kilo almaktan korkuyorum. vermek için çok uğraşıyorum. kilom bence oldukça fazla yaa 1.65 cm boya 48,5 kiloyum. çok acil zayıflamak istiyorum. mesela 35 kilo falan olsam daha iyi. hiç bişi yemiyorum saatlerce gzersiz yapıyorum. adetlerim çok düzensiz. saç dökülmesi mevcut. mükemmelliyetçi bir yapım var. anoreksiyalıyım ben dimi
Cevabın nedir?
+1 yılBUNLARI CİDDİYE AL... lisenin ilk senesinde başta 65 kilo olarak başladım, sonra rejime başladım aslında başta oldukça normaldim öğünlerimi falan azalttım sonra bu öğünler her geçen gün daha da azalmaya başladı. artık sabahları sadece 1 bardak süt ve 1 tane yumurta yiyip okula gidiyordum ve ancak eve gelince meyve falan yiyordum. sonra tabi ben başladım zayıflamaya bu sefer annemin zoruyla akşam yemeklerinde onların yediğinin 4/1ini falan yiyordum. tabi bende birde yağ takıntısı vardı. yok yemek yağlımı hangi yağı kullandın, mutlaka sıvı yağla yapılcak o yemek. bir süre sonra bunuda kestim ve sadece sabahları yumurta süt okuldan gelincede meyve yedim ve böyle böyle 42-43 kiloya düştüm ki bana kalsa daha şişmandım ve zayıflamam lazımdı. etrafımdakiler bana çok zayıfladın çirkinleştin demeye başladı. annem sabahları zorla tartıya çıkarıp, yemek yemeden okula göndermiyordu. okulda rehber hocası bile yanına çağırdı ve neden bu kadar zayıfladın dedi onlara kalsa bir problemim vardı bana göreyse daha da zayıflamalıydım. tabi saçlarım avuç avuç döküldü. bir keresinde kuaföre gittim saçımı yaptırıyorum resmen saçlarım yağmur gibi yağıyor adamlar tutmaya korktu. zannettiler ciddi bir hastalığım var. adetim 13 ay gelmedi bunları saymıyorum bile. bence seninki tam anoreksiya değil öyle olsa kusardın ve daha farklı reaksiyonlar gösterirdin. senin ki psikolojik ve anoreksiyanın başlangıcı bence.
39 Yorumla- +1 yıl
sana tavsiyem şu anda sen çok iyisin sadece kendine şişman görünüyorsun bu yüzden düzenli yemeye ve spora başla. emin ol bir süre sonra bu durum düzelicek. ayrıca aynaya ve saçlarına bak eminim ortalarda dökülmeler ve boşluklar vardır ya da yakında başlar, ben 10. sınıfta düzeldim spora ve düzenli yemek yemeye başladım. eğer öyle gitseydim ya vücudumda ciddi bir hastalık oluşacaktı ya da kel kalıcaktım. şu anda 53 kiloyum ve gayette iyi, sağlıklı görünüyorum. saçlarımda fazlasıyla gürleşti. bunları ciddiye al sonradan çok pişman olursun. ayrıca şunuda eklemem lazım bir süre sonra sinir
- +1 yıl
unuttum söylemeyi bende doktora gittim ve aynı şekilde o ilaçları kullanmadım. hormon hapı tarzı şeyler kilo aldırır diye. ama bunları kullanmasan da en kötü mutlaka psikoloğa git.
- +1 yıl
öncelikle tavsiyelerin için ( zayıflama tavsiyelerin) tesekkür ederim. bende her sabah 1 az haslanmis yumurta ve birer salatalik domates yiyorum. tabi bardak bardak yeşil çay. öğlenleri 1 meyve ya da 1 kase özel yagsız yoğurt üzerine çiy kabak ya da çiy kereviz rendeliyorum. akşam ya sadece salata yiyorum ya da kesinlikle yağsız haşlama sebzeler yiyorum. yağ konusunda çok takıntılıyım 1 damla yağ bile beni rahatsız ediyo. umarım bende 42 43 olurum. evet saçlarım çok seyrek. adetim çok düzensiz bir oluyorum 3 ay olmuyorum. adet söktürücü çaylar içiyorum anca öyle oluyorum. ve tam anoreksiya olma istiyorum izinde yürüyorum canım
- +1 yıl
bence sen sadece anlamak istediğin kadarını anlamışsın, ben bu hatamı ve takıntımı farkettim düzeldim sense sonunda ya hastalanırsın ki emin ol o zaman önce sağlık gerisi yalan diceksin, ya da direk tahtalı köye kestirmeden gidersin. yaptığın şeyler normal değil, karşıdan yürüyen iskelet gibi durucaksın ve saçlarda bir kız için çok değerlidir hele de kaybedince. umarım sağlığına kavuşur ve hem sinir sistemin hemde vücut fonksiyonların çökmeden düzelirsin.
- +1 yıl
zayıflamak sağlığımdan daha önemli
- +1 yıl
madem öyle diyorsun umarım bundan 1-2 yıl sonra geriye bakıp pişman olmazsın. ama bence sen önce bir psikolojik yardım al en azından bunları doktora anlat sonra gene zayıfla ama bu burada ki insanlardan fikir alarak ya da internetten okuduklarınla yapılacak iş değil. sana kolay gelsin.
- +1 yıl
eyvallah
- +1 yıl
Peki 65 kilodan kaç aya 42-43 kiloya düştün?
