Cevap yazanlara teşekkür ederim.
Lustral İlacının yan etkileri?
Cevap yazanlara teşekkür ederim.
antidepresanlar cinsellikte çok büyük değişikliklere yol açar.
ereksiyon problemi dahi çekebilirsin.
esnemeye gelince ben de efexor XR kullandım. resmen çene kaslarım yırtılacaktı marketin ortasında adamların suratına esnediğim olmuştur.
esneme zamanla geçer, cinsel farklılıklar da bıraktıktan kısa bir süre sonra normale döner
konsantrasyon ve dikkat eksiliği yapıyor bununla birlikte ilacı kullanmadan önce olan cinselliğe karşı olan eğilimimde değişim var. Ereksiyon sorunu ile birkaç karşılaştım ama o kadar önemsemedim doğrusu.
İlacı bıraktıktan hemen sonra normale dönmüyor diye biliyorum ilacın etkilerinin devam ettiğini bir dönem daha sonrasında etkisini yitirdiğini.
şap etkisi yaratıyor eskisi kadar umrunda olmuyordur cinsellik.
aynen bırakır bırakmaz demedim o yuzden bir süre geçmesi lazım. esneme direk gidiyor ama hormonların tekrar aynı düzeyde salgılanması falan... hemen dönme olmaz
Zararlı bir ilaç değil sertralin var içinde çok zararlı değildir sadece inhibitör bazı enzimlerini çalışmaz hale getiriyor o kadar :) Ama tabi ilaç almadan tedavi daha iyi olurdu bence bir psikolog eşliğinde
Önceden psikolog fayda ediyordu ama ne olduysa 2014 de fayda etmemeye başladı. psikolog ile olaran terapi iyi güzel geliyor , eve geliyorum herşey aynı. Değişen birşey yok , o an mutluyum hoş herşey güzel , kısa süreliğine bir motivasyon ile kalıyor o görüşme. Geliyorum görüyorum eve birşey değişmemiş , sinir edenler belli , motivasyonu aşağı çekenler belli , onlar değişmiyor. Ben kendimi bu durumdan kurtaramıyorum önceden kurtarabilyiordum ama bu yıl ne oldu çözemiyorum bende...
Kimden sinir oluyorsan onlardan uzak dur bence renkli ol sosyal ol canını sıkma öyle şeylere
:) uzak durmasına durayım iyi güzel söylüyorsunda , eve girince aynı şeyleri duyuyor işitiyorsun...
anne babanla mı prblemlerin var
babam ve abim ile problemim var.
üvey mi
hayır üvey değil öz :)
kardeşim banada doktor 50 mg lustral önerdi ve 4 aydır kendimi kötü hissediyorum sence kullanmalımıyım? Ben kendim yenmeye çalışıyorum ama başaramayacağım heralde ilaç kullanmak zorundayım fazla bir yan etkisini gördün mü?
Antidepresan ilaçların en büyük yan etkisi bir müddet sonra intiharı sorgulatmasıdır ama. Lustralda böyle bir sorun yok diye biliyorum. Gayet yan etkisi az olan bir ilaç babam, ve amcalarımın neredeyse hepsi kullanıyor.
çevrendekilerde bu ilacı kullanmalarıyla birlikte , değişimleri gözlemliyebildin mi yoksa , aynı tas aynı hamam bir değişiklik olmadı mı? senin gözleminde?
Oda nereden, ıktı yokböyle bir araştırma intiahrı sorgulatıyor muşta vs vs Sağlık alanında artık herkes kafasına göre. Konuşuyor
Sağlık alanında kafama göre konuşan birisi değilim. Fen lisesinde okuyorum ve araştırma ödevi olarak hazırlamıştım antidepresanları. İstersen araştırabilirsin antidepresanlar intihara eğilimi artırırılar. Ve evet çevremdeki kullanan insanlarda gerçekten değişim gözledim. Daha hareketli mutlu hale geldiler, tabii doz burada çok önemli. Az aldığında eski haline dönüyorsun fazla aldığında saçma sapan bir sevinç oluyor.
Fen Lisesinden okumak fazla bir şey sanki verilen biyoloji eğitimi ortada Tıp fakültesini kazan ondan sonra konuş senin dediklerin çok ağır ilaçlar için geçerli Lustral o kategorideki en hafif ilaç + ddediğine benzer bir kaç kişi yorum yazmışta bence intihar çok mantıksız ve sırf kafada biten bir şey bir insan eğer çok önemli bir fiziksel rahatsızlığı yoksa neden yaşamak dururken ölmeyi seçsin ki Allah'a sığınmak bence size yardımcı olacaktır insanlara iyilik yapmak kötü karamsar ortamda bile eğlenmek vs vs üzülme sakın hayatı biraz daha keyfi yaşa lunaparka git çarpışan arabaya bin kütüphaneye git komik kitap oku hep eğlenceli şeylerle uğraş ;)
Єναηєscєηcє yazmış olduğun samimi mesaj için teşekkür ederim , önceden okuduğum kitabı okurken mutlu olurdum keyif alırdım , farklı bir tad bırakırdı sayfalar ilerledikçe. Gezdiğimde keyif alır bu beni daha iyi hissetirdi , şimdi durum böyle olmuyor , yoksa ufak bir çocuğun mutluluğundan da keyif almasını bilen , o neşe ile kendimi unutup o çocuğun dünyasına girdiğim olmuştur ama gel görki olmuyor şimdi eskisi gibi ...
Eski motivasyonumu sağlıyamıyorum toparlıyamıyorum kendimi veremiyorum...
Zaten cevapta da dediğim gibi lustralda böyle bir etki yok bildiğim kadarıyla. Seninle burada kim biliyor tartışmasına girmeyeceğim ama. Okulumuzda verilen biyoloji eğitimi gayet iyi, ayrıca biyoloji olimpiyat takımındayım, ve zaten ilaç içeriklerinin de depresyonunda biyolojiyle değil kimyayla daha fazla alakası vardır. 62 mezunun 51 ini tıp fakültesine gönderen bir okuldan bahsediyorum. Emin ol ki, yaşantımda da çok fazla bipolar bozuklukla mucadele ettiğim ve depresyon hastası çevremde çok fazla olduğu için bu konuda senden de, tıp fakültesi okuyan ilk sınıflardaki öğrencilerden de fazla. Depresyon beyindeki bir takım maddelerin eksikliğinden ortaya çıkan bir durumdur. Kullanılan ilaçlar da bu maddeleri tamamlamaya yöneliktir. Fakat tedavinin ilk 3-4 haftasında kullanılan antideprasanların etkisiyle beyinde aminler artar ve bu da hala hasta olan kişinin intihar riskini daha da artırır. Bilmeden konuşmayalım diyen birçok kişinın aslında kendileri pek bir bilgi sahibi olmuyor nedense
Ayrıca intihar, evet kafada biter ve buna neden olanda çeşitli kimyasalların eksikliği veya fazlalığıdır. Seni beynin yönetir beynini ise onda bulunan kimyasallar... Yani intihar bilinçli verilen bir karar değildir çoğunlukla. Ve antidepresanların da bunda etkisi olabilir, en az depresyon kadar... Ama en tehlikeli dönem de zaten hastalığın tedavisinde ilaçların kullanılmaya başlanmasından sonraki 3-4 haftada.
Cevap
5Cevap
*** bende kullanıyorum o ilacı cinsel açıdan yazdığın doğrudur zaten yan etkilerin de yazıyor... ve antideprasyon ilacı olarak en az yan etkilere sahiptir.. bir sorun olmaz bırakınca düzelir çünkü bağımlılık yapan bir ilaç değildir.
yan etkilerde filan benim gözlemliyemediğim yan etkilerde mevcut neticede depresyondan dolayı gittim ama bu ilac ile birlikte diğer türlü etkileride var ister istemez bir şüpheci yaklaşıma itiyor beni.
üç haftadır kullanıyorum.
teşekkür ederim.
sen ne zamandan süredir kulllanıyorsun?
Yarar/zarar olarak neler gördünüz? Ve yan etkileri nelerdir acaba?
ellerde titreme yaptığını ve sürekli uyuttuğunu kullanan bir yakınım söylemişti
Faydasını gördümü yoksa genel olarak , sersem gibi ortalıkta dolandığını mı?
faydasını gördümü bilmiyorum evet sakinleştirmiş ama miskinleştirdiğini falan söylemişti ve sanırım kullanamadığını bıraktığını yarıda
o tarz SSRI anti-depresan ilaçlar en az 1.5 ayda etki eder diye biliyorum. 3 hafta da etki ettimi sana?
evet etkisini gösteriyor yan etkiler ile birlikte ilk zamanlar hiçbirşey hissetmiyordum fakat son hafta gözlemlediğim değişimler var.
normal olan şeylerin işlevlerinide götürüyor beraberinde , tamam daha sakinim filan önceye göre ama isteksizlikte yapıyor bazen. Yan etkileri arasında var olan birşey ama iyi olayım derken diğer sorunlar ile de sonrasında karşılaşmak istemiyorum. sen bu arada kullanıyormusun lustral gibi bir ilaç?
:) Bu ilaçlar ile yakın zamanda tanıştım , daha öncesinden tanışmamıştım , depresyon dedi verdi ilacı bakalım depresyondan çıkartabilecek mi tam olarak :)
kuzenin ne kadar süre ile birlikte kullandı bu ilac ve şu an daha iyimi?
uzun bir süre kullanmış , eylül'de okullar açılıcak ve ben bu sorunu çözemeden başşlamak istemiyorum ama bilmiyorum tamamen karışık kafam.
kronik böbrek yetmezliği. koroner arter hastalıgı daha sayayım mı?
say wooze , kullandığından mı biliyorsun yoksa , arkadaşlardan filan mı? Bir yandan iyileşeyim derken , vucudun diğer bölgelerinden sorunlar ile karşılaşmak istemyorum. Gittiğimde bunu dile getiriyorum ama ilacı kullanmam için ısrarcı bir yapısı var genel olarak doktorun.
Yan etkileri normal hallimden daha kötüye sürükler o zaman zaman ile birlikte?
kullansam ayrı dert kullanmasam ayrı dert. Yan etkileri tek yönlü kalmıyor biliyorum ama soru işaretleri devam ediyor..
Ben Selectra kullanıyorum geç boşalma yan etkisi bende de var başlayalı 2 ay oldu yarım saati buluyor artık. Ama mutluyum işime geliyor:)
o ilaçları bende kullandım. geç boşalma sorunu oluşuyo. evli olupta çocuk isteyenlere doktorlar bu ilacı yazarken soruyolar.
Lustral salak gibi yapar vucudu yawaslatir
lustralı kullanan biri misiniz yoksa? Lustral ilacının yan etkileri hakkında bilgi sahibimisiniz, nette okuduğum yorumlarda çelişki içine sokmadı değil hani, normalde ilac kullanan biri değilimdir ama en son çare olarak psikologdan sonra psikyatri ye yöneldim.
Lustral kullandm bir yil önce birakmak zorunda kaldim salak gibi yapıyor dünya yansa yinede hareket etmek gelmiyor icimden öyle bir haldeydm
:( aklımda soru işaretleri ile birlikte kullanmaya başladım ama bu gene soru işaretleri devam ediyor...
size doktor peki , teşhis olarak neyden dolayı bu ilacı kullanmanızı önerdi ?
Bende psikolojik rahatsizlik vardi intahar tesebbusu filan iste
Bence yol yakinken ilaçi azaltarak birak
bilmiyorum elmakurdu. bir yıl boyunca kullandıktan sonra neler değişti hayatında ya da değişmedi, önceki hallin ile birlikte kıyasladğında ilactan önceki hallin ile aynı boyuttamısın. ?
Simdi çok daha iyiyim iyiki birakmisim o ilac insanin hayatını mahvediyor
Yazdıklarıdan kötü birşey görmedim.
Evli misin?
hayır değilim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar