Doktoların özellikle psikiyatristlerin Ilaç yazıp hastaları eve yollamalarına o kadar gıcık oluyorum ki. Bu ilaçlar ileriki dönemde sorun oluşturabilecek ilaçlar. Ben 15 yaşımdayken lisedeki bütün kız arkadaşlarım antidepresan kullanıyordu. Moda gibi birşeydi. Bende evde tutturdum psikologa gidecem vs diye. Psikologa gidince ailemle anlaşamıyorum gibi şeyler söyledim bana lustral yazdı. 1 ay falan kullandım ama boş yere yani. Kullanınca başım çok ağrıyordu. İlacı bıraktım bırakınca esas sorunlu bir insan olmaya başladım. Üzerime bir depresiflik çöktü. Gittim gene aynı doktora risperdal ve lustral iki ilaç verdi bir süre. 1 ay kullandım sonra ilaçlari yarima düşürerek bıraktım. 1 yıl psikolojimi bozdu ilaçlar dengenizleşmistim yani. O nedenle psikolojik ilaçların ciddi vakalar olmadığı sürece kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Aslında psikologlarin konuşarak çözebilecekleri şeyler böyle ilaçlara örselemeleri çok kötü bir şey. Uyku apnesi problemi için nörolojiye gitmek bence Psikologa gitmekden bin kat iyidir.
Valla kaç sene evvel hiç 6 ay kullanın diyen olmadı bana , 3 senenin sonunda umarsız ve asi bir çocuk oldum i doktorda bıraktırdı tabi o zaman çocuktum yetişkinlerde nasıl etkisi olur bilmiyorum. Dediğim gibi rahat bırıkalan bir hapdı benim için yani yoksunluk hissetmedim.
Allah size şifa versin eğer bu hapı kullanmak istemiyorsanız ve yan etkisini gördüyseniz ve doktor da inatla bunu veriyorsa başka bir psikiyatrise gidin.
En İyi Cevaplar