Doktor seçme hakkına sahipsin. İster erkek ister kadın. Bu olaya dikkat eden kişi, randevu alırken sorup seçebilir. Ama dokunma olayı olmazsa nasıl anlayabilir ki? Hele de acil bir durum var ise?
Dünyada sadece erkeklerin doktor olduğunu düşün. O zaman bütün kadınlar ölürdü. Düşük yapardı. Böyle eski kafalı olanları anlamak mümkün değil. Onların kadınların orasına burasına dokunduklarına çok memnun olduklarını sanmıyorum. Her gün aynı şeyler.
Arkadaşınız yanlış düşünmüş. Doktorlar erkek kadın farketmeksizin görevi ne ise onu yapar. kadın doğum uzmanı erkek doktorlarımız da bulunuyor, ama doktor seçme hakkınız da var. Yani, muayene yapan doktor erkek te olabilir kadın da.
Walla zaten adamlar görmekten bıkmışlardır, yani gayet normal birşey çoğu kişiye ayıp gele bilir ama hastaların özel bölgeleri normal kol bacak kafa gibi geliyordur doktorlara işleri güçleri yok milletin orası burası için okumadı sonuçta onca yıl saçma yani. Kesinlikle bana cahillik gibi geliyor erkek doktordan utanan kişiler adamın içi gücü yok oranıza buranıza dikkat edecek hiç düşünmüyorlar bu adam ne kadınlar görmüştür bize mi bakacak diye 🤣 Bence Kişinin tamamiyle kendi art niyetliyi doktorluk birşey yok.! Aksine en iyi muayene eden ilgilenen inceleyen erkek doktorlardır, kadın doktorlar biraz düşmanlık weya az da olsa güzel buldukları kadını aşşağlamaya yelteniyorlar o kadar saçma bir durum ki kaç kez karşılaştım şikayet bile ettiğim oldu 2-3 kişiyi başhekime...
Doktorların sanki hepsini tanıyormuş gibi... O doktorlar da insan ve aralarında ne muhabbet geçtiğinden haberin yok sanırım doktorlar tahrik olmuyor mu burada kim cahil?
Değerli kardeşim kadın doktor imkanı varsa kişinin öncelikle kadınsa kadına erkekse erkeğe gitmesi gerekir. Yani böyle bir seçenek varsa bunu seçmek lazım. Ancak onun haricinde dinen dahi! sağlıksal durumlarda bu tarz konularda kişi hastalığa mahkum edilemez.
Yani diyelim ki göğsünüzde bir problem var, sırf doktor erkek diye gitmeyip hastalığınız artarsa bu kişi için günah olarak yeter. Tıpta ayıp olmaz. Doktorlardan kötü niyetliler olabilir mi? Evet ama bu yine de tüm tıp camiasına böyle yaklaşacağız anlamına gelmiyor.
Bu nedenle muayene etmesi kesinlikle yanlış değil ancak imkan var ise kadın doktor tercih edilebilir. Yoksa da diretmeye gerek yok. Selamlar.
Özel yer olarak bakmıyor sağlıkçılar buna vaka-hasta diye bakıyor zihni bozuk insanlar içi fesat olduğu için kabul etmeyebilir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eşim kadın doğum uzmanı. Çalıştığı hastanede erkek kadın doğum uzmanları da var. Hatta bazı kadınlar ısrarla 30 yaşında olan erkek bir doktor var ona muayene olmak istiyorlar.
Eskiden annelerimiz devlete gidince kadın doktor ebe bulamazlarmış hepsi erkekmiş ama o zamanlar imkanlar kısıtlıydı ya evde komşular doğurturdu ya tarla da kendi doğururlardı ya da devlette erkek doktor doğurturdu. Şimdi ise kadınlar iş hayatına daha çok hakim çok güzel ve başarılı kadın doktorlarımız varken erkekten istemek yanlış bence doktor da olsa erkek. Tamam kadın çaresiz belki de bilinci kapalı ama doktorun bilinci yerinde bunu unutmayalım!#
Yani aslında bir sağlık sorunundan ötürü sorun olmaz dokunabilir burda kişinin insiyatifi önemli örneğin ben hatunumu kadın doktoruna götürürüm aşırı sahiplenici kiskanç yapim var ama kimisi erkeğe götürür sorun etmeyebilir
benim dokunuyor elliyor yanlış bir şey yok doktor sonuçta
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende aynen. muayene olduğumda elbisemi çıkarıyorum ve şahsen utanmıyorum amımı göğüslerimi bile elliyor benim aile doktorum ve hiçte rahatsız olmuyorum kadın doktorlar çok sert insanın canını acıtıyor ama erkek doktor ise cok narin ve yumuşak elliyor insanın hoşuna gidiyor benim fikrim ! 😊
Yanlış tabiki kim ister eşi , sevgilisi , kız kardeşi erkek doktor muayene etsin. Örnek vereyim mesela şu resimdeki erkek bile kendi eşi , kardeşi , annesi vs istemez 😊👍
doktorunu seçme hakkın var. erkek seçersen sen elletmek istiyorsun demektir. kaldı ki kadın doktorda elleyecektir. gözle muayene anca sivilce tedavisinde olur
Tıp etiğine göre kadının mahremine çok acil durum (kritik yaşam durumu) olmadıkça dokunulmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
dokunur muanyeye gidersen ama kadın doktora gidebırınsın sahsen ben özel bölge olursa erkek olarak erkek doktora gidiyorum kadına degıl kadınlara kadına gidebilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doktora bağlı ben bir sağlıkçı olarak ekg çekiyorum çekmek zorundayım ve işimi yaparken herhangi kötü niyetle yapmıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doktorun işi gücü yok zaten sizin özel yerlerinize kaldı. 🤦♂️
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tabi tabi açınca hemen sülük gibi yapışırsınız ama 😄