Göbeğimin altı kısmı çok kötü ağrıyo sanırım apandisit oluyo. Yerimden kalkamıyorum :( sancı giriyo bastırınca geçer gibi oluyo. 2. defa oluyo bu ağrı, daha önce yine olmuştu.
Sizce ne sorun olabilir?
Sizce ne sorun olabilir?
apandist oluyor tabiki büyük bir devlet hastanesine gitmelisin acilen bendede olmuştu gittim ameliyat oldum şimdi şükürki iyiyim hiçbişeyi yok eğer ameliyat olmassan karnın patlarmış daha riskli dönüşebilir şimdi ameliyat olmazsan yinede olacaksın yoksa ağrıdan duramazsın
Ağrı geçti ama. Bide sol tarafım ağrıyo. Apandisit sağ taraftaymış
Yok ağrımıyo orası. Ağrı geçti canım
Apandes olabilir eger sag tarafinsa ha degilse infeksjondur
Sağ değil sol :(
Bak ona göbek kayması deriz tam göbeğin altı agrıyorsa eskı kadınlar vardır çekerek otutturur göbeği ya da direk doktora git sende göbek kayması vardır buyuk ıhtımal apandist olsa yerınde durmasssın apandıst olsa bıle canınamı susadın patlarsa nalları göğe dıkersın
Ağrı geçti ama
tamam bidaha olursa giderim. Teşekkürler cevap için
Ağrı geçti de bişey yaptırmadım
Teşekkür ederim. Öyle tabi
Görüşürüz derim :)
Belli değil :D
Yok :)
apandisit basit birşey değil. patlarsa dakikalar içinde zehirler kanı. ayrıca dayanılmaz bir ağrı yapar. ağrı devam ediyorsa doktora git. ama parmağını o bölgeye bastırdığında çeker çekmez çok yuksek ağrı oluyorsa patlamış demektir. bastırdığında değil.
Doktora gitmeliyim. Patlamış olduğunu sanmıyorum ama emin olmak lazım :(
Cevap
36Cevap
karnın sol alt bölgesinin ağrısı teşhis konacak kada özel bir semptom değildir. sağ ya da sol kadran ağrıları bir çok sebebin belirtisi olabilir ve boşaltım siztemlerinini sorgulanması, ve anamnez almak çok önemlidir. bununla beraber barsak hareketlerinin oskültasyonu, palpasyon yoluyla muayene, kan ve idrar tahlilleri sonucu ancak teşhis konabilir..
bir sağlık kurumuna başvurmalısınız
sağlıklı günler dilerim
Teşekkür ederim
Apandisit olabilirsin önlemini erken al. göbek kısmından sağ kasık tarafınıza ağrınız ilerlediyse büyük ihtimal apandisittir.
Yok sok taraf ağrıyodu ama geçti
Sen evde misin?
ne yapıyorsun orda?
kalksana
dogru doktora cabuk ol
gerekirse ambulans cagırın.
Mr ve ultrasona gir acil
duydun mu?
, bekleme evde cabuk
Geçti ağrı
Doktor denilince psikolojik gecer.
nöbetlerdesin
git doktora dedim ya burad mı duruyorsun?
hayati tehlikedir bu
git ve emin ol
Yok ya doktoru duyduğumdan değil :D geçti biraz
niye beni üzüyorsun?
Üzmüyorum :(
doktora gitmelisin
anlamıyor musun?
göbek altındaki agrılar hele saga da yükleniyorsa seni uyarıyordur
patlarsa yaşama ihtimalin yok
Yok sağa vurmuyo sadece solda. Ama geçti ağrımıyo ki şimdi
tamam karışmıyorum.
hayat senin
üzülecek ailen
seni tanımıyorum
gizli kullanıcı cok var
iyi şanslar
Saol
En yakın acile git. Apandisit olabilir.
Apandisit olmaya da bilir, ama yine de acile bir görün.
Geçmiş olsun. İyi bayramlar.
