Meme ucum içe gömük ve bazen uçlarını çıkarıp sıkmaya çalıştığımda şeffaf bir akıntı var gibi, sağlık ocağına kan verip öğrenebilir miyim? Ve erken teşhis hayat kurtarır unutmayalım.
Meme kanseri olup olmadığını kan testinden öğrenebilir mi bir insan?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendi kendinize meme muayenesini yapın 1. aşama gözle değerlendirme. ■Memelerde belirgin şişlik, meme cildinde içe doğru çekilme alanları, renk değişiklikleri, kızarıklık, damarlarda daha önce var olmayan belirginleşme hali. Cildde portakal kabuğu görünümü ( len kanalı tıkanıklığından neden olmaktadır) Meme ucunun içe çekikliği eğer daha önce yoksa ( yani yapısal bir durum değilse) içe gömülen ve dışa taşan meme ucu normal olmadığının göstergesidir. ( sıvı konusu henüz tartışılmakdadır) 2. aşama yatar pozisyonda elle değerlendirme ■Sırt üstü yatıp sağ omzun altına bir yastık veya havlu yerleştirilir. Sağ el başın altına konur.( bu aşamada meme dokunuz kaymamalı ve ortada durmalıdır) Sonra sol el parmaklarıyla meme tümü ile taranmalıdır. Aynı işlemler sol memeye de yapılmalıdır.
3. aşama ayakda elle değerlendirme. ■ Genelde duş altındayken sabunlu ellerle yapılır. Bu sayede kitleler daha kolay ulaşılır hale gelir. Sağ el enseye yerleştirilir ve yatar pozisyonda elle değerlendirmedeki işlemler ( yani tarama) yapılır.
Elle muayene etmelisin. Sert bir kitle hissedersen mutlaka doktora gitmen gerek. İçe dönük meme ucu nasıl oluyor?
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kendim anlamıyorum mamografiye girmeyi düşünüyorum. Uçlarının içe gömük olması şöyle yani dümdüz gözüküyor ama icinde, çekince uzun süre dışarı çıkıyor ama genelde içe gömük. Sebebi umarım genetiktir, hastalık belirtisi değildir umarım.
Üzgünüm size ve niyetinize güvenmiyorum. Doktor olsanız bile güvenmiyorum, keza bilgi vericekseniz burdan fikir verin herkes faydalansın. Aksi takdirde gizliden çık diyerek niyetinizin ne olduğu tahmin edilebilir bir durum ve bu sebeple güvenmiyorum.
Güvenmeyebilirsin buna saygı duyarım fakat farklı niyetli biriymişim gibi sapık damgası vurmana müsade etmiyorum. Lütfen her erkeğe sapık muamelesi yapmayın rica ediyorum..
En İyi Cevaplar