Çevremde günde 2 paket sigara içen, sürekli yağlı beslenen ve kızartma yiyen kimi görsem bir bana gelip "Veganlık sağlıklı bir şey değil, neden öyle yapıyorsun." diyor. Oysa ben oldukça sağlıklıyım, sürekli doktor kontrolünden de geçiyorum.Neden herkes sağlıksız beslenirken, herkes sağlıksız yaşarken insanlar sadece vegan ve vejetaryen olanları eleştiriyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Sen daha 23 yaşındasın. Cam kırıklarıyla beslensen bile sağlığın bozulmaz. Üzerine de motor yağı iç, zımba gibi dolaşırsın. Gerçek şu ki insanlar ihtiyacı olan proteinin yeterli miktarını ancak hayvansal gıdalardan alabilir. Tabii ki sigara da içmeyelim, o da zararlı ama sigaranın veganlıkla bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum.
1012 Yorumla- +1 yıl
Hiç te bile sağlığın bozulmaz falan diyorsun sen öyle san
- +1 yıl
@Gamzesumeyra neden vegansın? Öylesine mi, yoksa doğduğundan beri hayvan etinden tiksiniyor musun?
- +1 yıl
@helloanan her gün etle besleniyorum ama pek bi kolestrol falan yaşamadım :D
- +1 yıl
@Sskkskshusjs 18 yaşındasın da o yüzden ilerleyen yaşlarda devam edersen anlarsın.
- +1 yıl
@northen928 Gençler uzatmayın. Boşa bildirim geliyor. Anlaşamadığınız bir durum varsa özele geçin, hem kaynaşmış olursunuz.
- +1 yıl
@Sskkskshusjs ani kalp krizinden gidince görürsün hvjclgıc
- +1 yıl
@helloanan du dakikadan sonra yoruma bildirim gondertene engeli basiyorum
- +1 yıl
@mishi Hayır kank yanlış bilgi
Bu arada @LadyAmetist 24 olmuş nice mutlu yıllara
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Proteinsizlikten ölürsün sen manyak mısın? gibi cümleler kurmaları çok komik. 😂😂 Bu ve bunun gibi cümleler, saygı duymamaları, cahilliğin göstergesidir. Birilerine şiddet, zarar veren bizler değiliz, onlar aslında ama saygı duyuyoruz çünkü bizler de bir zamanlar vegan değildik.
44 Yorumla- +1 yıl
Ölmez ama senin gibiler gibi de beyni gelişmez bir de bu sorun var.
- +1 yıl
Her zaman bir canım olmak istemişimdir zaten, benim için bir sorun yok. :)
- +1 yıl
Tabii ki de, çok memnun olurum. 😊
Bazı veganların etçil beslenenlere karşı hakarete varan söylemleri oluyor. Bu da bazı etçiller nezdinde genel bir vegan algısı yaratabiliyor. Yanlış tabii.
Suç içermediği müddetçe isteyen istediğini yesin, umrumda değil. En fazla yadırgarım, şaşırırım ama yargılamam.20 Yorumla
Bitkilerin canı acımıyor mu yiaa, allah biz yiyelim diye yarattı yiaaa, sana kebap söylesem yemez misin şimdi... Karşımda durup et kemirirken komik olduklarını sanmaları çoğu bir hayvanı kesip yiyemez ama fabrikada olunca bilmiyor gibi davranıyorlar suni et sanki.
37 Yorumla- +1 yıl
Canlı hayvanla yemek tabağı arasına mezbaha giriyor. Hayvanı kendisi öldürmüyor o yüzden empati kuramıyor bir de veganlarla dalga geçiyorlar söylediğin şekilde.
Ama bazı veganlarda vegan olmayanlar üzerinde çok baskı yapıyorlar, hakaret boyutunda laflar ediyorlar, o da hoş değil.
Beyin evrimini yüksek oranda hayvansal proteyine borçlu bir türün birden bire hayvansal gıdadan vazgeçmesi çok kolay bir şey değil malesef.
