Her şeyin kaderini bence çıkan spermin kalitesi belirliyor. Yaşı baya ilerlemiş olan erkeklerin kaliteli sperm üretme oranı daha da zor hale gelebiliyor. Ergenlik sonrası son derece kaliteli (katı kıvamda) sperm üreten erkeğin yaşı ilerledikçe ürettiği sperm(akıcı kıvamıyla) kalitesizleşiyor.
Bunların sonucunda da ; Şansa bağlı olarak dünyaya sağlık sorunları olan bir bebek gelebiliyor.
Biliyorum ya düşünsene babaannesinde olan bir şey bile geçiyor çok zor çocuk işi kumar gibi 🥺
Soran
+1 yıl
Aynen, sperm bankaları hakkında bir belgesele denk gelmiştim. Her spermin o bankalara alınmadığını, Bu sayede dünyaya engelli-sağlıksız gelecek olan bebeklerin önüne geçildiğini öğrenmiştim. Yani bebek niyetiyle ilişkiye girdin tamam ama çıkan spermin kalitesi senin de dediğin gibi bildiğin kumar, şans.
Cok yuzeysel bilgi olmuş bu. Soylediginize gore ergenlik donemi sonrasi kaliteli ama o yasta cocuk sorumlulugu alacak akil yok. Ilerleyen yasta cocuk sahibi olmak daha mantikli. Birde neye gore zarar goruyor vs vs bunlar uzun konular.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Görüşlerinizi de almak istediğim için soru olarak sordum zaten. Yoksa Bence olarak çok daha detaylı yazardım. Bir erkek olarak kendimde çok bariz hissettiğim durum ; artık genç dönemimdeki gibi kıvamda katı sperm üretemediğim. Artık daha akışkan bir sıvı kıvamında çıkıyor ve bu da bebek için ne kadar sağlıklı SORU İŞARETİ? Dediğim gibi işin ehli değilim ama CİDDİ FARKI görüyorum. O yaştaki çocuk elbette sorumluluğu alamaz, hemfikirim. Ama bir de bu boyutu var işte.
En İyi Cevaplar