- +1 yıl
Bende senin gibi oldum 12. sınıfta başladım
Saçlarımı kaybettim kafamda boşluklar oldu hızlı ve düzenli uzayan tırnaklarım artık uzamamaya başladı öleceğimi bile hissettim ölüm uykusuna yattım
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yıladamsın yaşasın anoreksia nervoza ;)) doğru yoldasın kanki bende 51 kilo falanım inşallah 41 falan olcam
37 Yorumla- +1 yıl
adamsıınnnnnnn inşallah zayıflarız
- +1 yıl
ben gibi birilerinin olduğunu biliyodum :D
- +1 yıl
Tabiki biz gbilerin sayısı az değilki
- +1 yıl
aynen knk ;)
- +1 yıl
Bana mesaj atarmisin
- +1 yıl
Bana mesaj atsrmisin
- +1 yıl
Ben anoreksiya falan değilim ama durmadan bana bunu soyliyip duruyorlar eğer beni guzelllestiren şeyin adı buysa anoreksiya candır 😂 ❤️ özelden mesaj atabilirsiniz konuşalım
Eğer o hastalığa yakalanırsan varya birkaç yıl içinde ölürsün afferin devam et sen. Senin en az 52-53 kg olman lazım 48,5 kiloysan 2 kilo al acilen. 35 kilo zafiyete sebep olur sonra çok ağlarsın çok ah çekersin ama iş işten geçmiştir dönüşü yok. Arjantinde yılda kaç tane genç kadın bu aneroksiya yüzünden ölüyor bir araştır. Aneroksiya bir takım değildir ki aneroksiyalı olsan. O bir hastalıktır. Bence kanserden daha iğrenç bir hastalık
14 Yorumla- +1 yıl
hahaha çok güzel yazmışsın :) bir zamanlar 55idim burada 55 kilo nası diye sodum herkes şişmansın zayıfla dedi moralim bozuldu yapacak bişi yok bu yola girmek zorunda kaldım ok?
- +1 yıl
sağol
- +1 yıl
Bikaç yılmı ben 2 ay içerisinde ölüyordum neredeyse
iki çeşidi var anoreksiya nevrosa ve bulimia nevrosa.. sen anoreksiyasın psikolojik tedavi olman gerekiyor ve tıbbı. gecikme bence eğere bulimiaya donerse cok cok sıkıntı olur..
010 Yorumla- +1 yıl
bulumiya da olmak istiyorum
- +1 yıl
hayır be şişmanlatıyo onlar gittim diyetisyene kadın liste yaptı al 5 kilo aldırcak sana bu dedi yırttım attım gözü önünde sonra beni kovdu :(
- +1 yıl
ailem zaten bıktı benden zorla götrmek istiyolar okulun psikolojik danışmanıyla konuştım kadın kendi 100 kilo diyoki canım zayıfsın kilo al , sen kendine bak dedim çıktım gittim
- +1 yıl
erkekler umrumda diil ben kendimi beğenmek istiyorum
- +1 yıl
ben doğduğumdan beri depresyondayım
- +1 yıl
çünkü doğduğumdan beri şişmanım
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
13Cevap
Anoreksiya kişinin kendi vücuduyla ilgili algısı bozulduğu zaman ortaya çıkan ciddi bir rahatsızlık. Zaten amonare yani adet düzensizliği başladıysa vücutta ciddi etkiler kendini göstermeye başlamış demektir, acilen bir hastaneye başvurmalısın. Beklemeye ve kilo vermeye devam edersen vücudunda geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilirsin. Öncelikle durumunu kabul etmelisin ve kendini daha zayıf görmek istesen de bunun doğru olmadığını. Kendi başına karar alman doğru değil zira vücut algın bozulmuş durumda aldığın her karar seni daha da zarara sokacak. Olman gereken kilonun altındasın, bu kimsenin şahsi görüşü doğrultusunda vereceği bir karar değiş bilimsel veriler ve doğrular var ideal BKİ'nin altındasın kilodan ziyade bu önemli ve bu durum kesinlikle sağlıklı değil yardım alman gerekiyor lütfen ihmal etme.
137 Yorumla- +1 yıl
hayir ideal kilomun üzerindeyim bir arkadaşım var 42 kilo boylarımız aynı o çok güzel duruyo bende öyle olucam. ha bu arada ben 65 kilodan düştüm yaklaşık 4 ayda
- +1 yıl
ideal kilom 41
- +1 yıl
Dediğim gibi eğer kendi düşündüğünüzün doğru olduğunda diretirseniz bir yere varamayacaksınız 19-24 yaş aralığında biri için ideal BKİ 19-24 aralığındadır bu hesaba göre sizin en az 51-52 kg olmanız gerekli, arkadaşım daha güzel o zaman ideal kilom gibi bir tespit olamaz kesinlikle yanlış bu kadar göreceli bir şey değil bu, vücudunuzla ilgili yanlış bir algı yaratmış durumdasınız o yüzden düşüncelerinizin yanlış olduğunu kabullenmelisiniz öyle inansanız da öyle değil.
- +1 yıl
oldukça iştahlı bir insanım. yemek yemeyi özümde çokk severim. 65 kilo iken yiyerek hayattan zevk alırdım. ama artık o günler geride kaldı. artık yemek değil zayıflamak zavk veriyo bana. hem o arkadaşımı geçmek istiyorum böylece beni kıskanıcak inşallah
- +1 yıl
Açıkçası ciddi olmadığınızı düşünmeye başladım anoreksiya nervoza ciddi bir rahatsızlık ve tedavisi şart ama söylediklerinize bakınca çok da inandırıcı gelmemeye başladı umarım gerçekten o durumda değilsinizdir, ki eğer öyleyse dalga geçilecek bir mevzu değil bu. Yok eğer gerçekten öyleyseniz size tek söyleyebileceğim bir hastaneye başvurmanız ve tek başınıza karar vermemeniz bize bir şeyin zevk vermesi onun doğru olduğunu göstermez anoreksik olmak iyi bir şey değil sağlıksız bir şeydir işin sonunda çok kötü noktalara kadar varabilir daha güzel görünmek, ki çok zayıf olmak çok güzel görünmekle eş değer değil tekrar söylüyorum vücut algısında bozukluk zira zayıf olunsa da hala kilo verilmesi gerektiği düşünülen bir durum, sonundaki zararlara değmeyecek. Vücudunuzun dengesini bozmuş durumdasınız ve vücudunuz alarm vererek sizi uyarmaya çalışıyor. Ay kilolu olmandan iyidir diyenleri sakın ciddiye almayın ne çok kilolu olmak iyi ne çok zayıf olmak denge önemli sizinkiyse dengeyi bozmak.
- +1 yıl
benim bile teşekkür edesim geldi sana yardımcı olmaya calısmasından dolayı hani öyle bos şeylerde degil söyledikleri bence elsewhere' e teşekkür edip telkinlerine kulak vermelisin
- +1 yıl
ben gerçekten dalga geçmiyorum. herkes dalga geçiyosun diyo ama dalga falan geçtiğim yok. herzaman bunları düşünütorum ben ve bence yanlış değil herkes zayıflamak istiyo herkes kilo almaktan kaçıyo. ben niye zayıflamak istemeyeyim kiii. hemde doktorlar verilen her 10 kiloda çok daha sağlıklı olduğumuzu söylüyolar. haksız mıyım ablacım bu arada yaş 19 benim
- +1 yıl
Eğer ciddiyseniz ve zaten nickinize de bakacak olursak anoreksik olduğunuzu kabul etmiş durumdasınız, bunun bir hastalık olduğunu, bence böyle demenin bir önemi olmadığını okuyarak ya da bilen birilerine sorarak öğrenebilirsiniz. Örneğin matematikta bence 2+2 4'e değil de 7'ye eşit demek sonucu doğru yapar mı? Anlıyorum siz doğru olanın kilo vermek olduğuna inanmışsınız ama doğru olan bu değil anoreksik tanımına bakmanız bunun için yeterli olacaktır, daha zayıf olmanız gerektiğine inanmak, kendinizi kilolu görmek bu rahatsızlığın doğasında var ama bunu kabul etmediğiniz sürece kimse size yardım edemez. Ayrıca doktorlar olması gereken kilonun üstünde olan insanlar için söylüyorlar kilo vermenin daha sağlıklı olduğunu çarpıtmış oluyorsunuz bilgiyi, her durum için geçerli değil bu. Herkesin ne yaptığı önemli değil zaten günümüz güzellik anlayışı yüzünden bozuldu bu algı böyle aman herkes sıfır beden olsun, çok zayıf olsun.
- +1 yıl
Doğru olansa bu değil algısı çarpık insanlar tarafından söylenen böyle şeyler yerine uzmanların söylediklerine kulak asmalısınız. Ayrıca ailenizin bu durumdan haberi yoksa onları haberdar etmeniz daha doğru olur sağlıklı düşünebilen birilerine ve acilen yardıma ihtiyacınız var ben gerçekten size yardım etmek istiyorum ama siz hayır kilo vermeliyim arkadaşım daha güzel diye direttikçe bunu başaramam, kimse başaramaz.
- +1 yıl
ailem benden bıktı zaten :(. diyetisyene gittim bana liste verdi al bu sana 5 kilo aldırcak dedi gözü önünde yırttım listeyi ben buraya zayıflamaya geldim dedim kovdu beni. okulun psikolojik danışma servisine gittim ordaki karı da bana canım kilo almalısın çok zayıfsın dedi o 100 kiloydu , e tabi senin yanın inceciğim sen kendine bak dedim çektim kapıyı çıktım. bakın bana boş boş konuşarak diil kilo vermeme yardımcı olarak yardıım etmiş olursunuz. bu lafların şimdiye kadar faydası olmadı olmayacak ta. ben o pislikten daha zayıf olmak zorundayım başka çaresi yok karşıma geçip hava atmasından ve beni kıyaslamsından bıktım ablacım
- +1 yıl
Açıkçası size çözüm bulamamış bir kaç kişi yüzünden bütün çözümleri silip atmanız çok yanlış, boş boş konuşmuyorum bu konu hakkında bilgim var o yüzden konuşuyorum sizin bilginizin kaynağı ne merak ettim neye göre karar verdiniz arkadaşınızdan daha zayıf olmanızın daha doğru olduğuna ne gibi bir dayanağı var, bence öyle daha güzel görünüyor gibi bir açıklaması olamaz elbette. Zaten size çözüm olacak şey ancak bir ekip çalışması olabilir, doktor, diyetisyen ve psikologların birlikte çalıştığı bir alan bu bana inanmak zorunda değilsiniz okuyup öğrenebileceğiniz bilimsel bir çok kaynak var. Anlaşılan arkadaşınızın da sorunları var ve sırf siz birine hava atmak için sağlığınızdan vazgeçiyorsanız ben ne desem bir işe yaramayacak. Asıl boş konuşanın başta arkadaşınız olduğunu anlamanız ve buna göre davranmanız gerekir, keşke yardımcı olabilsem ama siz kafanızdakinden farklı bir sesi dinlememekte inat ediyorsunuz tek doğrunun sizin bildiğiniz olduğuna inanıyorsunuz.
- +1 yıl
çünkü doğru olan kilo vermem her gece ayna karşısında ne kadar şişmanım deyip ağlıyorum ben :(
- +1 yıl
Dediğim de bu zaten doğru olan diyorsunuz ama neden neye göre kim karar verdi sizin doğru demeniz onu doğru yapıyor mu? Sizce normal olan, doğru olan adet düzensizliğinizin olması mı, sağlıklı olan bu mu? Bari vücudunuzu dinleyin dengesi bozulmuş, sisteminize kalıcı bir hasar verdikten sonra geri dönüşü olmayacak. Neden doğru olan bu diye direniyorsunuz sorabilir miyim ve nereden biliyorsunuz bunun doğru olduğunu?
- +1 yıl
ben her gece uyumadan önce zayıf anoreksik mankenlerin fotolarına bakıp onlarla kendimi kıyaslıyorum. hem onlarda adet olmuyo ki
- +1 yıl
ben biiyoloji görmüş bir insanım, adet olayı östrojen hormonu dengesiyle alakalı , östrojen yağ hücreleri ile beraber çalışır. yağ çirkin ve iğrençtir. hiçkimse yağları hoş bulmuyo. hem adetlerim çok sancılı hiç olmazsa sancı çekmiyorum
- +1 yıl
Biyolojiyi tam anlamadığınız belli sistemin ne işe yaradığını sormuştum madem yağ kötü, neden kötü bir şeyle çalışan bir sistem var? Yağın da vücutta yeri var, siz hoş bulsanız da bulmasanız da çok önemli işlevleri var eğer gerçekten biyolojiyi adam gibi öğrenseydiniz bunu bilirdiniz sorununuzu anladım sizin yeterli bilgiye sahip olmadığınız halde bencelerle götürüyorsunuz olayı, adetleriniz sancılıysa onda da bir sorun var demektir yine çözüm için doktora başvurmanız gerekir. Ama yok canım doktorlar falan nereden bilecek sanki onlar yıllarca eğitim alıyorlar siz ve anoreksik mankenler daha iyi bilirsiniz. Östrojen yağlarla birlikte çalışmaz yağların bir türevi olan steroid yapıdadır ve sizin sandığınızın aksine vücudunuzda doğal olarak olan her şeyin bir işi var, sizi hayatta tutuyor, sağlıklı bir iç çevre yaratmaya çalışıyor ama siz daha doğru bildiğiniz için, örneğin östrojeni yağlarla çalışıyor sanmak gibi, bozabilirsiniz. Yardım almaktansa haklı olduğunuzu kanıtlama çabasındasınız
- +1 yıl
çünkü haklıyım. bişi sorcam canım senin boy kilo kaç
- +1 yıl
bidakka boy kilonu ver bir
- +1 yıl
ya bak bişi dicem ben 65 kilodan zayıfladım ya, bir ara 55 kiloydum yani güya idealdim. internette yazdım 165 boy 55 kilo nası diye. herkes şişmansın kilo ver kilo ver dedi iyisin diyen nerdeyse yoktu veya balık etlisin diyolardı balık etli olmak iiyi değil. ayrıca 55 kiloyken en küçük beden kıyafetler olmuyodu 38 giyiyodum ve yine internetten baktım 38 beden giyenlere şişman diyolar. söyler misin şimdi haksız mıyım :'( ben 55 kilo olduğumda halimden mutluydum bu yüzden zararlı yollara saptım ok?
- +1 yıl
Ben de diyorum ki internette herkes ağzına geleni söylüyor neden onların dediğine inanıyorsun da bu konuda eğitim almış, araştırmış, öğrenmiş, çalışma yapmış onca uzmanın dediğini ciddiye almıyor, inanmıyorsun. Ciddi ciddi internette o iyi değil diyenlerin doktorlardan falan daha çok bildiğine mi inanıyorsun merak ediyorum? Sen de haksızsın kilo ver diyenler de çünkü bu işin doğrusu bu değil sen hayır bana ne desen de böyle bu.
- +1 yıl
ama ister istemez moralin çöküyor be ablacım. sana birileri dese veya hoşlandığın erkek dese ay sen kilolusun ver biraz yaaa dese üzülmez misin canın sıkılmaz mı
- +1 yıl
O konuda haklısın elbette ama çevremizdekilerin her dediğini yapmamız gerektiği anlamına gelmiyor ki bu ya da onların en doğruyu bildiğine. Belki yanlış düşünüyorlar olamaz mı? Moralini bozmamayı güçlü olmayı öğrenmelisin bunun için çabalamalısın. Sağlıklı ya da güzel olmanın tek ölçütü takdir görmek değil takdir yeteneği olmayan ya da bozuk olan insanları ciddiye alırsan kendine zarar verirsin olan sana olur sana bunu diyenler etkilenmeyecekler tüm zararları gelip seni bulacak bunu mu istiyorsun? Yeter ki bir erkek sana zayıfsın desin ya da arkadaşından daha zayıf ol yeterli mi bu senin için? Sana böyle davranan birini de arkadaş olarak değerlendirmen bile yanlış arkadaşlar birbirine yardım eder birbirinin iyiliğini ister, hava atmak aşağılamak gerçek bir arkadaşın yapacağı bir şey değil, sana hak ettiğin değeri veren insanlar olsun etrafında senin moralini ya da algını bozan değil.
- +1 yıl
offf :( sen neden anoreksiya konusuyla iç içesin sende mi yaşadın
- +1 yıl
hmmmmmmm anlaşıldı sende onlardansıın. bende diyetisyenlik istedim ama vazgeçtim çünkü kilo aldırıyolar o yüzden mühendislk okuuyorum şu an. sana bir tavsiye vereyim hastan olarak, ilerde diyetisyen olunca sana gelen hastayı asla kovma
- +1 yıl
Onu yapan kişi zaten okulda hiçbir şey öğrenememiş demektir lütfen onun gibi yanlış davrananlar yüzünden tüm mesleği yargılama işini bilen hiçbir diyetisyen bir danışanına ona uygun olmayan bir seçenek önermez kilo alması/vermesi, beslenmesini değiştirmesi... ne gerekiyorsa olarak inceleyip ona en uygun, ona özel çözümü sunar. Kilo aldırmak ya da verdirmek değil diyetisyenlerin tek yaptığı ayrıca, tüm bu yanlış düşüncelerinden kurtulman gerekli en başta kendinle ilgili olanlardan.
- +1 yıl
kıyamadım sana daha fazla uğraştırmicam seni :) hatrın için bişiler yapim o zaman öncelikle o kıza bişiler demek istiyorum
- +1 yıl
sen iskelet gibisin diyim ona ben o zaman. çok çirkinsin falan diyim. bide internette yazan salaklara kulak asmiiiim. bide bana şişmansın diyenlere sen çok zayıfsın sanki diim
- +1 yıl
Bence onların davrandığı gibi davranmak sana bir şey kazandırmaz hissettiklerini söyle ama kaba ve kırıcı olmana gerek yok haklı olan sensin haksız duruma düşürme kendini. Aynen kulak asma hiçbirine 55 kg olduğunda gayet sağlıklı bir kilodaymışsın boyuna göre zaten yaklaşık o kiloda olmalısın başkasının dedikleri seni ne kilolu yapar ne zayıf, ne çirkin yapar ne güzel, sen kendi sağlığını bozmayacak bir kiloya ulaş, kendi vücudunu, kendini sev aksini söyleyenlere de kulak asma.
- +1 yıl
anladım canım tamam valla kıyamadım sana gece gece :)) basta desene diyetisyenim diye. valla kötü seyler demiyosun. :)
- +1 yıl
İşe yarayacağını bilsem söylerdim zaten :) Sana söylenmesi gerekenleri söylüyorum sadece hem az çok bu işi bilen birisi olarak hem de bir insan olarak daha önce birilerinin sana buna yakın bir şeyler söylemiş olması sana yardımcı olması gerekirdi eğer söylemeye çalışan olduysa o kişiler sana gelecekte de yardım edecektir, seni umursamayanlarıysa umursamaman ve ciddiye almaman en güzeli olur. Umarım gerçekten fikrin değişmiştir kendin için güzel bir şeyler yaparsın aklına takılan bir şey olursa, yardım isteyecek bir şey soracak olursan memnuniyetle elimden geleni yapmaya çalışırım.
- +1 yıl
allah razı olsun canım
Canim senin beyninden zorun mu var anoreksiya ölümcül bir rahatsizlik ve sen anoreksiye falan değilsin olsaydi bir çok belirtisi olurdu psikolojik olarak yediğim her şeyi cikarirdin bayilirdin ve benzeri semptomlar gosterirdin senin hastalık hakkında bile bilgin yok üstelik kaç yasindasin allah askina? Bu siteye üyelik bir cok sitede olan TC no ile kisitlanmali zeka seviyesine bak kiz hasta olmayi marifet görüp 50nin ustundekileri asagiliyor kusura bakma ama hiçbir erkek kuru g*t bir kiz istemez emin ol o öğğğ dediğin kizlar senden daha fazla prim yapıyor sen bir psikologa görün takintilisin bir de anoreksiyali insanlar çok güzel yazmissin o insanlar nelerle mücadele ediyor ac bir izle My anoreksiya history yaz bak.
Bu kadar çocuk düşünceli de olma yazdigin yorumlara bak yazık gerçekten.12 Yorumla- +1 yıl
birincisi ben 19 yaşındayım üniversite öğrencisiyim. ikincisi 1 yıldır anoreksiyayla ilgili okumadığım yazı izlemediğim video kalmadı ingilizcem de var hepsine baktım. üçüncüsü erkekler umrumda değil kendimi beğenmek istiyorum. 50 hatta 45 kilo üzeri her kız (bende dahil) çirkindir aha bu da dördüncüsüydü
açıklayıcı oldu mu cancağızımm - +1 yıl
sen kendine bak
+1 yılEvet öylesin :( benim kardeşim bulumik aynı belirtiler onda da var sürekli zayıf olmak için çabalıyor az yemek yiyor sonra kusuyor egzersiz yapıyor tüm gün hareket ediyor... Cidden sağlık açısından berbat durumda. Bunun sonu ölüme kadar gidiyor :( Bence bir diyetisyene git spor salonuna yazıl sağlıklı kilo vermek en iyisidir. Ben 90'dan 75 kiloya spor ve sağlıklı diyetle ulaştım ve mutluyum, sağlıklıyım kendimi seviyorum kendime iyi bakmam gerek sende kendine iyi bak ve kilon sağlıklı en fazla 45 iyi, 35 demek sağlık sorunları demek sağlıksız bir beden demek kendine çoook iyi bak :)
015 Yorumla- +1 yıl
keşke bir 45 e inebilsem. oha 75 kilo çok fazla kızım obezsin zayıfla sende :((
- +1 yıl
Pek sayılmaz boyum 1.80 vücut kitle indeksim normal ve sağlıklı, sağlık problemi de yok kilomla ilgili ben en fazla 70 olsam iyidir o da yavaş yavaş eğer iyi bir düzen kurarsan kendine verirsin ama çok hırpalama kendini kilo vericem diye :)
- +1 yıl
1.80 boya 75 değil 50 kilo iyi durur...