Yapay et üretimi başladı diye duymuştum, proteyin sentezleyerek et üretiyorlar. Bu yagınlaşırsa hem hayvan öldürmeyiz hem de hayvansal besinden vazgeçmek zorunda kalmayız. - +1 yıl
- +1 yıl
Kemirmek sizin gibilere aittir azıcık et ye de brynin gelişsin. Ama dur sadece saman balyası seversin sen afiyet olsun
- +1 yıl
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
71Cevap
Mantıkları saçma. Kimi dudağını büzüp ağlaya ağlaya ''Hayvanların ölmesini istemiyoruuummm'' der. Güya aklı sıra kendisi et yemeyince hayvanları kurtardığını sanıyor malll. Kimi de içi boş bir hurafe inançla etin sağlığa zararlı olduğunu düşünür. İçlerinde müslümanım diyenler de var. Ne alaka deme! Allaha inanıyorsan Onun mükemmelliğini de kabul edersin. Ve Allah eti yarattıysa bu boş yere değildir der adam gibi etin iyersin. Malll malll teoriler üretip onlara kendini kaptırmazsın. Neymiş, et zararlıymış. Oldu kıçımınn kenarı. Daha da kötüsü sırf sebze yiyerek sağlıklı beslendiğini sanan zavallı ötesi zavallılar var. Bir şey ne kadar doğalsa o kadar sağlıklıdır. Günümüzde çiftçiler israilin ürettiği fide ve tohumlarla meyve sebze yetiştiriyor. Gecen bir ceviz dikelim dedik bir tane Türk markası yok. En son chandler diye bir zımbırtı diktik. Neden? Çünkü tüm tohumlar yurt dışından geliyor. Ama sıradan tohum ya da fideler değil. Hastalıklı olanları bize satıyorlar. Önce hastalıklı domates salatalık biber kabak marul vs tohumu satıyorlar. Sonra ardından o hastalığı iyileştirecek ağır metal içeren hormonel ilaçlar satıyorlar. Bir çiftçi yetiştirdiği domatesin hastalıktan heba olmasını istemiyorsa o ilaçları almak zorunda. Hastalıklı tohumu satan da israil ilacını satan da israil. Oturup yiyen de biziz. Hal böyleyken sebze yiyerek sağlıklı beslendiğini sanmak nasıl bir ahmakklığın son noktasıdır yaa! Dünyaya bir kez geliyoz olum. Otur adam gibi fasulyeni de ye kebabını da ye.
11 Yorumla- +1 yıl
@Gamzekusdemirrr üzgünüm. 98 den sonra cips yemeyi bıraktım.
Benim burada takıldığım nokta veganlara söylenenlerden ziyade insanların birbirine karışabilme özgürlüğünün olduğunu sanması. 😅 Vejetaryen misin? Ayy protein almıyor musun? Balık ye biraz bak vitamin girsin vücuduna gibi söylemlerden biz bıktık ama anlaşılan onlar bıkmadı. 🤷♀️
40 Yorumla- +1 yıl
herkes demek genellemeye girer ve ben genellemeye tabi değilim... Sağlıksız beslenmiyorum ayrıca... fast - Food ve türevi gıdalardan uzak duruyorum , gazlı içecek kola vs türevlerini tüketmiyorum , günümün 1,5 saati spor salonunda geçer ve geri kalanında da gideceğim her yere yürüyerek gidiyorum.. Hem sebze hem de hayvansal gıda ağırlıklı besleniyorum.. Ha şimdi sakın ola ki et yemek sağlıksız öyle bir şey yok derim... Hiç bir bitkisel protein hayvansal proteinin yerini tutmaz... Etrafımda et yemeyip sadece bitkisel gıda ile beslenen ne kadar insan varsa hepsinde türlü türlü hastalılar mevcut... Vegan ve de vejetaryanları eleştirmem , kendi tercihleridir saygı duyarım ve aynı şekilde de onalrdan da hayvansal gida tüketenlere de saygı göstermesini beklerim... Saygı göstermeyen kişiye de yaptığı saygısızlığın daha fazlasını yaparım...
