Bugün estetik ameliyatı olalı üç hafta oldu ama burnumun sol tarafı hala tıkalı hiç açılmadı. Sizce bu normal mi? Doktorun verdiği spreyleri ve kremleri kullanıyorum ama geçmez diye korkuyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu soruyu öncelikle ameliyatınızı yapan doktora yöneltmeniz gerekiyor. Bunu söylediğimde de şöyle bir cevapla karşılaşıyorum: ”Ben doktoruma soru soramıyorum- korkuyorum- soruma cevap vermiyor.”
Bu durumda zaten o doktora ameliyat olmanız ne kadar doğru?
Bu kadar iç sorgulama sonrası konuya dönersek; öncelikle burun estetiği mi yapıldı yoksa var olan tıkanıklık için de bir müdahale oldu mu? Bunu bilmeden yorum yapmak gerçekten güç.
Burun operasyonlarından sonra burunun içini döşeyen yapı yani mukoza ödemlenir ve bir müddet bu ödem devam eder. Bu dönemde tuzlu su kullanımı ödemin azalmasına yardım ederken, mukozanın temizlenmesine de katkıda bulunur.
4 haftaya kadar tuzlu su kullanımı sonrası geçmeyen burun tıkanıklığı için 2 neden sıklıkla söz konusudur. Ya alerjik bir duruma bağlı şişlik ya da kıkırdak kemik yapıların tıkadığı bir hava yolu.
Ameliyatta ne yapıldığını bilmediğimizden bu noktada bir tespit yapmak çok güç.
Ancak burun içi tıkanıklığa yol açan kıkırdak-kemik yapılar temizlendi ise, 1 ay sonrasında hala tıkanıklık devam ediyorsa steroid içeren spreylerin uzun dönem kullanımı yararlı olabilmektedir.
Özetle;
Ameliyat sonrası tüm problemlerinizi sadece doktorunuzla tartışmanız psikolojiniz için önemlidir. Aksi halde özellikle internetten duyacaklarınızla kafanız karışabilir ve mutsuz olabilirsiniz. Burun ameliyatları sonrası ödem solunum yolunu daraltır ve 1 aydan önce genellikle bu ödem tam olarak geçmez. Bu dönemde tuzlu su spreyler kullanımı ödemi azaltır.