Arkadaşlar merhaba, 125 kg'dan 72 kiloya kadar düştüm. Fakat kilo verme sürecini bilirsiniz, tekrar alırsınız, tekrar verirsiniz. Ağırlık çalışması yaparak zayıfladığım için karnım hariç vücudumun başka bir yerinde sarkma olmadı. Fakat alt karnımda sanırım sarkma var. İlk başta yağ sanıyordum fakat yağ oranımı vs. hesapladım. Vücuduma bakıyorum. Onlar yağ değilmiş ne yazık ki, keşke kg kg yağ olsaydı da, bir şekilde yakardım. Bu benim psikolojimi bozmaya başladı. Karnımı saymazsak, fit bir görüntüm var :D yani ağırlık çalıştığım için üst taraf iyi. Belimde ince ama aşağıya inince iğrenç deri fazlalığı. Gerçekten aynaya bakasım gelmiyor. Kafaya koydum, araştırmaya başladım. Devlet hastanesinde yapılıyormuş. Buna çok sevindim, çünkü özelde inanılmaz pahalıdır. Fakat birkaç sorum var, Allah rızası için bilgisi olan cevaplasın. Çok teşekkür ederim şimdiden
1. Zannedersem sigara iyileşmeyi olumsuz etkiliyormuş, bundan dolayı bırakmam gerekiyor, bırakırım.
2. Doktor bu konuda sanırım çok önemli bir faktör. Yani iyi bir doktora olunursa en iyi sonuç alınabilir. İz elbette kalacak fakat doktorun attığı dikişte çok önemli. O izle yaşamaya değer mi bilmiyorum. Vücudumun görüntüsü koymadım ama tam o göbek değiliğinin orasında sarkma var.
3. Tavsiye edebileceğiniz devlet hastanesi doktoru var mı? Şehir hiç fark etmez, ben şehir değiştiririm gerekirse
4. Farklı tavsiyeniz var mı?
1. Zannedersem sigara iyileşmeyi olumsuz etkiliyormuş, bundan dolayı bırakmam gerekiyor, bırakırım.
2. Doktor bu konuda sanırım çok önemli bir faktör. Yani iyi bir doktora olunursa en iyi sonuç alınabilir. İz elbette kalacak fakat doktorun attığı dikişte çok önemli. O izle yaşamaya değer mi bilmiyorum. Vücudumun görüntüsü koymadım ama tam o göbek değiliğinin orasında sarkma var.
3. Tavsiye edebileceğiniz devlet hastanesi doktoru var mı? Şehir hiç fark etmez, ben şehir değiştiririm gerekirse
4. Farklı tavsiyeniz var mı?
Güncellemeler:
1 ay
Kimsenin bilgisi yok mu
Karın Germe İzi
Karın germe izi ideal olarak iç çamaşırı çizgisinin altında (bikini çizgisi) yay şeklindedir. Ancak göbek deliğinin atılamayacağı kadar az sarkma olursa eski göbek deliği boşluğu bu izi kısa bir “T” şekline getirecektir. Yeni yapılan göbek deliği izi de önceleri belirgin olsa da 1 yıl civarında soluk ve belli belirsiz bir hal alacaktır.Rectus Fasyası Plikasyonu: Bir diğer deyişle arası açılan karın kasının onarımı
Bu operasyonda karın derisi ve deri altı yağ dokusu karın kası zarı üzerinden, bikini çizgisi tabir edilen hattan en alt kaburga hattına kadar ayrılır. Göbek deliği karın kası fasyasına bağlı bırakılır. Karın kası ortasındaki ayrışma, kalıcı veya çok geç eriyen iplerle sıkı bir şekilde kendi içinde katlanır. Bu aşamada karın kası ciddi şekilde gerilmiş olur. Bu işlemle hem karındaki gevşeklik ve göbek görünümü ortadan kaldırılır hem de dolaylı olarak bel daraltılmış olur. Sonrasında fazla karın derisi ve deri altı yağlar çıkarılır, yeni göbek deliği yeri oluşturulur ve göbek deliği bu noktaya dikilir. Drenler yerleştirilir ve cilt altı yapılar ve cilt 3-4 kat olarak kapatılır. Ortalama ameliyat süresi 3-4 saattir.Operasyondan Nasıl Çıkılır ve Hastayı Neler Bekler?
Ameliyathaneden Korse ile çıkan hasta belden hafif katlanmış pozisyonda çıkar. Operasyon sonrası ayağa kalktığında da belden eğilerek yürümesi ve 7. Günden sonra yavaş yavaş dik duruşa geçilir. Drenler operasyon sonrası 1. Gün taburcudan önce veya sızıntı fazla ise 3. Gün kontrolünde alınır. Bilinenin tersine drenlerin çıkarılması neredeyse ağrısızdır.Operasyon sonrası ilk gün bir miktar ağrı olsa da, yoğun ağrı kesici tedavi ile hasta rahat ettirilir. 1 gecelik yatış sonrası ağızdan devam edilen ağrı kesiciler ile yaklaşık 3. Gün itibariyle hareketle oluşan ağrı dışında bir ağrı beklenmez.
Bir iyileşme problemi yaşanmadıkça 15. Gün itibari ile pansuman uygulama sonlandırılır. Kişi günlük hayatına 15. Gün, koşuya 1. ayda ve karın egzersizine 3. ayda başlayabilir.
Oluşabilecek Problemler ve Nedenleri
Sonuç
Karın germe, vücudunuzdaki aşırı sarkmış ve gevşek derinin ortadan kaldırıldığı, belin inceldiği ve karnın sıkı ve hatta kaslı görünüme kavuşturulduğu bir prosedürdür. Bikini hattında ince bir iz bıraktığı gerçeği ile değişim kıyaslandığında sonuç genellikle mutluluk vericidir.