak istiyorum ama orucum bozuldu mu diye korkuyorum. O yüzden. Kafam karıştı yani.
Yoksa cidden reglimi bile oruç tutmak için geciktirmeyi istiyordum bu ay.
Valla yazdigin gibi anladim sen tam anlatmamissin demek ki. Anladim simdi. Birincisi, orucun bozuldu mu niye dusunuyorsun simdi durduk yere ilk onu soyle belki ona yardimci olabilirim.
Ikincisi ramazanlikta eger regl donemeniz denk gelirse ki cok buyuk bi ihtimal var 1 gun olsa bile denk gelir sonucta kocaman bi ay oruc tutuyoz ve regl de aydan ay'a. Oruc farzdir namaz gibi ve ramazanlikta regl donemin denk gelirse o uc bes gun artik kac gun suruyorsa onlari daha sonra kaza yapacaksin ama namaz kilan birisiysen ve regl oldugun o uc bes gun kilamadigin namazlar daha sonra kaza yapilmiyor yani bu farz degildir (sadece ramazan ayi degil her zaman icin gecerlidir bu)
Bilmiyorum belki ben yanlış anlattım. İmsak okunurken ağzın kenarındaki su damlalarını yutmak orucu bozar mı? Yutmamış da olabilirim pek hatırlamıyorum. Korktum sadece.
Yav o kadar abartmayin ya oyle seylerden bir sey olmaz hele ki isteyerek bilerek fark etmeyerek sonradan aklina geldiyse bir sey olmaz bozulmaz. Hatta dislerin arasina kisan seyleri yutmak bile orucu bozmuyormus ben bunu ogrendim bu ramazanlikta hocanin birisinden, rahat ol o kadar detaya girip orucu zorlastirmayin kendinizi, istemeyerek olan her sey zaten sorun degildir Allah goruyor o kabul eder...
İnşallah kardeşim. Zaten regl olmazsam bugün bozmam.
Bozma tabi zaten emin degilsin, sen tut Allah kabul eder merak etme sen...
Oruç tutarak günaha giriyorsun.. Çevrendeki insanları kandırabilirsin ama Allah'ı kandırmazsın... Git bişeyler ye.. Boşu boşuna aç kalma.
Oruç tutmak farz? Tutmamak günah. Regl olmak istiyorum çünkü acaba orucum bozuldu mu diye korkuyorum. Allah'ı kandırmak değil memnun etmek istiyorum.
Hem sen neden böyle düşündün?
Bize YALAN söylemene gerek yok. Bu senin ile Allah arasındaki sorun. Oruçluyken regl olursan orucun bozulur ancak bu günah değildir. Kaza yaparsın biter. Çünkü sen isteyerek orucunu bozmuş olmazsın.. Bunu gayet iyi bildiğini ama işi aptallığa vurarak sıyrılmaya çalıştığını düşünüyorum.. Neyse bunların hiçbir önemi yok. Halen ilk sözüm geçerli.
Farzdan sonra soru işaretini yanlış koymuşum oruç Ramazan ayında farz tabii ki. Bir de neden cevap vermedin?
Ben de ayni sekilde dusundum.
Ya arkadaşlar nereye çektiniz konuyu? Tövbe tövbe. Orucum bozuldu mu diye korkuyorum ve kafa karıştı, o yüzden net bir durum olsun diye regl olmak istiyorum. Yoksa bu ay normalde bütün oruçlarımı tutmak için reglimi ertelemeye çalışmayı düşünüyordum. Beni böyle itham ederek cidden kırdınız.
Soruyu... "Orucum, regl olmamak için ne yapmalıyım?" diye sorsaydın inancına saygı duyardım. Ama hem ramazan ayında farz deyip hem de regl olma çabanı görünce, kendi yalanına kendinin de inanmadığının anlıyorum :)
Sohbetimiz bitmiştir... Size iyi günler..
Bak açıklayacağım. Ben Müslüman'ım ve bu Ramazan'da bütün oruçlarımı tam tutmak için reglimi erteletmeye çalışmayı düşünüyordum. Ama ağzımı çalkaladıktan sonra imsak okunmaya başladı ve bende acaba ağzımın kenarındaki su damlalarını yuttum mu diye korktum. Orucum bozulduysa diye korkuyorum yani tutmama çabası değil asla. Şimdi eğer regl olursam bugünkü orucu zaten kaza etmem gerekecek her şekilde. Yani orucum bozuldu mu bozulmadı mı diye üzülmemek için regl olmak istiyorum. Eğer bugün olmazsam da hala hiç olmak istemiyorum ve erteletmeye çalışmaya devam edeceğim. Umarım anlatabilmişimdir.
Oruc bozuldu mu diye korkma sebebin ne? Kanaman filan mi var
İslam inancında en önemli konu, ne yaptığın , nasıl yaptığın ve ya neler olduğu değildir.. En önemli olan NİYET tir.. Oruca niyet değil.. İnancın samimiyetine olan niyetin. İnanmadığın halde, dostlar alışverişte görsün diye tüm ibadetlerini ömür boyu yerine de getirsen anlamsızdır.
Aşağıda yazdığımı okudun mu?
Okuduğum için cevapladım.. Anlattıkların mazeret değil..
Bak son defa yazıyorum. Benim amacım zaten dini gereklerimi yerine getirmek, kimseye hava atmak veya gösteriş değil, beni tanımadığın için kırılmamaya çalışıyorum ama yine de üzüldüm. Orucumun bugün bozulmuş olmasından korkuyorum ve kafam karışık o yüzden bu soruyu sordum. Bir netlik kazanmak için. Eğer bugün olmazsam zaten bu ay tam tutmak için hiç olmak istemem.
"Orucumun bugün bozulmuş olmasından korkuyorum" ... Korkacak bişey yok.. Sen oruca niyet edersin... Regl olursan kaza yaparsın... Bu günah olamaz. İslam inancı mantıklı olanı kabul eder.. Mantığın ve bilimin açıklayamadığı tek tanım "mucize"dir ve sadece peygamberler buna sahip olabilir. Kalan hiçbir olay İslam inancında mantıksız olamaz. Bunun aksini iddia eden herkes dinsiz olur. Mesela evliya görmek.. Bir evliyanın, şeyhin, bilmem ne hocanın duası ile iyileşmek.. Ve yüzlerce olağandışı ritüel.. Cehalettir, dinsizliktir.
Bozmayacağım zaten olmazsam. İnşallah kendimi düzgün anlatabilmişimdir. Kafamda bir netlik oluşsun diye regl olmak isitiyorum yazmıştım. Çünkü regl olursam kesin kaza edeceğim.
Tamam bozma.. regl olursan bu günah değil.. Kaza orucunu tutarsan aynı sevabı almış olursun.. Yanlışlıkla bir şey yersen oruç yine bozulmaz.. Ancak işi aptallığa verip unuttum ayaklarında yersen zaten baştan boşa oruç tutuyorsundur.. Demiştim.. Önemli olan niyettir..
Öyle zaten kendini kandırmış olursun? Ben öyle demedim ki.
Anlaştığımıza sevindim.. :)
Regl yakınsa maydanoz suyu iç yok hemen olmam lazım diyorsan içeri uzun kalın birşey sokup kanat
Ya arkadaş ne içiyorsunuz
Ha deyince regl olunur mu kiz 😀
Ya evet de işte.
Ya arkadaşlar nereye çektiniz konuyu? Tövbe tövbe. Orucum bozuldu mu diye korkuyorum ve kafa karıştı, o yüzden net bir durum olsun diye regl olmak istiyorum. Yoksa bu ay normalde bütün oruçlarımı tutmak için reglimi ertelemeye çalışmayı düşünüyordum. Beni böyle itham ederek cidden kırdınız. Bak açıklayacağım. Ben Müslüman'ım ve bu Ramazan'da bütün oruçlarımı tam tutmak için reglimi erteletmeye çalışmayı düşünüyordum. Ama ağzımı çalkaladıktan sonra imsak okunmaya başladı ve bende acaba ağzımın kenarındaki su damlalarını yuttum mu diye korktum. Orucum bozulduysa diye korkuyorum yani tutmama çabası değil asla. Şimdi eğer regl olursam bugünkü orucu zaten kaza etmem gerekecek her şekilde. Yani orucum bozuldu mu bozulmadı mı diye üzülmemek için regl olmak istiyorum. Eğer bugün olmazsam da hala hiç olmak istemiyorum ve erteletmeye çalışmaya devam edeceğim. Umarım anlatabilmişimdir.
Imsakta ezan bitene kadar yiyip icmeye devam edebilirsin. bozuldu mu diye endise etmene gerek yok
İmsak okunurken oruç başlıyor ama.
Ezan bitene kadar suresi var. Oyle ezan baslar baslamaz bicak gibi kesip bitirmek zorunda degilsin.
Günaha girmeden oruç bozma teknikleri vol 35173
Ya arkadaşlar nereye çektiniz konuyu? Tövbe tövbe. Orucum bozuldu mu diye korkuyorum ve kafa karıştı, o yüzden net bir durum olsun diye regl olmak istiyorum. Yoksa bu ay normalde bütün oruçlarımı tutmak için reglimi ertelemeye çalışmayı düşünüyordum. Beni böyle itham ederek cidden kırdınız. Bak açıklayacağım. Ben Müslüman'ım ve bu Ramazan'da bütün oruçlarımı tam tutmak için reglimi erteletmeye çalışmayı düşünüyordum. Ama ağzımı çalkaladıktan sonra imsak okunmaya başladı ve bende acaba ağzımın kenarındaki su damlalarını yuttum mu diye korktum. Orucum bozulduysa diye korkuyorum yani tutmama çabası değil asla. Şimdi eğer regl olursam bugünkü orucu zaten kaza etmem gerekecek her şekilde. Yani orucum bozuldu mu bozulmadı mı diye üzülmemek için regl olmak istiyorum. Eğer bugün olmazsam da hala hiç olmak istemiyorum ve erteletmeye çalışmaya devam edeceğim. Umarım anlatabilmişimdir.
Yav güzelim sen git boz doya doya ye kafan rahat olsun bu günün günahını bana yazsınlar
Yok artık öyle şey olmaz.
Neden olmak istiyorsun anlamdım
Ya biraz karışık, sen biliyor musun nasıl?
Anlatabilirmisin merak ettim :)
Günü geldi mi
olmakmi istiyorsun
bosver bozulsun