20 Yorumla - +1 yıl
bakın inanç sisteminizi bilmem. allah bizi bir sistemde bir ölçüde yarattı. et ve ot ile beslenebilen bir yapıda.
siz diyorsunuz ki sağlıklıyım doktor kontrolündeyim.
senin o güvendiğin doktorlar yıllar önce mama firmalarına yalakalık yapalım diye çocukları 3 aydan fazla emzirmeyin dediler. ve şu an o koca nesil kemik hastalığı yaşıyor.
yaratılış sisteminize uyun.
her makinanın üretiminde kullanım klavuzu vardır. s, izler buna uymuyorsunuz. sonra da arıza anında garnti istiyorsunuz yemez.10 Yorumla Bazı insanlar kendi ifadelerine sahip olamadıkları için karşısındakini sorguya çekiyorlar. Ben de paket gıda tüketmiyorum, dışarıda ısrar ediyorlar beraber yiyelim falan, biz ölcez sen çok yaşıcaksın diye de dalga geçiyorlar. İnsanın iradesine sahip olması çok önemli.. Ama veganlık konusu fıtrata aykırı bir durum, Allah hayvanları biz faydalanalım diye yaratmış bu ayetlerde de geçiyor. Onların etinden sütünden faydalanmak onlara zarar vermek değil aksine, ona bir değer kazandırıyoruz faydalandığın için. Tabii ki bunu yaparken insanca davranmak gerekiyor ve hiçbir şeyin aşırısına kaçmamak..
21 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Genelde vejetaryenlerle karıştırılsa da, Vegan beslenme düzenine sahip bireylerin beslenme düzeni çok daha karmaşık oluyor. Bir Vegan'ın kimyager hassasiyetine sahip olması gerekiyor.
Hayvansal kökenli vitaminlerin ve yeterli proteinin elde edilmesi için takviye gıdalara yönelmek zorunda kalırsınız. Bu takviye gıdaların eksik veya fazla alımının sonuçları olacaktır.
Çoğunlukla vegan beslenme düzenine sahip bireyler , beslenme konusunda daha bilinçli olduğu için bu durumu dengeleyebiliyor ama yeterli bilgi edinilmeden ve düzenli doktor kontrolü olmadan yapılması durumunda sorunlar ortaya çıkacaktır.00 Yorumla Ha et yememenizi anlarım ama süt içmemek ne demek hele yumurta. Tavukların boş yumurtasını yemek hayvana işkence değil iyiliktir. Ziyan mı olsun yumurtalar? İnemlerin fazlalık sütünü içmesen de şişer göğsü ve hasta olur hayvan. İnek besleyenler zaten sütü danaya içiriyor merak etme sen. Yani eti anlarım da hayvan ürünlerini yememek saçmalık. Mesela arının balını yesen kime zararı var en sağlıklı besin. Koyunun yününğ kesmezsen taşıyamaz hayvan. Tabii ki o yünden ip ipten de hırka yapıp giymenin kime zararı var. Hayvan ürünlerinş kullanmanın hayvana zararı yok faydası çok.
10 Yorumla- +1 yıl
Yani vegan veya vejeteryan = saglikli demek degildir. Veganlar patates cipsi yemiyor mu? cola icmiyor mu? seker tüketmiyor mu?
Obez olan veganlarda var.
Bana göre dedigin kisilerde sagliksiz ve uyarimi yaparim ama veganlarda sagliksiz kimse bana yalan uydurmasin simdi. Bazi besinlerden gerekli vitamini alamadiginiz icin takviye aliyorsunuz ve bunlar saglikli seyler degil.
Canin ne halt istiyorsa onu ye kimseyi irgilamaz ama bu duyar kasmayi bi birakin artik ya.10 Yorumla - +1 yıl
Çünkü sigara, alkol hatta gazlı içecek içenler bile yaptıklarının zararlı olduğunu biliyor. ;-)
Vejetaryen ve özellikle de veganlar sağlıklı olmayan bir beslenme türünü, "Sağlıklı" diyerek yapıyor. Siz de "evet, sağlıklı filan değil, bu sadece benim tercihim" deyin, tartılma bitsin :-D10 Yorumla Sanırım bunun nedeni bir deyişte yatıyor. Tabi ki ülkemize özel bir deyiş olduğu için yapacak bir şey yok. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin. Bende kişinin kararına saygılı olan kısımdayım.
