Evet, bu hastalıkta genetik faktör de etken. Fakat yaş boy kilo durumunuzu lütfen paylaşırmısınız? Ailenizde anne baba, genetik soy ağacınızda şeker , diyabet hastası var mı?
Sizde bu genetik, riskli durumdasınız. Boy ve kilonuz ideal. Beslenmenize çok dikkat edin, doğal şeker içeren meyve tüketiniz onlarda da porsiyonlarınızı mutlaka ideal de tutunuz. Mesela günde 1 portakal en fazla gibi. Bir de yapay endüstri ürünleri, çikolata , şokella vs, baklava , şerbetli tatlı, kesinlikle tüketmeyin. Bu arada karbonhidratlar da da bir miktar şeker vardır. Bunlar da da tüketime dikkat ediniz. Akşam öğünlerinde hafif çorba ve salata ile geçiştiriniz. Bir de bir Uzman diyetisyene gidip kan tahlili yaptırın mutlaka. Ve böyle bir risk durumunuz kesinleşirse, beslenme programına lütfen uyunuz. Spor yapınız. Kesinlikle sinir ve stresten uzak durunuz. Bunlara dikkat edebilirseniz, ailenizde olmasına rağmen siz bu hastalığa yakalanmazsınız. Bilginize, geçmiş olsun.
Önceden de sıkılıyodum amaaa 😬 ondan değil bu farklı bişey ciddi aşeriyorum sanki gerçi aşermek nasıl oluyor onu da bilmiyorum ama hiç hiç sevmiyodum tatlıyı görünce bile içindeki şeker miktarını düşününce bi halsizlik geliyodu bana 😅
Oda değilim hahaha öyle olsa bende onlarla ilişkilendirirdim ama yok bi insan sürekli abartmıyorum gerçekten sürekli çikolata yemek ister mi yav ve şerbetli tatlılar yemek istiyorum önceden görsem içindeki şeker miktarını düşününce midem bulanırdı 🤷♀️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Şeker hastalığına aday olabilirsiniz... Dikkatli olsanız iyi olur.
Şeker hastalığı yakalanmadan önce tedavi edilebilir mi önlenebilir mi yani
Evet, bu hastalıkta genetik faktör de etken.
Fakat yaş boy kilo durumunuzu lütfen paylaşırmısınız? Ailenizde anne baba, genetik soy ağacınızda şeker , diyabet hastası var mı?
Genetik evet anne tarafımda ve annemde var ablamda var
21 yaşındayım boyum 155 kilom 45
Sizde bu genetik, riskli durumdasınız. Boy ve kilonuz ideal. Beslenmenize çok dikkat edin, doğal şeker içeren meyve tüketiniz onlarda da porsiyonlarınızı mutlaka ideal de tutunuz. Mesela günde 1 portakal en fazla gibi. Bir de yapay endüstri ürünleri, çikolata , şokella vs, baklava , şerbetli tatlı, kesinlikle tüketmeyin. Bu arada karbonhidratlar da da bir miktar şeker vardır. Bunlar da da tüketime dikkat ediniz. Akşam öğünlerinde hafif çorba ve salata ile geçiştiriniz. Bir de bir Uzman diyetisyene gidip kan tahlili yaptırın mutlaka. Ve böyle bir risk durumunuz kesinleşirse, beslenme programına lütfen uyunuz. Spor yapınız. Kesinlikle sinir ve stresten uzak durunuz. Bunlara dikkat edebilirseniz, ailenizde olmasına rağmen siz bu hastalığa yakalanmazsınız. Bilginize, geçmiş olsun.
Peki çok teşekkür ederim sağolun
Rica ederim, sakın ihmal etmeyin,
Geçmiş olsun tekrar...
dönemsel
bide şeker hastalığına yatkınlık dönemi.
diikat et
Şeker hastalığında insanın canı tatlı çeker mi ki 🤔
Bilmiyorum annemde teyzemlerde ablamlarda falan var ama tatlı istediklerini pek görmemiştim
şekere yakalanmadan önceki dönemde oluyor
Hee doğrudur bi hastaneye gideyim o zaman genetik zaten daha 21 yaşındayım yav neyse teşekkür ederim 🌸
rica ederim. evet insülin direncine her şee baktın
can sıkıntısı olabilirmi
Önceden de sıkılıyodum amaaa 😬 ondan değil bu farklı bişey ciddi aşeriyorum sanki gerçi aşermek nasıl oluyor onu da bilmiyorum ama hiç hiç sevmiyodum tatlıyı görünce bile içindeki şeker miktarını düşününce bi halsizlik geliyodu bana 😅
ye ama fazla yeme kilo alırsın
Erkek çocuğu doğuracaksındır.
Bekarım ya
Evlenince olur be kızanım oğlun.
Hee şimdiden çekiyor tamam 😅
Bunye şeker istiyor, glikoz istiyorr
Ama nideenn
Bağımlılık benimki seninki neden bilmem
Tatlı tatlıyı çeker derler
Hahahad teşekkür ederim
Bu aralar ben de öyleyim, çözemedim
🤷♀️🤷♀️
Hamilesin
Sen diyorsan hamileyimdir kanka
Hamilemisin
Değilim Bekarım
Hamile misin😀
Hayır değilim
O zaman reglsin? 😀
Oda değilim hahaha öyle olsa bende onlarla ilişkilendirirdim ama yok bi insan sürekli abartmıyorum gerçekten sürekli çikolata yemek ister mi yav ve şerbetli tatlılar yemek istiyorum önceden görsem içindeki şeker miktarını düşününce midem bulanırdı 🤷♀️
Hmm kaç kilosun?
45
Zayıfsın o zaman tatlı yemende bi mahsur yok 😀
Hamile misin
Yok hayır bekarım
Vücudundaki seker oranın düşmüş olabilir