Teşekkür ederim. İyi bayramlar
Sikma canini gecer diye dusunuyorum benmde oyleydi bu sabah. Ramazandan yeni ciktik bu sebepten oldugunu dusunuyorum ben. şu an iiyim
Ağrı geçti zaten. Ama kötü ağrıyodu ya
Benimde oyleydi circir olabilirsn:)
Yaa 1 ay önce olmuştum zayıfladım o yüzden :D çekemem bidaha :(
Bize neden soruyorsun. Doktorlar bile test yapmadan tam anlıyamıyorlar bunun nedenini. Apandisitse tehlikeli olur. Doğru acile git derim sana.
göbek altındaki şey apandisittir.. en yakın sağlık kuruluşuna gidip tahlil yapılcak tahlil sonucunda ameliyat olup olmadığını söylecektir ameliyat olursa en az 2 ay yerinde kalkmayacaksın...
Yuh 2 ay mı :( ama sağ tarafta olunca apandisit oluyomuş. Benimki solda ve ağrı şimdilik geçti
Bidaha ağrırsa direk hastaneye giderim
Allah korusun :(
Yakın zamanda giderim
Valla o babada oluyordu 2 yilda 10 kez basima gelmiştir yasiyom daha. :) öyle bir agriki o kimildadiginda birşey kopariyolar sanki. Neymiski onun sebebi
Bilmiyorum kii. Gitmedim hastaneye :(
Kotu birşey değildir herhalde bende o 3 yil önce baslamisti 3 4 ayda bir oluyor :) yasiyorum daha endişelenme:)
Senle benim aynı değildir belki de :D
Olabilir :)
Alt karın ağrısı nedenleri yaz google'a, çok mu zor? O nedenlerden hangisi olabileceği konusunda da doktora gidip muayene olursun olur biter.
Eğer yumurtalıklarında kist varsa onlar da ağrı yapar bende olmuştu tedavim yeni bitti bir kontrole git bence
Başka neler oluyo kist olunca ?
Kişisine göre değişebilir benim aşırı mide bulantım oluyodu midem boş olsa da kusuyodum
Hmm anladım. Akıntı falan var mı sende ? Akıntı normal mi acaba
Akıntı normal herkesde olan bişey eğer koyuysa üşütmüş olabilirsin
Yok koyu değil. Son bişey sorucam. Sancı gibi bişey oluyo mu sende de
Sancım çok oluyodu hele regl dönemlerimde ağrı kesiciler işe yaramıyodu ayağa kalkamıyodum bide benim tanıdığım apandis ameliyatı oldu ona ogün sırtına ve karnına aniden feci ağrı girmiş geçmemiş kalp krizi sanmış hastaneye gidince apandist demişler seninde sırtında ağrı falan varsa ve ağrın kesilmiyosa apandistte olabilir kontrolden geç bence
Ağrım geçti. Sırtım falan ağrımıyodu. Sadece o bölge
Yumurtalılta bir sorun olarak düşünürdüm ben onu kadın doğuma gidersen ultrasondan bakarlar kan tahlili isterler ona göre tedavi şeklini söylerler korkulucak bişey yok annem teyzem ben hepimizde vardı :) bişey olmadı için rahat olsun
Annem de yumurtalıklardan korkuyo :( insallah bişey yoktur ya
Yumurtalık kistleri miyom olmadıkça korlulcak bişey yok 5-6 çeşit kist var bunlardan ikisi ilaç tedavisiyle geçiyo değerleri küçük bir operasyonla ama miyom hakkında pek bir bilgim yok benimki ilaç tedavisiyle kendini attı ama annem ameliyat olucak sıradan bişey korkma ama ilermesin sonra yumurtalığı almaya kadar gidiyo iş dikkatli ol
Anladıım. Peki vajinada böyle çok az bir sancı oluyo. Bide akıntı var. Belki bu akıntıdan sancı gibi geliyo bana ama bilmiyorum. Bunun sebebi ne olabilir ?
Onu tam bilmiyorum benim genellikle üşüttüğümde ağrıyo
Hmm anladım canım
Apandisit göbek altında değildir vücudunu geriye yaslandığında gerilme ve ağrı yapıyormu
Hayır. Hiç ağrı olmuyo. Zaten geçti ağrı
Belki de ama kötü bişe olmasından korktum
Anneme söyledim. Fıtık ya da yumurtalıklarda sorun olabilir hastaneye gidelim dedi. İstemedim gitmeyi.
Doktora gitmeyi düsündunmu. Yoksa burdan teshis koyup aneliyatida tarifle yaparmisin.