Ot geldin ot gideceksin derler ya ondan dolayıdır.00 Yorumla- +1 yıl
Ya bir insan et yemezse ölmez ya Allah Allah
Veganlar bence daha organik daha sağlıklı besleniyorlar
Takma kimseyi devam et sen
Vegan değilim ama Vegan olan kişileri anlayabiliyorum
Sen haklısın
Bu senin yaşamın senin tercihin istediğinde özgürsün...01 Yorumla - +1 yıl
Vegan değilim ama veganlarin çok daha sağlıklı Ve iyi beslendiğini düşünüyorum. Cahille kavga etme borçlu çıkarsın gibi bi söz vardı sanki.. etsiz yemek yapıp yiyemedikleri hayvanları canlı olarak görmedikleri için ne yazık ki geldikleri gibi at gözlükleriyle gideceklerdir. Sözlerine tamah etmeyiniz..
01 Yorumla - +1 yıl
Bence sorun takmaktan ziyade, veganlarin bu konuyu surekli gundeme getirip, insanlarla tartismaya girmeleri durumu var.
Her vegan icin gecerli degil ama cogunun vegan olmasinda, beslenmeye yonelik bir tercihten cok, girilen her ortamda ilgi ceken ve tartisilan bir konunun olmasi yattigini dusunuyorum. Ilgi acligi veganizmden daha on planda.
yoksa bir insanin beslenme tercihi bir baskasini neden ilgilendirsin?00 Yorumla - +1 yıl
bence veganların gereksiz duyar kasma denemelerinden dolayı insanlar buna gülüyor sadece hepsi bu. vegan beslendikleri için dünyayı kurtaracakmış gibi bir havalar bir havalar falan. sağlıklı olanı az ve öz yemektir net
20 Yorumla Veganlar bizim beslenmemize takmış durumda. Nerdeyse et yiyorum diye linç edilicem
71 Yorumla- +1 yıl
aynen ya katılıyorum yeter yani bıktık..
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bizim ülkede vegan veee sağlıklı olmak için zengin olman gerek. Şöyle demir feritnin b12 vs bunlar düşükse sağlıklıyım demek bana mantıklı gelmiyor. Et tüketen birine göre gayette sağlıklıksız ve güçsüzsünüz.. Bana veganlıj saçma geliyor kendi fikrim.
01 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Veganlarda sisgara içiyor ya da yağlı besleniyor kızartma yiyor ona bajarsan
Sagliksizlik degil de. Simdi soyle bol acili bir adanayi yaninda koz biberle gomup ustune keyif sigarasini yakmak zevkinden mahrum kalmanizi demistir o. Boyle bir moral yuklenmesi saglik acisindan iyidir ya. Iyi olmali.
10 YorumlaTamamen haklısın.
Onlar Vejeteryan ile beslenilmez sanıyorlardır da ondan.
Onlar der ki; Beslenmek istiyorsan köfte yiyeceksin, tavuk yiyeceksin böyle yağlı oh kızartmalı lavaş arası köfte vesaire döner müthiş gibi00 Yorumla- +1 yıl
Ben et tavuğu üretimi yapıyorum canım istedikçe kesip dağda mangal yapıyorum arkadaşlarla. Bazı veganlar bana katil gözüyle bakıyor o kısım canımı sıkıyor. Veganlık doğanın kanununa aykırıdır. Hayatta kalkmak için öldürürsün doğanın kanunu budur.
00 Yorumla - +1 yıl
Ben takmadım açıkçası. Kim neyi yemek istiyorsa yesin. Veganlara takma olayına gelince etten ve et yiyenlerden tiksinç bir şeklinde bahsetmeleri bu durumu tetikliyor olabilir. Etki tepki meselesi yani.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hayvansal her halta muhtaç olan insan güruhun, vejeteryan ve veganlık kisvesi altında piyasaya çıkıp ilgi çekmeye çalışmaları sonuç vermiyor yavrum.
Bu tipler kimsenin umurunda değil, kendilerini özel hissetmesinler..00 Yorumla- +1 yıl
duyar kasan bie vetejaryan daha
ula bir kez de şaşırtın be...
pek görülen bir durum olmadığından insanlar garipsiyor
misal etrafımda hiç vetejeryan yok
daha bugün hayvan eti yedim
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh02 Yorumla- +1 yıl
@lidyaas tamam s.
Hadi canım sen de veganlar sanki sağlıklı mı 😏
Güldürmeyin adamı.
Asıl siz et yiyenlere neden düşmansınız ben onu anlamıyorum!
Biz size iyilik yapıyoruz!
Biz sizin yemeğinizi yiyenleri yiyoruz 😂00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 2,6b cevap paylaştı. Veganlar ülkemizin gelişmesini çekemeyen terorik unsurların..
Ben hayatımda namaz kılan, kurban kesen vegan görmedim.
Dış güçlerin oyunlarina gelmeyelim. Kültürümüzde veganlik neyin yok.10 YorumlaBelki şu pizzadan mahrum kalmalarını istemiyorlardır
https://www.youtube.com/embed/TW7WchJAILs00 Yorumla- +1 yıl
Veganlığı savunan görüşler yazdığım için bi önceki 3 yıllık hesabım süresiz banlandı. O yüzden bu konuda konuşmak istemiyorum. Kim ne yapıyorsa yapsın.
00 Yorumla Vegan değilim fakat fazla hayvansal gıdanın insan vücudu için pek de sağlıklı olmadığını biliyorum. Özellikle kırmızı et bizim için tehlike arz ediyor.
01 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar kadar aşağılık yaratıklar yokturr, neden çünkü birbirlerinin ktulugunu ister nefret eder dedikodu eder,çünkü insan doğası gereği birer asagilikdir
00 Yorumla Veganlık yüzünden başıma bir sürü sorun geldi. Bunun propagandasının yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Veganlık eksik bir beslenmedir ve saçmalıktır.
00 YorumlaEminim eleştiren yoktur millet geçim derdinde hiç kimsenin ne yiyip ne içtiğine bakacak hali yok kimsenin başka dertleri kalmadı milletin ne yiyip ne içtiğine karışacaklar
00 Yorumla- +1 yıl
Bizim yediğimiz hayvanların besinlerini gasp ettiğiniz için olabilir mi?
20 Yorumla - +1 yıl00 Yorumla
- +1 yıl
Et yemem süt icerim yumurta da arada. Yumurta hem et hem sut yerine geçer. Yarı veganım mutluyum böyle.
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır saygı duyarım yalnız anlamıyorum siz şimdi hayvansal besinleri yemeyince hayvanlar mutlu mu oluyor ben anlamıyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Sigara icmem , çok yağlı beslenmem, fasfood tüketmem, patates kizartmasi pişirmem. Veganlık sağlıklı değil
00 Yorumla - +1 yıl
Veganların saldırgan tutumundan kaynaklı olabilir mi acaba? Hepsi öyle değil ama vegan olmayanlara katil gözüyle bakanlar var.
00 Yorumla - +1 yıl
Katlanamıyorlar, kaldıramıyorlar, tahammül edemiyorlar. Onlar da farkında veganlık sağlık. Sinir oldukları için hep bir sataşma halindeler.
00 Yorumla Herkes istediğini yapabilir, veganlar da bana bulaşmadıkça isterlerse ömürleri boyunca ot yesinler, fark etmez.
00 YorumlaVegan degilim. Dogal beslenirğm sigara var alkol var. Doktor yüzü görmedim hiç ilaç kullanmadım grip bile olmam
09 Yorumla- +1 yıl
Her hastalık paldır küldür ortaya çıkmıyor.
- +1 yıl
Vegan veya vejeteryanım demedim, grip bile olmam diyorsun ama bazı hastalıklar sinsi ilerler, bunu belirttim.
- +1 yıl
Doktor yüzü görmedim hiç diyorsun, adı üstünde sinsi hastalıklar, doktora gitmeden bir hastalığın olmadığından emin olamazsın.
- +1 yıl
Ok.
- +1 yıl
Sağol 🙂
- +1 yıl
Boş laflar işte ne anlarlar veganlıktan bende yarı vejeteryan sayılırım tavuk, yumurta, süt ürünleri ve balık hariç hiç bi et ürünü yemem
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
valla vejetaryenim ve bazı geri kafalılar hastalıkmış gibi davranıyolar aşırı sinir oluyorum. veganların çektiğini hiç düşünemiyorum. ""noso yono yomorto do mo yomoyoson" jsjsjdjjs
10 Yorumla her besinden gıdanı alcan etten de alcan gıdanı sebzeden de dengeyi tutturmak önemli
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
kesinlikle ya veganım ve sürekli aynı soruları alıyorum.
oha sen ne yiyorsun? proteini nerden alıyorsun? ay aşırı sağlıksız sınır, vitaminlerin düşüktür vbvb ah insanlar bir araştırsa keşke00 Yorumla Benim tarzım değil o kesin de. Her besinden faydamı alırım ben 😂
00 Yorumla- +1 yıl
Herkes herkese karışma hakkını kendinde neden buluyor diye sormak gerekmez mi?
00 Yorumla - +1 yıl
Veganlık bana göre koyundan keçiden inekten farksızlar gibi geliyor et yemeyen beyin gelişmez.
00 Yorumla - +1 yıl
Ee öyle cünkü sağlıklı degil ama şunda haklısın insan kendinede bakmalı bi
00 Yorumla Aynı kesim süt ve süt ürünlerinin sağlıklı oldugunu da düşünüyor çokta sallamamak lazım
04 Yorumla- +1 yıl
@ByrnMunih Değil. hatta kemik erimesi bile yapıyor
- +1 yıl
@ByrnMunih Çok güzel eritiyor. Süt buzağının büyüme sıvısıdır. Sen buzağımısın? kuyruğun var mı?
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Turkiyedeki insanlar çoğu şeye takık, boşver onları. Ben de içki içmiyorum, insanlar sürekli iç diye ısrar ediyor. Tuhaf bir ülke burası.
Ama helal olsun ülkemizde vegan olabildiğin için.00 Yorumla Kimseni veganların beslenmesine taktığı yok üstünüze alınmayın bence bize ne napıyosanız yapın
00 Yorumla- +1 yıl
bizim millet bilmediği konu hakkında profesördür takmamak lazım :)
00 Yorumla Laf olsun torba dolsun işte beyin yok onlarda boş ver takma
00 Yorumla- +1 yıl
Umurunda değilsiniz kimsenin kendinizi bu kadar büyütmeyin
00 Yorumla - +1 yıl
Beni alakadar etmez kimseyi alakadar etmez bol sebzeli ve sağlıkli günler dilerim vegan arkadaşlara.
00 Yorumla - +1 yıl
gram umursamam
midesi kaldıran at bile yiyebilir bana ne00 Yorumla - +1 yıl
Veganligi ne kadar sağlıklı saniyonuz ya harbi. Gelin her ortam da vs atalım
00 Yorumla - +1 yıl
İnsanlar yaşamı boyunca her şeyi eleştiriyor ki laf parayla değil sonuçta.
00 Yorumla - +1 yıl
Onu bilmiyorum da Veganlık sağlıklı bir şey değil, neden öyle yapıyorsun?
00 Yorumla - +1 yıl
çünkü et ete degmeli kızım (yani diline et degmeli)
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 767 cevap paylaştı. Toplumun vejeteryan ve vegan beslenme hakkında bilgisi yok pek o yüzden garipseniyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (68)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Bi'Bilen Anıl Ercan yanıtlıyor: Herkes sağlıksız yaşarken insanlar neden veganların beslenmesine takmış durumda?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Ben veganım dendiğinde genellike çevremizde ki insanlar bir anda doktor, beslenme uzmanı, ilahiyatçı, sporcu beslenmesi uzmanı ya da insanlık tarihi araştırmacısına dönüşebiliyor. Evet komik ama ne yazık ki gerçek bu. Ben bu durumu insanların bilmedikleri bir şeyden her zaman korkmasına ya da eleştirmesine bağlıyorum. İstisnalar hariç insan oğlunun doğasında bu ne yazık ki var.
Mesela kendisi son zamanlar da hiç vitamin içerikli bir şey yememiş olan biri bir anda b12 eksikliği çekmiyor musun? gibi bir soruyla gelebiliyor. Ve bu soruyu sorarken elinde sigara olması da işin komik tarafı.
Yaptığımız şeyin doğru olduğuna inandıktan sonra kimin ne söylediğinin çok bir önemi yok aslında.
Çünkü siz isterseniz Dünya üzerinde ki en doğru hareketi yapın yine de eleştiren birileri çıkacaktır. Ama doğru sadece bir tanedir. Ve siz yaptığınız şeyin doğruluğuna inanıyorsanız bırakın konuşsunlar hiç problem değil. Zaten çok yakın bir gelecekte bu kişler isteseler de istemeseler de veganlığı kabullenmek zorunda kalacaklar. Ama o gün gelmeden umarım herkes farkındalığı sayesinde bu yaşam biçimini gönülden kabul eder ve sahiplenir.
Sevgiler.