Yaklaşık 3-4 aydır gastritimin ilerleyip reflüye dönüştüğünü öğrendim. Reflünün tedavisi yok mu ya ? Bu yüzden kilo da alamıyorum.
1.65 boyunda 47 kiloyum :(
1.65 boyunda 47 kiloyum :(
Reflü... gastrit ikisi de ster temelli ... yapabileceğin en iyi şey stresten uzak kalmak bunun yanında mideni yakan şeylerden uzak dur bir müddet. .. aci.. baharat. .. cay... kahve. ... Sabah ac karnına proton pompa inhibitoru (nexium) kullan
Teşekkür ederim. Zaten midemi yakan şeylerden uzak duruyorum. Doğru düzgün seyler yiyemiyorum
inşallah düzelir
tuba Eroğlu, 18yasinda ağır derecede reflu hastalığım var ne yesem kusuyodum ama şu an yavaş yavaş kurtuldum gibi bunun tedavisi kurtulma yolum: 1bardak su yu kaynatıp kaynamış suyun içine 1CAY KASİGİ REZENE,1CAY KASİGİ SARİ KANTORON 1 CAY KASİGİ ANASON KOYUP GENE 1 DAKİKA KAYNATİP, 15DK DİNLENMESİNDEN SONRA İCMEK YA SABAH AKSAM İCİN AC KARNİNA ya da ya da SADECE SABAH İCİN COKGUZEL TEDAVİ Şu an COK İYİYİM...
bende vardı ülser 4 mm yara vardı midemde şu an bişy yok geçti kendine dikkat etmen lazım midedeki yara kapanyr yani... şu an hala bazı yediklerim dokunyr ama eskiden mide agrısndan kusuyrdm öyle geçydru artk yok
Geçmiş olsun. Bende ülser yok da reflü var. İlerlemez inşallah
İnşallah
reflü bendede var mide kanserine cevirme riski var.. rennie kullanıyorum.. acı yememek lazım çok sıcak şeyler tuketmemek lazım ılık olacak.. stres ve sinirden uzak durmalı.. gecmıs olsun
Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. Stres çok bende :(
Bnde reflüym kilo veremıyorm 😁 saftirik saftirik hıçkırık tutuyo😁 ablamda reflü senin gibi zayıf bol bol yemn gerekyo brşy demedi doktr
Benim doktor da bişey demedi. Gaviscon kullanıyorum ama kilo almak istiyorum :(
Bende hıçkırık yok :) midem yanıyo sürekli
Teşekkür ederim. Umarım ilerlemez. Size de geçmiş olsun
Cevap
8Cevap
Anlamadım o nasıl bir hastalık oluyo sizin yaptığınız saç modeli değil mi o?
Netten bak :) saç modeli değil
Teşekkürler :)
bir doktora gittiniz mi acaba? tedavisinin olduğunu sanıyorum ben, doktor en iyi çözümü söyler.
Gittim ilaç verdi. Tedaviden bahsetmedi
hala düzelmedi mi peki, reflü hastaları yediklerine içtiklerine dikkat etmek zorundadır.
Düzelmedi. Çok dikkat ediyorum ama aynı. Yağlı, acı, baharatlı, asitli. Çay vs. Herşeye dikkat ediyorum
acaba farklı bir sorun ola bilirmi, ilaç verdiyse en azından hafiflemesi gerekir bence
Mesela midem ağrıdığı zaman ilacı kullanınca geçiyo ama daha sobra yine ağrıyo
ben sizin yerinizde olsam bir kaç doktora daha giderdim, başka bir sorun da ola bilir çünkü, ALLAH şifa versin, umarım en yakın zamanda iyileşir
Teşekkür ederim. En kısa zamanda gidicem inşallah
Benim eski sevgilimde aynı sen gibiydi spora başladı toz felan vitamin haplarını düzenli kullandı şu an gayet formda yani fotolarına baktım tanıyamadım çöp gibiydi baya toparlamış.
Bende vitamin çok kullandım ama hiç etki etmedi. Spor yapmadım ama
Beyaz leblebi ye sabah aksam bir avuç. Bir de yanma varsa babama bir Prof söyledi işe yaradı. Küçük acı biberleri domatesin içine koyup ye. Sa. As. Hadi bb knk
Bende var ama çok ilerlememiş heralde acı biber yeyince oluyor sadece Afedersinz geğirdikçe yemek borusu yanıyor ama sadece acı biber yeyince
geğirince aynısı banada oluyor soğan falan yedikden sonra
Yemeyin siz de :)
mantıklı :D
Mantıklı tabi :D
Acısız olmazsa şikayet etme :)
İçme :) zorla vermiyolar ya iç diye :D
Afiyet olsun :D
Hmmm :)
Kendin kaşındın :)
Geçti mi bari :)
Hmm :(
Ben naptım :(
Hadi be ordan :)
Lanet olası yaş :D
He valla :D
20 benim :)
Ne biliyon kısa oldugunu :)
Haa :D çok kısa değil be :)
Bulursun inşallah :)
Hayırlısı :)
1.70 erkek için kısa be :)
Öyle
bendede var reflü afedersiniz geğirdikce yemek borusu yanıyor
Benim midem yanıyo
benimde tam tersi yemek borusu yanıyor işte
Geçmiş olsun
sağol sanada geçmiş olsun
Teşekkürler
Ayni dert bende de var cuma sabahi endoskopiye gidicem
Bende gidecem yakın zamanda. Kilo alabiliyo musun sen
gaviscon advance şurup iyi gelir.
Kullanıyorum ama midem yüzünden kilo alamıyorum :(
endoskopi ile midene baksınlar. en uygun ilacı doktor verecektir.
Gidicem de doktora gitmekten sıkıldım
gastroenteroloji endoskopi yapar. tedavisi birkaç ay sürecek ilaçlar yazarlar.
bir kaç ay mı :/
günde 3 defa kullanılacak ilaçlar veriyorlar.
Geçiyo mu peki
Çikolata, asitli içecek, baharatlı, acılı, domates, salça, nane, yağlı yiyecek, şuruplu tatlılar, salam, sucuk, sosis, cips, pizza, maden suyu, kahve gibi gıdaları ÖMÜR boyunca tüketmemen lazım. Yoksa ikide bir reflü nükseder, ilaç kullanman gerekir.
Ömür boyu mu :O
Endeskopi yapıldı mı? Reflü kapakçığı bozulmuş mu?
Endoskopi yapılmadı. Gidicem daha ama sıkıldım artık
Gidip görünmem lazım. Geçmiş olsun sana da
Çok stres var :(
Acı zaten yiyemiyorum, gazlı icecek az içiyorum ama çay açık içemem. Koyu seviyorum
Hiç içmem daha iyi
Sevmiyorum
Ben olurum :D
Saol
bir doktora git mayk :D
Gittim manyak :)
bir daha git mayk :D
Gidecem deli :)
sürekli git mayk :D
en sonunda doktor senden bıkıcak ve tedavi edicektir :D
Bencede :D
vurabilir ama dikkatli ol mayk :D