hangi oran peki yani en sonra 1 yıl önce gittim gitmem gerekiyor gitmedim daha işte e nabızda var istersen bakıp atayımda hangi oranı soruyorsun 24 saatliğin protein oranınımı
baya yüksek filan değil yani sadece tansiyon hapı kullanıyorum böbrek hapıda kesildi iyileşmiş diye böbreğin teki az çalışıyordu işte küçüklükten beri vardı çok çektimde
Yaa üzüldüm sizin için ama iyileşiyor olması da çok güzel bir haber cidden İçim rahatladı doğrusu Hep aşırı karamsar şeyler okudum maleseff Benim için önlem niteliğinde bir muayene yapılacak sanırım Peki 24 saatlik verirken ilk idrarı yaptıktan sonrakileri mi biriktirmemiz lazım? (İnternette böyle yazıyor da)
Yoo yoo öyle düşünmeyin Kötü bir durum düşünmedim Sadece şu an neredeyse hiç bilgim olmadığı için istemedim Dediğim gibi salı günü aldığım sonuca göre yazmak isterim
Merhaba, böbreğimde protein kaçağı çıktı da detaylı inceleme için spot idrar istendi 24 saat boyunca biriktirmek lazımmış Benim de biriktirip lab'a mı vermem gerekiyor? Nefroloji uzmanı düz idrara güvenmiyoruz, spot alacağız dedi
Yok verilmedi Tam da anlayamadım diye yapmadım yaaa Barkod kaç gün geçerlidir peki? Cuma günü gittim, pazartesi ver dediler ama salı günü verebileceğim maleseff 😔 Doktoru görmekte çok zor
Cidden öyle 😂 Birde hepsi yaşlı Peki nefrotik proteinüri ciddi bir şey mi? 1 mg olan miktar yükselir mi, yükselirse neden yükselir? Önlemi falan yok mu bunun acaba?
Merhaba, yapmaya başladım ancak doğru yolda olup olmadığımı anlamak istiyorum Spot idrar vermem gerektiği söylendi. Evde biriktirip götüreceğimi anladım, doğru değil mi?
Spot idrar ile 24 saatlik idrar farklı şeylerdir. Spot idrar anlık idrar demektir, o hastanede sana verdikleri kaba koyup hemen laboratuvara gitmesi gereken idrardır. Ancak eğer sana topla evde gel dedilerse ikisine de bakmak istemiş olabilirler.
Offf yaaa Kafam çok karıştı benim Doktorum dedi ki düz idrara güvenmiyoruz İnsanlar 24 saat biriktirip, şişe de bize getiriyor dedi Ben senden s ile başlayan (duyamadım) idrarı isteyeceğim dedi, git lab. a sor bugün verebilir misin diye dedi Bende gittim spot idrardır verirseniz işlenir dediler Ben tekrar doktora gidip söyledim sen en iyisi pazartesi gel bu barkod ile lab. a ver dediler Ben evdeyken oturup biraz araştırma yaptığımda 24 saat boyu biriktirmem gerektiği sonucunu çıkardım Bu arada böbreğimde protein kaçağı görüldü onu detaylı bir şekilde inceleyeceğim dedi, söylediğine göre düz idrarın daha detaylısıymış 🤔 Şimdi ben biriktirmeye başladım Devam mı edeyim yoksa bırakayım mı? Git gel yapmaktan bezdim ya
Biriktirmeye devam etmelisin evet, eğer protein kaçağın varsa gerçekten bunun için en güvenilir yöntem 24 saatlik idrar oluyor. Sen biriktir götür, eğer spota bakmak isterse orada kendisi tekrar ister
Anladım, her türlü hazırlık yaparak gitmiş olacağım sanırım 🙄 Umarım kabul edilirde süreç daha da fazla uzamaz Peki bende çıkan oran düşükmüş, benim doktorum da 3 mg üzeri nefrotik proteneüri olarak adlandırılır dedi demesine de bazı kişiler bu oran 30 mg'den başlar yazmış. Hastanenin ve lab. ın belirlediği bir şey midir? Nasıl değerlendirmesi yapılabilir? 🙄 1 mg falan yazıyordu sanırım bende (2-3 yıldır hep protein görülüyor bu arada, ilk defa nefrolojiye yönlendirildim)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
evet ben varım yorumlarıda okudumda kimse bişy anlamamış ben varım 24 saat tolayıp teslim ediyorum
Böbrek ile ilgili bir durum mu var yoksa diyabet falan mı
protein kaçağı var o yüzden ilaçta kullanıyorum
Aaa bende de çıktı
Peki oranı nedir?
hangi oran peki yani en sonra 1 yıl önce gittim gitmem gerekiyor gitmedim daha işte e nabızda var istersen bakıp atayımda hangi oranı soruyorsun 24 saatliğin protein oranınımı
Evet genel çıkan
Doktorum 3 mg üzeri nefrotik düzey dedi
Benim ki 1+mg imiş
yanlış seninki yani hiç hastalığın yok o zaman normal proteinde değer 40mg 24 saatlikte 1080mg yazıyor referans zaten <150 yazıyor idrar hacmi 2700
Benim daha o incelenmedi
Ooo bayağı yüksekmiş yaa büyük geçmiş olsun
Ne gibi şikayetler vardı?
Nasıl bir tedavi uygulanıyor?
baya yüksek filan değil yani sadece tansiyon hapı kullanıyorum böbrek hapıda kesildi iyileşmiş diye böbreğin teki az çalışıyordu işte küçüklükten beri vardı çok çektimde
Yaa üzüldüm sizin için ama iyileşiyor olması da çok güzel bir haber cidden
İçim rahatladı doğrusu
Hep aşırı karamsar şeyler okudum maleseff
Benim için önlem niteliğinde bir muayene yapılacak sanırım
Peki 24 saatlik verirken ilk idrarı yaptıktan sonrakileri mi biriktirmemiz lazım? (İnternette böyle yazıyor da)
aynen ilk yapacaksın sonrakileri biriktireceksin sen kaç yaşındasın
20 yaşındayım
çok geçmiş olsun ya bana yazsana
Teşekkür ederim ve niçin?
hastalığı anlatmak anlamak için ama istemiyorsan tamam
hata bende buradakilere iyilik yaramıyor
Doğrusu salı günü gittikten daha aldığım cevaba göre deneyimli biri ile konuşmak isterim
neyse geçmiş olsun inşallah kötü bişy çıkmaz başka deneyimlileri bulursun
Yoo yoo öyle düşünmeyin
Kötü bir durum düşünmedim
Sadece şu an neredeyse hiç bilgim olmadığı için istemedim
Dediğim gibi salı günü aldığım sonuca göre yazmak isterim
Peki, teşekkür ederim 🙏
herkesi önyargıyla görmeyin her erkek kötü olcak diye bişy yok bütün kızların düşüncesi aynı nerdeyse
Biraz da bu devrin getirisi işte ama ben siz için böyle düşünmedim cidden
dediğin gibi olsun bakalım
Teşekkür ederimm 🙏😊
rica ederim sonucu yazarsan salı günü bende girersem siteye görürsem cevap yazarım
Yazarım yazarım, merak etmeyin
Tıp öğrencisiyim de konuyu anlamadım
Merhaba, böbreğimde protein kaçağı çıktı da detaylı inceleme için spot idrar istendi
24 saat boyunca biriktirmek lazımmış
Benim de biriktirip lab'a mı vermem gerekiyor?
Nefroloji uzmanı düz idrara güvenmiyoruz, spot alacağız dedi
Evet biriktir , kap verdiler mi sana vermediler ise kuru 5 gün önce kullanılmış bi su şişesinde biriktir ve laboratuvara ver
Geçmiş olsun
Yok verilmedi
Tam da anlayamadım diye yapmadım yaaa
Barkod kaç gün geçerlidir peki?
Cuma günü gittim, pazartesi ver dediler ama salı günü verebileceğim maleseff 😔
Doktoru görmekte çok zor
Onu bilemem
Tüh yaaa
Teşekkür ederim yine de çok sağ olun 😊🙏
Sende sağol konuşmak istersen takip edebilirsin
Konu hakkında bilgi verirseniz yazayım 😂
Böbrek ile ilgili hiç deneyimim yok, tıpçı bulmuşken sömürmek lazım 🙄
Yavaş sömür bari
Azıcık bilgi edinsem yeter yaa
Google beni hemen böbrek yetmezliğine mahkûm etti
Gelen hastalarda bayağı ağır, yemin ediyorum psikolojim bozuldu
Piskoloğum bozuldu
Cidden öyle 😂
Birde hepsi yaşlı
Peki nefrotik proteinüri ciddi bir şey mi?
1 mg olan miktar yükselir mi, yükselirse neden yükselir?
Önlemi falan yok mu bunun acaba?
Protein kaçağı tedavi ile düzelebilrde düzelmeyebilirde kendine çok dikkat etmelisin bol bol su içip yürüyüş yapmalısın ve idrarını tutma
Kendime dikkat etmeye çalışıyorum ama yetersiz sanırım 😓
Su içme olayına da çok acil bir çözüm üreteceğim inşallah
Teşekkür ederim
Rica ederim uykun yoksa gel takılalım
Yok ama ne yapacağız?
Konuşuruz
Yok ya, ben ders çalışmaya çalışayım
Çok teşekkür ederim 😊🙏
Rica ederim iyi çalışmalar istersen yazarsın rahatsız ettiysem özür dilerim kolay gelsin
Yok Estağfurullah ve çok teşekkür ederimmmm 😊
Rica ederim 🦋🌸
Merhaba, bir soru sorabilir miyim?
Evet buyur
Kreatinin ne demektir?
66-140 referans değeri arası çıkması gereken bir sonuç varken 310 çok mu ciddi bir sorun?
Yok sorun yaratmaz
Sorabilirsin tabii
Merhaba, yapmaya başladım ancak doğru yolda olup olmadığımı anlamak istiyorum
Spot idrar vermem gerektiği söylendi. Evde biriktirip götüreceğimi anladım, doğru değil mi?
Spot idrar ile 24 saatlik idrar farklı şeylerdir. Spot idrar anlık idrar demektir, o hastanede sana verdikleri kaba koyup hemen laboratuvara gitmesi gereken idrardır. Ancak eğer sana topla evde gel dedilerse ikisine de bakmak istemiş olabilirler.
Offf yaaa
Kafam çok karıştı benim
Doktorum dedi ki düz idrara güvenmiyoruz
İnsanlar 24 saat biriktirip, şişe de bize getiriyor dedi
Ben senden s ile başlayan (duyamadım) idrarı isteyeceğim dedi, git lab. a sor bugün verebilir misin diye dedi
Bende gittim spot idrardır verirseniz işlenir dediler
Ben tekrar doktora gidip söyledim sen en iyisi pazartesi gel bu barkod ile lab. a ver dediler
Ben evdeyken oturup biraz araştırma yaptığımda 24 saat boyu biriktirmem gerektiği sonucunu çıkardım
Bu arada böbreğimde protein kaçağı görüldü onu detaylı bir şekilde inceleyeceğim dedi, söylediğine göre düz idrarın daha detaylısıymış 🤔
Şimdi ben biriktirmeye başladım
Devam mı edeyim yoksa bırakayım mı?
Git gel yapmaktan bezdim ya
Biriktirmeye devam etmelisin evet, eğer protein kaçağın varsa gerçekten bunun için en güvenilir yöntem 24 saatlik idrar oluyor. Sen biriktir götür, eğer spota bakmak isterse orada kendisi tekrar ister
Anladım, her türlü hazırlık yaparak gitmiş olacağım sanırım 🙄
Umarım kabul edilirde süreç daha da fazla uzamaz
Peki bende çıkan oran düşükmüş, benim doktorum da 3 mg üzeri nefrotik proteneüri olarak adlandırılır dedi demesine de bazı kişiler bu oran 30 mg'den başlar yazmış.
Hastanenin ve lab. ın belirlediği bir şey midir?
Nasıl değerlendirmesi yapılabilir? 🙄
1 mg falan yazıyordu sanırım bende (2-3 yıldır hep protein görülüyor bu arada, ilk defa nefrolojiye yönlendirildim)
182 yi arayip sorsana
Yardımcı olunmuyor maleseff
Biyokimya uzmanı bile ben bilemem uzmana bağlı dedi
ne enteresan bir kisiliksin
O ne demek kızım