Önce bir sormak istedim
Apandisit olabilir ama öylede olsa bastırınca geçmez daha çok ağrırdı...
Doktora gitsen kötüysen bayramdan sonra sağlık sorunları burada mantıklı degil
Yerimden kalkamıyorum :( haklısın doktora gitmeliyim bayramdan sonra
oy oy canım sen doktora git en iyisi şakaya gelmez böyle işler burdan biri bişe yok yazar kanarsın daha beteri olur en iyisi ihmal etmemek.
Evet haklısın :(
üzülme kuzum ya geçer o sen bayram dönüşü qit doktoruna
Yeni başladı ağrı. bir 10 dk olmuştur
Biz ona kasık diyoruz. Ve ona da adet öncesi/sonrası sancı.
1 hafta önce adetim bitti. Sende de mi oluyodu ?
kist varsa evet. Karnıma kadar vuruyordu o ağrı bazen bacaklarıma kadar.
apandist sol da olmaz bu durumda endişe etme ama kontrol için kadın doğuma git mutlaka. Zaten her yıl bir kere gözükmen gerekir.
Benim bacaklarda bişey olmuyodu. Geçti ağrım
Üşütme olabilir mi peki?
Olabilir. Gece balkonda uyudum soguktu :(
bastırıp çekince ağrıyomu apandisit olabilir yani doktora git derim eğer bastırıp çekince ağrıyosa
Ağrı geçti
peki :D
Dayak falan yedin mi? Yani kavgada veya sakasina da olsa diz ve yumruk mu atti biri orana?
Hayır birden oldu
O zaman doktor gorse iyi olabilir en azindan sebebini ogrenirsin. Lise yillarimdayken bir kiz arkadasim kafami koltuk altina alip kitlemis ve sonrasinda tam bahsettigin yerime tum gucuyle diz atmisti. 3 gun yataktan kalkamamistim hic hareket edemiyodum cok buyuk bir sanciydi ama bir sure sonra kendi kendine gecti. Biri vurduysa seninki de kendi kendine gecer dicektim.
Yok kimse vurmadı. Birden oldu ve şimdi geçti biraz ağrı.
Gecse bile doktora gorunebilirsin cunku sebebini bilmek onemli. Ben gitmedim cunku beton gibi bir diz yedim yani erken bile ayaklandim diyebilirim :)
ahaha :D
Simdi guluyorum ama yasarken hic komik degildi yani arkadasim cok guldu ama ben gozumden yas gelmesin diye cok pis kastim :D kizdan dayak yiyip bir de ustune aglasaydin kendimi denize atardim hahaha :D
Niye vurdu ki :D
Zevkine :D cok guclu bir kizdi onu dovemeyecegimi biliyodu bir de cok yakin arkadasim yani bu sebepten dolayi el kaldirmayacagini da biliyor. Bir anda kafami koltuk altina kitledi kipirdayamadim. Diz atacagini anladim ama engel olamayacak kadar caresiz durumdaydim. O kadar sert vuracagini hic dusunmemistim ama aksam evde kustum acidan ve cok az kan gelmisti oha dedim bir yerlerimi patlatmis heralde :D
Nasıl biriymiş o öyle :(
Cok sadist biri ya cok doverdi beni. Ayni dizi sahilde herkesin icinde hassas yerlerime de atmisti onda da idrarimdan kan gelmisti ama pisligi o kadar cok seviyorum ki küsemiyorum bile. 1 senedir falan gorusemiyoruz bu yaz bitmeden gorusebiliriz umarim yine dayak yemem :D
Yuh :D umarım :)
Bel alti hassas yerlerime korumalik takip oyle gitcem cunku aradan 1 sene gecti, orama vurmasi muhtemel :D
Ahaha :D dikkat et
edicem tabi bu yaşta erkekliğimden olamaz çocuk yapcam ben hayallerim var ahaha :D
