Kimseye söyliyemiyorum. Sinir krizi gecirdim evde tekken ve başıma çok sert bi şekilde telefonla vurdum. Beyne vurmak zeka geriligi yapiyomuş. Ben de hissediyorum eskisi gibi değil ve cok unutkan olmaya basladım napıcam doktora gidemem kimseye söyleyemiyorum
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- 27 gü
Şimdi şöyle bir şey var kafa travması öyle kolay getirilebilecek bir şey değildir Ve durduk yere neden senin zeka geriliğin olsun ki ha olabilir kafanı bir yerlere vurabilirsin çarpabilirsin ya da birisi çok sinirlenip senin kafana vursa bile o derece Kimse senin zekanla oynayamaz Şimdi şöyle bir şey sıkıntı var Eğer kafana yüksekten bir saksı düştüyse bir araba mı araba bir şey çarptıysa da motordan düştüysen Evet sıkıntı O zaman hastaneye gitmelisin ağır bir cisim çarpma durumunda beyin hücreleri ölür ve kafa travmasına yol açabilir Bu yüzden En yakın hastaneye gidebilirsin Ama öyle düşündüğümüz gibi yok telefonu kafama vurdum sinir krizi geçirdim öyle bir şey olmamalı sinirini ve öfkeni kontrol etmeyi öğrenmelisin kafada kurmayı da bırakmalısın sağlıklı günler dilerim dikkat et bir daha da kendine böyle şeyler yapma
00 Yorumla
- +1 yıl
Zeka geriliğin olmasa sağlıklı düşünen bi insan olsan zaten telefonla kafana vurmazdın
Demekki sende önceden varmış kuzum
Ama sadece 1 kere telefonla kafaya vurmakla zeka geriliği unutkanlık da olmaz 😘10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
Bu karılar psikopat manyak diyorum da bana kimse inanmıyorsu al aha.
Geçmiş olsun, telefona yazık etme, çekiç kullan.
(Fındık kırar gibi)10 Yorumla - +1 yıl
Korona geçirmişsen unutkanlık ondan olabilir... uzman hanımın da dediği gibi Kendi gücünle vurman çok etki yapmaz bence de
00 Yorumla - +1 yıl
Zeka geriliği yapmış evet. Beyne değil beyine yazılır. Ayrıca sağlığındam daha mı önemli? Başım ağırıyor de yine git.
00 Yorumla - +1 yıl
Ya bak işte böyle sorularla o telefon darbesine gerek kalmadan tahtalarım eksik diyorsun zaten.
İçinde bir şüphe varsa zeka testi yaptır kendine00 Yorumla - +1 yıl
Şeey bu soruyu sorduğuna göre evet sorun var beyninde geçmiş olsun :///
20 Yorumla - +1 yıl
Hayır, senin unutkanlığın psikolojik durumundan kaynaklanıyor. Neden sinir krizi geçirdin?
00 Yorumla Bencede baya siddetli darbe almissin. Git bir goster emar cekerler. Sende rahatlarsin.
00 Yorumla- +1 yıl
Bence olay sizde telefonla başınıza vurmadan başlamış
00 Yorumla - +1 yıl
Beyin hücrelerinde yüksek miktarda azalma meydana geldiği kesin
00 Yorumla - +1 yıl
Bu şüphenden kesin kurtulmalısin, şüphecilik huzursuzluk yaratır. muayene olmalisin bence korkma paniğe kapılma sağlığın her şeyden önemli.
00 Yorumla bir şey olmaz normalde de beyinsizsin demek ki :d
00 YorumlaKafanı kesme ihtimalleri var dikkat et canım
00 YorumlaBence bir doktora görün derim ne olur ne olmaz
00 YorumlaNiye kendine zarar veriyorsun
00 Yorumla- +1 yıl
Ne derdiniz var :(
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Öncelikle çok net bir şekilde söylemeliyim ki cep telefonu gibi ağır ve sivri olmayan bir şeyi kendi gücünle kafana vurarak ne kafatasına ne de beyine hiçbir şey yapamazsın. Kafatası o kadar nazik bir kemik değildir, beyin gibi çok önemli bir organı koruma görevi olan bir yapının çok sağlam olduğundan emin olabilirsin. Ancak ağır ve/veya sivri şeylerin (çekiç, demir boru vs gibi) bilinçli ve hızlı vurulması, yüksekten düşme veya bilinçsiz düşme veya trafik kazası gibi nedenlerle keskin kenarlı ve sert cisimlere çarpma şeklinde durumlarda kafatasında veya beyinde hasar oluşabilir.
Ancak, kafaya hafif ve künt cisimler ile vurulması, ayağa kalkarken başın masaya, pencereye veya dolap kapağına çarpması gibi basit travmalar sorun oluşturmaz, öyle olsa hepimiz ya ölü ya da beyin hasarlı gezerdik çünkü kafasını çarpmayan kişi neredeyse yoktur. Ayrıca kafatasını çatlatsan bile yine de beyine bir şey olmaz çünkü beyin çok sert ve sağlam zarlar içinde ve beyin omurilik sıvısının koruması altında olan bir organdır. Beyne zarar verilmiş olunması için kafatasında çökme olacak kadar kırık olması ve beyni ezmesi, kafa içinde damarların yırtılarak kanaması veya başın çok hızlı gel-git hareketine (araba kaza yaptığında veya çok ani durduğunda başın öne-arkaya gidip gelmesi gibi) maruz kalması gerekir. Tabii ki bu durumlardan herhangi biri gerçekleşmiş olsaydı senin bunu bir doktora söylemeye utanman gibi bir şey söz konusu bile olamazdı çünkü birileri seni acile ambulans ile götürürdü ve sen durun ben utanıyorum diyemezdin.
Beyine vurmak zeka geriliği yapmaz, zeka geriliği zekası hiç gelişmemiş bireyler için kullanılan bir terimdir.
Evet kronik travma beyin hasarı ve demans benzeri unutkanlık ve hatta parkinson benzeri hareket bozukluklarına neden olabilir ama söz konusu travma boksörlerde olduğu gibi uzun süre güçlü kafa travmalarına maruz kalma ile olur, 1 kerelik basit travma bu sonuca neden olamaz. Merak etme, unutkanlığın kafana vurman ile ilişkili olamaz ancak kendi kendine kafana vurmana neden olan ruhsal durumun zaten unutkanlığını çok net biçimde açıklar. Kafası rahat olmayan, bir şeyleri çok dert etmiş, aşırı sinirli ve stresli kişilerin dikkati dağınık olur ve dikkat olmadan da bellek çalışamaz. Burada öğrencilerime de söylediğim çok sevdiğim bir cümlem vardır "bellek kapısı dikkat anahtarı ile açılır".
Son olarak sağlıkla ilgili gerçek bir derdin olduğunda doktora gitmeye utanmak diye bir şey olmaz. Bilinç altında aslında doktora gitmeni gerektirecek bir şey olmadığını bildiğinden böyle bir düşünce içindesin, gerçek bir kafa travması olsaydı ve kısmen de bilinçli olsaydın en kısa sürede soluğu doktorun yanında alırdın.
Yazdıklarım biraz içini rahatlatmak içindi, sen asıl stresini yönetmeye veya kurtulmaya odaklan, gerisi kendiliğinden çözülür.
Sağlıklı günler dilerim.