Buradan bana bir kişi önerdi. Bende biraz araştırdım açıkçası çok korktum yani riskli bir ilaçmış yan etkileri bayağı varmış. Tabii kafana göre kullanamıyorsun doktor önce kanına ve karaciğerine bakıyor sonrasında öneriyor ben kararsız kaldım ya kullanan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
-Karaciğere zarar verebiliyormuş. -Ağız içinde yara çıkarabiliyor. -Burun kanaması. -Deri döküntüsü. -Kusma. -Psikolojik rahatsızlık.
Yüzümde siyah lekeler roaccutane kullanmalı mıyım?
Kullandığın ilaçların prospektusunu okuyor musun hepsinde çok fazla yan etki yazıyor sende hangileri gerçekleşiyor? Bünyeye göre değişir. Bende burun kanaması olurdu ara ara çünkü karma cildi kuru cilt haline getiriyor kullandığın sürece, birde dudaklarım çok kurudu onun için krem kullandim. Ama dudak kurulugunu zaten doktor da söylemişti. Doktor kontrolünde kullanılıyor bu ilaçlar, bikac aya bir kan testi yaptırıyorsun doktor değerlerini kontrol ediyor
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Valla knk kafam cok karışık bir yandan kullanmak istiyorum bir yandan da korkuyorum
Kafa karışıklığını doktor giderir zaten doktor reçetesi olmadan bu ilacı kullanamazsin doktor uygun bulursa kullanmana onay verir. Kısırlık yapıyor da deniliyor benim kuzenlerim de kullandı ikişer ikiser çocukları var. İlacın tek kötü tarafı benim için şu oldu, deri altındakk sorunlu bölgelerin temizlenmesi için ilk ay yüzünde fazla sivilce çıkıyor bu insanı şaşırtıyor sivilce ilacı kullandım sivilcem arttı diye. Sonraki 3 4 ay sanki biseyler yolunda değil gibi işe yaramamış gibi hissediyorsun, son bir iki ay değişikliği farkediyosun daha önce kullanmadığına pişman oluyorsun, dudak kuruluğu yüzde yüz yapar, saçların yağlanmaz kaç gün yikamasan bile, cildin kuru olur kremle desteklersin, siyah nokta beyaz nokta sivilce izi bunları kaybeder. Ben 10yil önce kullandım senelerce rahat ettim. Ama maskeden dolayı maske gelen yerler hep sivilce oldu sürekli tekrarlıyor, doktor verirse tekrar kullanmayı istiyorum vaktim olmadigi için cildiyeue gidemiyorum
Ben öneririm bahsettiğim şeyler olur ilacı kullanırken ilacı bırakınca normale geri dönüyorsun, kuzenimin birisi kullanıyor şu an zoretanin ilacın ismi aynı içerikleri yan sanayisi, kızda da benim bahsettiğim şeyler oldu. Korkacak bir şey yok ya yeterince açık söylüyorum anlatıyorum zaten, kan testi yaptırıyorsun doktor bir sorun görürse zaten bıraktırir gelişi güzel kullanılan ilaçlar değil bunlar
İlaç tek seferlik kullanılan bir ilaç değil 20 kapsül bitince tedavi bitmiyor, ilk doktora gidip kullanmak istediğini söylediğinde sana test yaptırır kontrol eder, sonra boyuna kiloma göre ilacın dozunu belirler ben 30mg almıştım diye hatırlıyorum. 6 ay civari kullanıyorsun
En İyi Cevaplar