Ahahaha :D bişe olursa onunla evlenirsin artık :) mecbur
heralde yani onun eğlencesi için kısır kalcam kimse beni almıcak? yok öyle bir dünya valla kaçırırım yine evlenirim onla haha :D
Tabiki :D çocuğun olmazsa zaten kimse evlenmez seninle. d
sağ ol ya çok açık sözlüsün valla içimi rahatlattın :D daha önce 5-6 kez tekme ve diz yedim yani olmama ihtimali bayağı yüksek, niye moralimi bozuyosun ki :D yapacak bir şey yok onla evlenmek zorundayım o zaman ahaha :D
Sende meraklısın onunla evlenmeye :D
ya hoş kız yalan yok ama arkadaşız sadece :D meraklı olduğumdan değil ya beni kısır bıraktı mecbur evlencek :/
Haklısın :D olum izin verme sende :(
sanki izin istiyo ya deliye bak aniden geçiriyo dizini nasıl acıyo anlatamam ya :(
Sende geçir aklı başına gelsin :D
bir kere denedim beni dayak komasına soktu yalvardım yine bırakmadı yani 2. kez o hatayı yapmam haha :D
Korkak seni :D
ya çocuk döver gibi erkek döven kız mı olur? böyle kızdan herkes korkar ya hayatım ondan dayak yiyerek geçti haha :D yalnız nasıl alıştırmışsa 1 senedir görmüyorum diye dayağını bile özledim :D mağlum yerime attığı dizleri değil tabi safdsbfh :D
:D görüşünce yersin yine dayağı :D
bu sefer ben de fiziksel olarak geliştim ama belki deneyebilirim karşılık vermeyi :D
İnşallah :D
hahah kızın bana güveni sıfır ya :D çok dalga geçtin valla kısırsam ve onu alamazsam seni kaçırırım görürsün :D
Hadi be ordan :D çocuk için evlencem zaten sen bana onu veremicene göre işim olmaz seninle :D
oha ya acayip gurur kırıyosun seni döverim :D nereye dövüyorum ya zayıf noktamı öğrendin haha :D ya tüp bebek yaparız olmaz mı :(
Olmaz :(
ya ne biliyosun belki kısır değilim yani 5-6 tane sert diz yedim diye gitti mi hemen erkeklik :( bence az biraz bir şeyler kalmıştır kaçırma fırsatı :(
Kızlardan dayak yiyenler ilgi alanım değil :D
gidip burnum bile kanamadan onu dövüp gelsem evlenir miyiz peki :(
Onu döveceksrn olur :D
tamam anlaştık ama durduk yere dövdürme bak evlenme teklifimi kabul ettiğin için dövcem yoksa yazık kıza be :D
tamam :D sana da uazık l*n hep dayak yiyon :D
Yazık*
ya kızlara el kalkmaz diye yoksa biliyosun yani evire çevire :(
Tabi tabii eminim öyledir :)
ya ama ben ona göre çok ufak tefektim ondan yoksa kızlardan dayak yemem inan bana ya :/
tamam tamam öyle olsun :)
ne zaman istemeye geliyim seni :|
Yarın gel iste. Ama 5 bin çeyiz parası istiyo annem
oha ne özelliğin varmış?
Değmez mi benim için :(
değer tabi de o 5bini annene vermek yerine beraber yesek ya :(
Annem de bizim ev için harcicak zaten :) kendine almıyo
aa o zaman anlaştık ellerinden öpüyorum annemin :)
:D anlaştık ;)
vay be çok şeker bir eşim oldu ama bekle okulum bitsin öyle evlenelim olmaz mı? sana gelecek vaad edebilecek güce ulaşıyım ondan sonra :)
Olur tabi :D
hahah çok tatlısın ya valla çok sevdim ben seni :D
Belli oluyo :D
dalga geçmesene ya teklif ettim kabul ettin bundan sonra ben ne dersem o :P
Sen öyle san :) ben ne dersem o !
hıı hadi bakalım görcez zamanla ilişkimizde ipler kimin elinde olcak ve kimin sözü geçcek :P
Dengesiz :D
ortada buluşsak olur mu? dışarda benim sözüm geçiyo gibi görünsün ama başbaşayken senin sözün geçsin yani aslında hep senin geçecek ama dışarda kılıbıklık yapmam :)
tamam bak bu olur :)
en ideali bu bence yani kadının sözünün geçmesi daha doğru ama dışarda yalandan sözümü dinle akşam ödetirsin bedelini :)
Dışarda beyim ne derse o :D
Soyle bir gozumde canlandirdim da herkesin kiskandigi, cok tatli bir cift olcaz :D
Dizimle döverim hep seni :D
Cok da sert vurma sonucta aksam bana yine sen bakacaksan ki nazlanirim bir de acimasa da acimis gibi yapar hizmet ettiririm kendime :D
Çok akıllısın :D
Ahah ama bir anlarsan var ya dizini vucuduma monte edersin haha :D
Biliyosun yani yapcağımı :D
Biliyorum tabi daha ilk dkdan ipleri elimden aldin tabi vurursun :D
Tabisii :D
Hakliyken yumusak diz atmana izin veririm ama sebebin gecerli olmadigi takdirde bacaklarini kirarim :D
Uuu :D sen bakarsın bana :D
Harika bir cift olduk ya birbirimizi sakatlayip sakatlayip iyilestircez :D dedim cok tatliyiz diye haha :D
Demi ya :D sen kıyamazsın bana :D
Gizliyi kaldırsana :)
Tabi ki kiyamam deli sebepsiz vursan da el kaldirmam :) kaldiriyim da mesaj alimin acik mi? Aciyim mesaj at.
Kaldır atim :)
Kaldirdim deli kiz :)
Acilen muayne ol apandisitse ve patlarsa çoookk riskli...
Karin kasi calistiysan hamlamistir vucut yoksa doktora git derim
Kas çalışmıyorum. Birden oldu ama geçti
Peki geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Apandist olabilir acile git hemen bence mide bulantısı var mı kusma
Yok hiç biri yok.
Yok sol tarafta
Ama biraz geçti
Evet apandisit sağ tarafta. Ağrı geçti gibi
Zıpla.
Zıplayabiliyor musun?
Evet ama ağrıyo.
Hayır. Neden?
Regl değil. 1 hafta önce oldum.
Annem de hastaneye gidelim yumurtalıklarda sorun olabilir diyo. Korkuyorum kötü bişey çıkacak diye :(
İshal ya da kabızlık yok. 1 saattir ağrıyo :(
Gaz olunca ağrı başka yerlerde de olur mu ?
Hmm anladım. Sanki biraz geçti gibi
O neden ?
Hmm anladım
regl ağrısı olmadığından emin misin
Regl olalı 1 hafta geçti. Hem ağrım da geçti zaten
Apandisit sağ taraftaymış ama benim sol ağrıyo
Bidaha ağrırsa kesin giderim
göbeğin sağ alt tarafı apandisit
Sağ mı. Benim sol taraf :(
ayaklara vuruyor mu
Hayır. Sadece o bölgede ağrı var
eğer apandistten filan şüpheleniyorsan acile koşşş
Ağrı geçti
Apandist değil söylediğin yer.
Geçer birazdan canım ama sen yinede kontrole git
Geçti zaten :)
Iyi bakalımm
nekadar zamandır ağrıyor?
1 saat olcak :(
idrar yollarında yanma flan var mı bide bakiremisin?
Bakireyim idrarda yanma falan yok.
tamam ozaman enfeksiyon gibi gözükmüyor senind düşündüğün gibi apandisit olabilir herzaman sağa vurcak diye birşey yok eğer ağrı 2 saat daha geçmezse mutlaka doktora git patlarsa çok sıkıntı olur
Ağrı biraz gecti gibi. Enfeksiyon olunca ne gibi belirtiler oluyo ?
Apandist agrisi oraya vurmazki karninda bisey var
belki boşalmadıgın için dir?
doktora görünmende fayda var
Kacgundur scmiobn kurumus
Hamilemisin karşiim
Bakireyim :(
Cok büyük * yediğinden ola bilirmi
Kasık ağrısı sıcak duş iyi gelir
Geçmiş ne güzel :)
Evet :)
Orda değilim ki
Hayır
Neden
Hmmm
apantis olabilir
Apandisit sağ taraftaymış ama benim sol taraf ağrıyo :(
İnşallah değildir
bir bakıyım
böbrek olabilir..
sıç geçer
Doktor görsünnn
acile git.
Geçti ağrı
doktor kelimesini duyunca hemen geçti:) bazen hastalanırsın doktora gidersin bişeyciğin kalmazya. onun gibi bişey oldu:)
geçmiş olsun bu arada.
Yok be ondan değil :D teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar