Gusul abdesti aldiktan sonra geldi.
Şimdi yasin okuyacaktım, okuyabilir miyim?
Şimdi yasin okuyacaktım, okuyabilir miyim?
Kaçıncı gün
Ve daha bitmeden gusul almışsıniz bitmemiş daha pembe den sonra her zaman gelen beyaz akıntıyi görene kadar gusul alma ama 10 günü geçirme ya da en güzeli bir fikih bayan hocasına sormak lazım
Adet disi dedim
adetim var demedim!
🙄 o zaman gününuze kac gun var gusul alali 15 günü geçtmi temiz kalma. sureniz yani
Gusulu bugün aldim
Cevap
2Cevap
Valla tabi bende olmadigi icin ozellikle arastirma geregi de duymadim ama bu kan neyin kani, sanirim soru bu. Yani yara falan mi var ya da adet olmussundur belki bi bunlari arastir ilk once bence...
Adet olali 20gün oldu.
Bugün stres oldum biraz ondan gelmis olabilir.
Yasin okuyablir miyim?
20 gun yani yakinlasti sanirim dimi?
Valla ben olsam tekrar alirdim, riske girme kuran (yasin) okuyacan sonucta.
11 gün kaldi adetime.
Erken gelmiyor benimki. Bu adet kani degil dedigim gibi.
Yeniden alamam. Saclarim kurudu bile. Yapacak bisey yok
Yani adet kani degilse bundan eminsen sorun olmamasi lazim ama durduk yere de bu kan nerden neden geldi o da soru isareti iste...
Sinirden bazen biz kadinlardan geliyor.
Yani simdi namaz abdestim bozulmadi/ yasin ozaman okuyim dimi
/gusul*
Ozel bolgenizden gelmis oluyor dimi bu kan? Valla adet falan da yok diyorsan, eger boyleyse sikinti yok sanirim, abdestin bozulur sadece ama gusul abdest bozulmaz...
Evet özel bölge.
Adet kesinlikle degil olamaz da. Benimki hep uygulama nasi hesapliyorsa öyle geliyor.
Namaz abdestim bozuldu yani?
Yasin okuyabilir miyim namaz abdestsiz ama gusul aldiydim dedigim gibi
Yok namaz abdestsiz okuyamazsin gusulse de okuyamazsin ama onu almissin zaten, tekrar alman lazim namaz abdestini...
namazi niye tekrar almam gerek?
Adet disi kan bozmuyor diyorlar di.
Gusulu aldim zaten, yasin okumaya namaz abdeste gerek yok gusul yeterli ayni hesap.
Anlamadim :*(
🙄🙄
Senin yasin kac?
Gusul ayridir namaz abdesti ayrdirir. Namaz abdestsiz namaz kilamazsin, kuran (yasin) okuyabilirsin, kadinin basini ortmesi ve namaz abdesti almasi saygidan olur. Gusulsuz zaten hic biri olmaz, yani imkanin olmaz gusul almaya o zaman teyemumle alirsin hem gusulu hem namaz abdesti, o ayri mesele.
Simdi namaz alayim mi almayim mi bunu demen yeterli
Gerekmez
tamam bastan söyleseydiniz. Simdi hemen okuyim Bari, gusul zaten aldim 1 saat önce.
Tesekkür ediyorum.
Rica ederim. Olayi anlamamistim ki...
Neden ama
Hangi yerde tam yanlis anladiniz bidahakine güzel anlatayim.
Isemek bozuyor mu abdesti bu arada?
Neden derken? Iste bu gusul adet falan kafami karistirdi.
Normal tuvalete girmekten mi bahsediyorsun?
Evet isemem gerek
Evet biraz karistirici haklisin.
Isemek bozmuyor dimi. Tutamicam...
Isemek sadece normal namaz abdestini bozar eger namaz abdestin varsa, gusulu bozmaz tab, yoksa her gun 2 3 kere gusul mu alacaktik...
Zaten namaz abdestsiz kuran okuyabiliyorsun, yani degisen bir sey yok...
Aaah isedim simdi.
Namaz abdestim gitti.
Simdi Yasin duhan ve salavat yapamicam mi?
Emin misin namaz abdestsiz kuran okunmaz ki
Neden ben eskiden her cuma saadece namaz abdesti aliyordum peki Yasin okumak icin?
Yav ben senin soruyu anlamadim, abdestsiz okunur diyorsun, bende evet deyince okunmuyor diyorsun. Dalga falan mi geciyorsun?
Ama abdestsiz elini sürtmek günah diyorlar.
Bende oyle biliyordum, yani disini eleyebiliyorsun tutabiliyorsun iste koymak icin falan ama icindeki sayfalarini dokunamiyormusun, okuyamiyormusun, bende boyle biliyordum boyle ogretildim ama baksana, yanlismis, okuyabiliyormusun... 🤷♂️
Bende gusul var diye okuyabiliyom.
Gusul olmasaydi bugün okuyamazdim yani Yasin okumak icin abdest gerekli iste degil mi
degilmis baksana
gizliden cikar misin takip edeyim. Baska sorularimda var
Ne sorusu?
Burdan soramam
Konu nedir, onu soyle bari?
Abdest
Anlattim ya
Abdest ise burdan sorabilirsin ya, zaten abdest konustuk burda, ama illa ki ozel sormak istiyorsan sikinti yok...
Özel istiyorum baska sorularim olursa soracagim tek kisi sendin
Anladim. Valla elimden geleni yaparim yardim ederim tabi, buyur actim
Hadi, kapatacam bak
O an müsait degildim tekrar acar misin
Yeni görebildim mesahi
Cabuk ol
Tekrar al. Riske girme
Yeni saclarim kurudu... yine giremem.
sagol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?