- +1 yıl
Yürüyebiliyorum, koşabiliyorum bunlar bana yeter güzel bir görüntü yerine :) hem bu 75 kilonun hepsi yağ değil ki kemik var kas var kan var damarlar var iç organlar var sonra bu iç organlarda bulunan bazı asitler var, var da var kısaca :) aslında ben de kas var baya :)
- +1 yıl
kaslı kızlar da kötü bence bir an evvel 50 ye düşmelisin 75 gerçekten korkunç bir kilo :(( bide uzunsun kilolu olmak daha kötü durur. bu arada boyunu çok beğendim :)
- +1 yıl
Çok saol :) küçükken her gece iki üç bardak süt içince bir de aileden genetik olunca dev oldum :) 65'e düşsem yeterli hala uzuyorum bir durmadı gitti :)
- +1 yıl
bende küçükken çoooook süt içtim ama kısa kaldım ben erken adet gördüm 10 yaşında gördüm belki ondandır. boşver 180 boya herşey yakışır maşallah tam manken gibisin ama az daha ver bence
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim bakalım kademeli kademeli ilk 70 sonra 65 hala yağ kalırsa bir 60 yavaş yavaş :)
- +1 yıl
ben hep uzun boyluları sevmişimdir fesat olmuyolar genel olarak. yürüyüş iyidir bol bol yürü sen bak nası gidiyo o kilolar
- +1 yıl
Ben de çok severim yürüyüşü bayılırım benim metabolizma kaplumbağa hızında biraz çok yavaş ya :)
- +1 yıl
benimde eskiden öyleydi bol bol yeşil çay ve kahve iç hızlandırıyo
- +1 yıl
Kahve hiç sevmem ama Yeşilçay olabilir önerin için çok saol :D
- +1 yıl
rica ederim canım kolay gelsin:)
- +1 yıl
Çok saol sanada :)
- +1 yıl
Cidden bir insan herhangi birine nasıl obezsin zayıfla diyosun bişey diyimi sen sadece canımsın ciddiyim insanlar bu hastalik yüzünden ölüyor ama sen yok ben böyle olmak istiyorum falan diyosun ölmek istiyosan devam et ama yanına başka insanlarıda çekme senin şu an yaptığına dikkat çekmek isteyen bir eregen göxüyle bakıyorum hayatı önemsemeyen insanların kalbini kıran tamam belki sana da kilolu dediler sende takıntı haline getirdin ama bari biraz iyi ol insanlara obez deme gerçekten kötü bir insansın ölüncede zayıflığın çok önemli olcak emin ol ama bak bende aynı boydayım biraz spor yapsan birazda yediklerine dikkat etsen fiziğinde güzel olur o kadar zayıf olunca bişey olmaz yani neyse sadece bu yazıları okurken sana sinirlendim ve yazmak istedim sağlıklı kal hâlâ yaşıyosan🍃
Evet anoreksiyalısın. İşlerin kızışacağı noktaya yavaş yavaş geliyorsun şu an için herşey çok masum ancak vücudun kemik ağırlığına yaklaştıkça kilo vermen zorlaşacağı hatta duracağı için self-harm olayına başlayabilirsin birçok anoreksiyalıda görünen birşey bu. Self harm işin içine girdikten sonra zaten olayın güzel görünmenin dışında olduğunu anlayacaksın (kimse kesiklerle güzel görünmez) bu sefer işin içine ağır depresyon girecek, şu an anoreksiyalıların geneline baktığında karşına çıkan özellikler şunlar olur: self- harm, depression- suicidal. (kendine zarar verme, depresyon, intihara meyillilik.) Bizim sana kilo al dememiz hiçbir işe yaramaz o yüzden lütfen bu hastalığı seçeceksen bile iyice araştır google akademiye girip anoreksiya ile ilgili akademik bilgileri oku, belki fikrin değişir belki değişmez ama en azından bil.
12 Yorumla- +1 yıl
sağol canım :*
Anoreksiya bi' hastalık tatlım. Yediklerini falan çıkaran arkadaşlar bir süre sonra vücutlarının kontrolünü yitiriyorlar, hiç bir şey yiyemez hale geliyorlar, göbekten beslenme dediğimiz beslenme şekline düşüyorlar ölmemek için bilmem anlatabildim mi? Şakası yapılacak bir hastalık değil, en kötüsü de kendi kendini hasta ediyorsun.
Güzel değil, aptal kızların hastalığı.
Bir nevi sadistlik. Kendine zarar veriyorsun netice itibariyle.
Psikolojik bir rahatsızlık olduğunu söylememe de gerek yok sanırım.
Bir araştır özenmeden derim , https://tr.wikipedia.org/wiki/Anoreksiya_nervoza05 Yorumla- +1 yıl
ama anoreksiyalı insanlar çok güzel
- +1 yıl
neden olmasın ki hastane umrumda diil iyi olur hep asabiyim kavga etcek yer arıyom doktorlarla hemşirelerle kavga ederim salarlar
- +1 yıl
tesekkur ettim canım
+1 yılEvett 35 ne? Ben 1.60ım 52 kiloyum ve 54 olmak istiyorum. Biri dövse napacaksın azcık gücün olsun et but kalınlık kan can güzeldir yane
017 Yorumla- +1 yıl
oha sen şişmansın bide kilo mu alıcan yuuuuuuuh
- +1 yıl
Yok canısı çok guzel duruyor şu an zayıfsın diyen bile var,54 abartı kaçabilir daha bilmiyorum alıp gorucm, olmazsa 52de çok iyiyim
- +1 yıl
sana zayıfsın diyen kör bence :D resmen şişkosun ya bence 10 15 kilo vermelisin
- +1 yıl
Kızım sana üflesem devrilirsin ama. d zevk meselesi tabi ama ben 50nin altına inince yüzümdeki renk kayboluyor, gücüm gidiyor, enerjim azalıyor. Şimdi şempanze gibiyim. d 35 olsan oturmaya halin kalmaz ölürsün kızım mazallah
- +1 yıl
sen öyle san şişman. bence acil zayıflamalısın beraber zayıflayalım kilo iğrenç bişi bak bana her gün 2 saat egzersiz yapıyorum erkekler şişman diiil zayıf begeniyo :P
- +1 yıl
. d. d hastasın kızım. d buraya yazacağına git boğazına parmak at kus, mide sıvın kilo yapıyodur şimdi
- +1 yıl
kusuyorum az evvel kustum yarın bida kusucam inşallah. sana da öneririm dikkat et morbid obez olaman az kalmış. ciddiyim diyet uygulamalısın yazık sana :(
- +1 yıl
35 kilo olmadan bir yere gitmeyeceğim tüm şişkolara da kapak olsun hepiniz çirkinsınız ve utanç kaynağısınız iğrenç balık etliler
- +1 yıl
. d. d iğrenç kemik yığınları, savaş çıksa üzerinize oturmamız yeter. Neyse sen ver kiloyu aşkta işte rakip eleyelim brz. d
- +1 yıl
aşk senin olsun zayıflık benim olsun :P
- +1 yıl
bence de balıklar çok kötü ya.
- +1 yıl
. d. d yazarım kanlı canlı nesil uremeli
- +1 yıl
ıyyyy bence balık etliler bitmeli bitiyo zaten tektek bende 65 kiloydum geçen yıl teker teker bitecek inşallahhhh
- 10 ay
Çok aşşırı güzel bir kızsın afet gibi tabi fotoğraftaki sensen eğer
+1 yıl1.65 boy , 50 kilo ideal.. verirsen mide bulandırıcı olursun..
kızlarda ideal kilo boydan 15 eksiğidir. 50 yani.
almalısın bile.13 Yorumla- +1 yıl
50 fazla birz bence
- +1 yıl
Hasta olduğundan anormal şeyler sana normal geliyor, seni de anlıyorum.
Umarım şifanı bulursun. - +1 yıl
umarım zayıflarııımm
+1 yılO ne demek bilmiyorum ama hastasın. Mükemmelliyetçi bir yapın yok çünkü o boya 35 iğrenç ve rezil durur. Sağlığın da yemediğin için bozuk. Günlük besin değerlerini almaman yalnızca sağlığını bozar. Aferin ölüme doğru emin adımlarla yürüyorsun
10 Yorumla
+1 yılNat Geo'da hastalığınla ilgili bir bölüm var Tabu diye bir program ve gerçek, kadın en sonunda ölüyor. Allah korusun sana bişey olmasın arkadaşım.
05 Yorumla- +1 yıl
olmaz olmaz merak etme ölenler beceriksiz olanlar
- +1 yıl
natgeotv.com.au/.../anorexia-B4C737B0.aspx
Zamanın varsa izlemelisin arkadaşım umarım faydası olur - +1 yıl
bu kadını seviyorum
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun arkadaşım
- +1 yıl
sagol canımm
O ne öyle ya. Tövbe bismillah ahahaha. Yaşasın balık etlilik derrrmişim
01 Yorumla- +1 yıl
haha yaşamasın ölsün balık etlilik
+1 yılBurayı baştan sona oku,
www.pdgm.bilkent.edu.tr/mukemmelliyetcilik.html00 Yorumla35 kilo nedir yaaaa :) rüzgarda uçup gidersin bak :D
00 Yorumla
+1 yılbende bulimiktim bıraktım arada bir tekrarlıyo ama iyiyim şimdi 39 kiloyum :)
016 Yorumla- +1 yıl
ciddi misin boy kaç. harikasıınnn
- +1 yıl
boyum 1.55 çokta zayıf sayılmam
- +1 yıl
hmm evet ben 165 im bende 39 olmak istiyorum. nası bir duygu ya darısı başıma inşallah canımm :)))
- +1 yıl
bir kere orantımız aynı :) bide sakın zayıflamaya çalışma zaten zayıfsın aynı sorunlar bende de var adet olamıyorum saçlarım inceldi gözaltımda çatlaklar oldu dudaklarım bembeyaz felan :(
- +1 yıl
onlar umrumda değil. yok beden kitle indekslerimiz farklı boy kilo arasındaki fark yanıltıcı. ben 44 kilo olunca aynı olcaz. bir arkadaşım var aynı boydayız o 44 kilo ayyy kız kuğu gibi yaaa eminim sende öylesindir darısı başıma inşallah kuğu gibi narin incecik olmak istiyorumm
- +1 yıl
hayır sene öylesindir ama algılaman tamamen bozulmuştur :9 bende kendimi aynaya bakınca hiç zayıf göremem ama etrafta çok zayıfsın denilince inanmaya başladım zayıf olduğuma bide XS bile artık bol gelmeye başlayınca mesela 34 beden şortlarım bile üzerimde durmuyo bu berbat bişey
- +1 yıl
bende 34 giymek istiyorum :(((( ama malesef 38 falan giyiyorum off :((
- +1 yıl
boyunun etkiside olabiliyo bazen. ben kısa olduğum için en fazla kilo aldığım dönemlerde 38e çıkmıştım. sen zayıfsın, ama boyun uzun olduğundan 36 dan aşağı zaten giyemezsin
- +1 yıl
boydan mıdır diyosun.. bende 34 bedene özeniyorum hep :(
- +1 yıl
tabiki de boyla orantılı babam terzi ondan biliyorum :))
- +1 yıl
ama senin kilon bence süper :))) çok takdir ettim seni
- +1 yıl
ama eski halim daha iyiydi mesela şimdi kimse 18 yaşımda olduğuma inanmıyo :(
- +1 yıl
eskiden kaç kiloydun. ben de 19 yaşındayım beni 15 yaşında sanıyolar :) bende oldukça tatlısın şu an
- +1 yıl
57 ye kadar çıkmıştım :( sürekli ağlıyordum kilolu olduğum zamanlarda :( teşekkürler :)
- +1 yıl
bende 73 olmuştum :( 42 beden giyiyodum her akşam aglıyodum
- +1 yıl
ben 45 olsam yeter diyordum ama işte zayıflık bir süre sonra takıntı oluyo :( boşver kilomuz gayet iyi hem aşırı zayıflık güzellik değildir
Zayıfsın zaten ne 35 i. Saçmalama. Yağ oranını azaltmak için spor yap ama istediğini ye.
10 YorumlaBunun sonu ölümdür. 35 kilo olayım derken toprağın altına gidiverme.. Gerçi taşınman kolay olur..
00 Yorumla- Sağlık konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılanoreksiyanın ne olduğunu öğrenmek için girdim soruya :))
05 Yorumla- +1 yıl
aç ta bak oldukça popüler bişi ve güzel kızların hastalığı :)
- +1 yıl
hmm :) övünmesende olmuyor yanii
- +1 yıl
çünkü övünülecek bir şey
- +1 yıl
güzel kızlarda görülür ibaresini göremedim ama :))
Anoreksiya Nervoza, özellikle genç kadınlarda görülebilen, yemek yememek, çok az uyumak, buna rağmen çok aktif olmakla beliren psikolojik bozukluk.
Bu hastalık genellikle ergenlik döneminde, nadiren de erişkin çağında başlar. Çok genel olarak denebilir ki, aşırı zayıflama tutkunu her bireyde oluşabilir.
Bu durum genellikle kişinin çok şişmanladığı kanısı ile mübalağalı bir şekilde rejim uygulaması ile başlar, önceleri kontrol edilebilen iştah bir süre sonra yok olur ve zayıflama normal ölçüleri aşar. Çağın hastalığı olarak adlandırılan yeme bozukluğu sendromu olan 'Anoreksiya Nervoza', sadece genç kızlarda değil, artık erkeklerde de görülüyor. Tedavisi zor olan vakalarda hayatî tehlike söz konusudur. - +1 yıl
anoreksik kızlara bakarsan son derece güzel olduklarını farkedersin...
+1 yılKafayı yeme gayet ideal bir kilodasın sakın anoreksik olma hayatını bitirirsin yapma :(
00 Yorumla
+1 yıl35 de ölürsün yapma sakın 45 altına inme zayıf olmak istiyprsan ki zayıfsın zaten 😱
05 Yorumla- +1 yıl
işte siz zayıf görüyosunuz ancak ben aynada şişman bir kız görüyorum :( üzülüyorum :(
- +1 yıl
Gayet zayıfsın inceciksin bence bir 45 ol ama altına inme hem mankenler bile 1.80 boya 60 kilo onlar gibi incecik olursun 45 de asagısı yol degil :(
- +1 yıl
45 süper keşke olsam :) bilemiyorum 45 i görebilsem çok zorluyorum
- +1 yıl
45 güzel olur bencede kilolu olmaktansa zayıf olmak iyidir çünkü herkesde ayarında olmuyor obezite kötü
- +1 yıl
aynen :( çok korkuyorum balık etli olmaktan
+1 yıl35 mi böğğğ diyerek tüm hemcinslerimin fikirlerini sana gösteriyorum. 50-55 iyidir 48,5 ta iyidir kal öyle ayrıca çok az göbekli kızlarda ayrı bir çekicidir
11 Yorumla- +1 yıl
asıl göbekli ve 50 55 kilo bööğğğğ :DD
maalesef anoreksiyasısın ve bunun çok kötü bir durum olduğunun farkındasındır inşAllah
00 YorumlaBence kafayi yemissin birazcik. Ama 35 kilo olmanin tek yolu var
01 Yorumla- +1 yıl
nedir
Gizli Üye(30-35)+1 yılfazla yaşamazsın sen vasiyetini yaz da esyaların çöpe gitmesin
06 Yorumla- +1 yıl
hahah çok güldüm
Cevap sahibi+1 yılyatağı bana gönder benimkiyle birleştireyimde çift kişilik olsun rahat rahat uzanırım
- +1 yıl
kimin kimi gömeceği belli olmaz yanlızz
Cevap sahibi+1 yılben 40a kadar ölürüm zaten de sen benden erkencisin :)
- +1 yıl
hiç sanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılinş cınım yaa. s. s
+1 yılböyle şeymi olur acil uzmanlardan yardım al
08 Yorumla- +1 yıl
uzmanlar kilo aldırıyo :(
- +1 yıl
ama bu takıntılı düşünceden de kurtarıyor
- +1 yıl
hem sonrasında düzene bindirirsin kilonu
- +1 yıl
hayir bu düşüncelerden kimse kurtaramadı kurtaramaz öyle bir işdei ki çünkü beynime ve kalbime
- +1 yıl
işdei = işledi dicektım yanlış yazmışım
- +1 yıl
öyle bir kurtarırlar ki sen haline dua et daha kötü durumda olanlar var. dahah kötülerini kurtardılar seni mi kurtaramıycaklar
- +1 yıl
zor ;)
- +1 yıl
zor diye birşey yoktur :)
bunu herzaman söylerim :)
+1 yıl1,65 boya 50-55 kilo arası idealdir.
01 Yorumla- +1 yıl
yooo 30 35 bnce o dediklarin çok şişmannn
Evet. Bu kadarın tanımın üstüne, evet.
06 Yorumla- +1 yıl
hayir :)) devam bu yolda :))
- +1 yıl
ne dalgası anoreksik olmak istiyorum az kaldı
+1 yılBence yoksun sen..
10 YorumlaAferin böyle kal. Balina etli olmaktan iyidir:-D
014 Yorumla- +1 yıl
aynen :) yok daha kilo vermek zorundayım
- +1 yıl
çıkartıcam
- +1 yıl
sen bak diye zayıflamıyorum...
- +1 yıl
bakıp bakmaman umrumda bile değil hahaha
- +1 yıl
ben seninkini yemeye gelmeyim?
- +1 yıl
bencede çünkü zayıflık diil şişmanlık öldürüyo. galiba sende şişmansın
- +1 yıl
50 kilonun üzerindeysen şişmansın
- +1 yıl
yine zayıf sayılmazsın ki sadece hafif kilolu sınıfındasın
Az kalmış hasta olmana. Psikolojin bozuk bence
00 Yorumla
+1 yılne içtiysen bana ondan getir neyin kafasi bu
00 Yorumla
+1 yıltam 1 sacmalik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlmeyi unutmuş amk.
25 Yorumla- +1 yıl
hahaha yok artıık keşke o denli zayıf olabilsem :DD
- +1 yıl
yok l*n şişmanım ben
Cevap sahibi+1 yılSen öyle görüyor olabilir misin. s
- +1 yıl
ayrıca bu iltifatın çok hoş teşekkürler :)
Cevap sahibi+1 yılBende şimdi farkına vardım ya, önemli değil başkan asdnjdasd :D
+1 yılderdin ne :D
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem