diyette değilim kilomu korumaya çalışıyorum 6-7 kaşık yedim kilo alırmıyım?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Selamlaarr,
Kısır içerisinde bulgur içerdiği için düşük kalorili sayılabilecek bir yemektir. Dozunda yediğin takdirde kesinlikle kilo aldırmaz. Ben kilo vermek için bir yol izlediğimde öğlen öğünlerimde veya akşam öğünlerinde kısır tercih ediyordum. :)10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
13Cevap
- +1 yıl
Aslında kısır sindirim sistemini çalıştırıyor. Tabi fazla tüketilmemeli. Bulgur şişiren bir şey sonuçta.
00 Yorumla - +1 yıl
Kalorisinin büyük bir miktarını karbonhidrattan alan kısırda kilo almamak için porsiyon miktarına dikkat edilmelidir zeytinyağı ve tuz miktarını az tutmak olası kilo almanın önüne geçmektedir kısırın daha az kalori miktarı olması için bol yeşillik ve baharat eklemek yeterli olmaktadır.
00 Yorumla - +1 yıl
Kalorisinin büyük bir miktarını karbonhidrattan alan kısırda kilo almamak için porsiyon miktarına dikkat edilmelidir zeytinyağı ve tuz miktarını az tutmak olası kilo almanın önüne geçmektedir kısırın daha az kalori miktarı olması için bol yeşillik ve baharat eklemek yeterli olmaktadır.
00 Yorumla - +1 yıl
00 Yorumla - +1 yıl
Bir şeyi yediğin an kilo almazsın. Eğer günlerce yani sürekli bir şekilde aynı zararlı şeyleri tüketirsen o zaman alırsın. 1 kere ya da 2 kere yemişsin sorun değil.
10 Yorumla Kalorisinin büyük bir miktarını karbonhidrattan alan kısırda kilo almamak için porsiyon miktarına dikkat edilmelidir zeytinyağı ve tuz miktarını az tutmak olası kilo almanın önüne geçmektedir kısırın daha az kalori miktarı olması için bol yeşillik ve baharat eklemek yeterli olmaktadır.
00 Yorumla- +1 yıl
İçeriğine bağlı biraz, ne kadar yağlı olduğuna falan. Ama 6-7 kaşıktan bir şey olmaz. Sonuçta oturup da her gün bir koca kase yemiyorsan sıkıntı yok. Sağlıklı bir beden için her şeyden azar azar yemek gerekir zaten. Çok da muallakta kalıyorsan yarım saat spor yapıver, zaten yediğinin yarısı kadarını eritmiş olursun.
00 Yorumla - +1 yıl
Dozunda yersen aldırmaz.
Canım çekti he
Ye kız ye😂10 Yorumla - +1 yıl
😂😂İlginç ben her gün yemek yiyorum tonlarca ne kilo alıyorum ne kilo veriyorum 60 kg 1.71 boy
00 Yorumla - +1 yıl
Yeyin arkadaşlar yeyin yesende ölcenn yemesen de ölcenn ye gitsin
00 Yorumla yok ya almazsın merak etme sağlıksız bişi değil o kadar
00 Yorumla- +1 yıl
Ben şunu farkettim kilo alıcam diye korktukça dikkat ettikçe kilo alıyordum şu an öyle bir korkum yok istediğim gibi takılıyorum ama aynı zamanda garip bir şekilde bayağı bir kiloda verdim
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Dengeli yemissiniz akşama hafif biseyler yersiniz hiç bişey olmaz
00 Yorumla Canının istediği şeylerde 1-2 kaşık yiyebilirsin bu ne olursa olsun nefis sonuçta bu nefsini köretmen gerek canım 😊
00 Yorumla- +1 yıl
Fatsecret uygulamasından takip edebilirsin aldığın kalorileri
00 Yorumla - +1 yıl
6-7 kaşığı bilmem ama 2-3 tabak yersen neden olmasın 😅
00 Yorumla Almazsın herşeyden az ve ölçülü yediğin sürece bir sorun olmaz
00 Yorumla- +1 yıl
her şeyin fazlası kilo aldırır ama kaşık saymana gerek yok bence hani...
00 Yorumla - +1 yıl
ımmm kısır çok severim olsa da yesem
00 Yorumla - +1 yıl
6-7 kaşık kısır mı yedin? Ohaa. Obezsin şu an.
00 Yorumla Yok ya bulgur almazsn
00 Yorumla- +1 yıl
Aldirirbence bulgur karbonhidrat sonuçta bebiş
00 Yorumla sabah mı akşam mı yedin
00 YorumlaKız canımız çekti yaaa valla kalkıp yapıcam😂😂
00 Yorumla- +1 yıl
Hee 500 kilo alirsin artık
00 Yorumla - +1 yıl
Anan gün yapıyosa gelen teyzelere bak anlarsın
00 Yorumla 6 kaşık bı sey yapmaz ya
00 Yorumla- +1 yıl
Yok öyle bir şey tabi aldırır
00 Yorumla az yemişsin sorun olmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Almazsın
00 Yorumla - +1 yıl
Yok olmaz bisey bi kase kadar devam
00 Yorumla İçerisinde ki malzemeye göre evet
00 Yorumla- +1 yıl
Bulgur oluğu için evet
00 Yorumla Öncelikle kilo almasınız çünkü kararında olur.
00 Yorumlahayır be 6 kasıktan ne olcak
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 401 cevap paylaştı. Heh yeter başka yeme
00 Yorumla- +1 yıl
1 küçük tabak kısır kilo aldırmaz
00 Yorumla Bence aldırmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Evet
00 Yorumla Hayır almazsın
00 YorumlaNe yediğine bali
00 Yorumla- +1 yıl
He aldırır gıı
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Düşük kalorisi ve besleyici özelliği, diyetisyenlerin tavsiye ediyor olması gönül rahatlığı ile kısır tüketmemizin başlıca nedenleri.
Tabii bu masum yiyeceğimizi de damak zevkimize uydurmak isteyişimiz çok farklı kısır tarifleri ortaya çıkarmıştır.
Bu farklı tarifler kullanılan malzemelerin yoğunluğuna göre kısırın kalori değerini de farklılaştırmaktadır.
Kısır besin değerlerine bakalım;
Kısırın içindeki malzemelere göre karbonhidrat miktarı, besleyiciliğini artırmaktadır tok tutma süresi uzun olduğundan diyet süreçlerinde tüketilmeside önerilmektedir, çünkü kepek ve lif bakımından zengindir ayrıca krom ve magnezyum bolca bulunmaktadır. B12 dışında tüm B vitaminleri, özellikle B1 vitamini bolca barındırmaktadır. Hamilelere bolca önerilir çünkü folik asit bakımından oldukça zengindir.
Geldik en can alıcı konuya canım KScanlarım;
'Kısır kilo aldırır mı?' sorusuna... Kısır, kalorisinin büyük miktarını karbonhidrattan almaktadır. Bu bizim porsiyon miktarımıza dikkat etmemiz gerektiğini göstermektedir.
Kalorisini düşürmekte elimizde canlarım. Bolca yeşillik bizi kurtaracaktır ve bol baharat. Kim sevmez bol acılı ve bol limon sıkılmış ekşili bir kısırı. Tabii zeytinyağı ve tuz miktarını da az tutmalıyız.
En önemlisi hazırlarken dikkat ettiğimiz kısırı yerkende dikkat edip porsiyonlarımızı abartmayalım. İyi de ne kadar yemeliyim mi dediniz. Tamam ona da bakalım.
Kısırı ne zaman yediğiniz de önemli. Ana öğün olarak mı yoksa ara öğün olarak mı yediniz?
Kocaman sevgilerimi bırakıyorum. Allah'tan dostlarımızla toplanıp kısır yediğimiz günlere çabuk dönebilmeyi diliyorum.💕