Merhaba arkadaşlar tel tedavisi sonrası dişlerimde biraz yamulma oldu. Geceleri takmamiz için verilen plak düzelmesi için yardımcı olur mu acaba her gün takıldığı takdirde?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ben kullandim ve doktorun dedigi sekilde yaptim. doktorun ne diyorsa onu yap derim kac yil boyunca bosuna okuyup da diplomasini eline almamistir degil mi? ayrica doktorun dedigi gibi takmazsan eski haline donuyor kuzenim takmadi oradan biliyorum su an ikinci tedavisini goruyor
İşte ben zamanında biraz aksattim sanırım. Aslında çok düzenli takıyordum ama bazen unutuyordum. Bozuldu iste. Şimdi uzun süre her gün taksam nasıl olur acaba diyorum
eger plak disine oturuyorsa tak geri duzeliyor. eger oturmuyorsa disine yeni cikartirman gerek yoksa daha da bozulur. benim su an inci gibi dislerim
Doktor kontrol etti yakın zamanda biraz çatlamış ama kullanabilirsin sıkıntı yok dedi. 5 seneden fazla oldu tedaviyi bitireli o yüzden sadece haftada bir kullan dedi. Bende her gün kullanayım madem sonuç olarak benim dişime uygun yapilmis😂
soyle yapin. benim doktorum oyle yapti da. ben 1 bcuk yil kullandim plagi ve ilk 6 ay sadece yemek yerken cikardim. sonraki 6 ay sadece geceleri kullandim. sonraki 6 ay da gunluk 4 saat falan kullandim sonra da bitti tedavim
Aynen bende böyle bişey yaptım tedavi başında. Şimdi tekrar bunu yapayım bana da mantıklı geldi. Bide plak tedavileri de genelde 6 ay sürüyormuş. 6 ay devam edeyim bı bakalım. Teşekkür ederim ilgin için:)
rica ederimm. onceden yaptiysan 6 ay falan yapman yeterli zaten. 3 ay geceleri takarsin 3 ay da 4 saat falan takarsin bir sorun kalmaz umarimm🤗
Aynen zaten çok büyük bişey yok. Sadece hafif bı düzelme olmadı lazım. Plakla bu iş olur gibi geldi. Dediğin gibi yapicam😊🥰
cok buyuk bir sey yoksa sorun etme fazla. zaten plagi 5 yil da taksan sonrasinda ufak tefek degisiklikler olacak dislerinde.
Aynen doktorda gerek bulmadı. Ama ben rahatsız oluyorum bazen. Fotoğraflarda anlıyorum. Bide her türlü bozulma oluyormuş dediğin gibi. İstersem 5 yıl takayim
Bende de var bir kaç aya çıkacak. Benim bildiğim bu plak hergün kullanılması lazım. Doktor öyle demişti sen öyle kullanmadın mıda yamuldu?
İlk zamanlar her gün kullandım ama biraz zaman geçince sadece geceleri kullan dedi. Bende öyle yaptım k sırada da düzelmiştir deyip pek umursamadım. Tekrar tel tedavisi gerekir mi dedim belli olmuyor gerekmez dedi. Şimdi o plagi her gün takmaya baslasam düzelir mi acaba diyorum. Bide gece yaktıktan sonra sabah çıkarınca gülüşüm guzellesiyor çeneme de etkisi oluyor sizde de böyle bı durum var mı yoksa psikolojik mi benimki. Eğer öyle bişey varsa her gün takicam artik
Benim teller daha çıkmadı. Çıktıktan sonra başlıcam ve doktor bana gece gündüz bir sene boyunca takmamı söyledi.
Aynen yoksa bozuluyor iste. Dışardan fark edilmiyor ama insan kendinde anliyor
Kardeşim kullandı şu an çok memnunuz düzelir
Ama ben normal tel tedavisi kullandım. gece kullanmam için de ayrıca bı plak verildi daha sonradan bozulmaması için. Ama benim biraz bozulma oldu. Şimdi hafta da bir kullanmam lazım ama her gün kullansam diyorum ilk hali gibi olur mu
Doktor ne diyorsa onu yap sen bizi boşver
Doktorlara inanasim gelmiyor uygulayan varsa bende deniycem
O zaman git tedavilerini arkadaşlarına ol doktora inanmamak ne demek ya
Düzeliyor evet
Denediniz mi daha önce? Doktorum bana düzeltme işlevi yok dedi. Ama düzeltmek için ayrı plaklar varmış. Onlara baktım benimkinden farkı yok. Benimki de hala sıkıyor bide.
Hayır ama en yakın arkadaşımda yaptırdı 2 sene sonra güzeldiğini söyledi ve öyle de oldu
Aa cok iyi oldu bunu bildiğim. Teşekkürler:)
Rica ederim ☺️