Hiç fit değilim özellikle bir de bu virüs zamanında da fit olmayan vücudum daha da fit olma halinden uzaklaştı. Zaten bu 20 yaşıma kadar da hiç öyle zayıf ya da fit olmadım, çok saçma olabilir ama hiç gitmediğim için soruyorum, benim boyum 1.50 ve bir spor salonuna gittiğim zaman, bu fotoğraflardaki gibi bir fiziğim olabilir mi? Tabii kalkıp birkaç ayda demiyorum 1-2 yıl düzenli fitness ve de sağlıklı beslenme ile diyorum, ve tabii her şeyim tamamen bu fotoğraflardakilerin aynısı olamaz genetik denen bir şey de var. Yani özetle boyum böyle bir fizik için engel oluşturur mu ve bulacağım bir kişisel antrenör yardımı ile bu tarz bir fiziğe sahip olabilir miyim? Biraz uzun oldu kusura bakmayın
Böyle bir fizik yapılabilir mi saçma bir soru olabilir ama?
Spor yapan birisi olarak söylüyorum boyun böyle bir fiziğin olmasını asla engellemez ve bu sabır ve emek işi kolay olsa herkes güzel vücutlu olurdu ve sporculara haksızlık olurdu sen sporuna beslenmene dikkat et emin adımlarla ilerle yeri gelecek bırakmak isteyeceksin zor gelecek yeri gelecek diyeti bozmak isteyeceksin işte o zaman bu işe neden başladığını hatırla derim ben öyle yapıyorum ve baya etkili oluyor bu düşünce unutma güzel vücut sadece emek verenlerin hakkıdır
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Spor yapan biri olarak yazdığın için teşekkür ederim öncelikle, dediğin gibi bayağı bir emek gerektirecek, artık gereken ne ise onu yapmaya başlayacağım ve cidden güzel fizik çalışanın hakkı oturduğum yerden olmaz, bir de ne kadar bir süre içerisinde bu değişim başlar bir yorum yapabilir misin
Kas gelişimi açısından soruyorsan ilk 3 ay baya hızlı oluyor kilo verip yağ yakmak için diyorsan yine sağlam bir diyetle 3 ayda istediğin görünüme ulaşabilirsin diye düşünüyorum unutma değişimin sırrı beslenmedir
Öncelikli olarak kilo verip yağ yakma olarak düşündüm ben, ondan sonra da tabii ağırlık çalışması da yaparım çünkü zaten şu anda da bile kas kaybım olduğunu düşünüyorum. Vücudumdaki yağ/kas vs. oranlarımı ölçtürdüğüm zaman zaten daha net ortaya çıkar her şey, ona göre de ayarlarım kendimi çok teşekkürler
boy böyle bir fiziğe sahip olmana engel değil. istersen sana instagramda bir kızın profilini söyleyeyim. kızın boyu 152 43-44 kilo falan ama efsane güzellikte
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olur gönderebilirsen iyi olur hem de ben de bir örnek görmüş olurum
Genetiğin büyük bir önemi var, bunu bilmek lazım. Onun dışında gerçekten iyi bir diyet ve idman programıyla buna yakın bir şeyler yapabilirsin, genetiğin iyi olmasa bile yani.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet genetiğin de etkisi var, illa tıpatıp aynısı olması gibi bir gayem yok zaten ama buna yakın olmasını isterim, dediğin gibi sağlam bir idmanla olur demiş birçok kişi, teşekkür ederim yorumun için
Vücut yapısı önemli. Posturde tabi. Daha önce bir spor geçmişin varsa mümkün. Yoksa epey emek harcaman gerekir, kolay değil.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet herkesin vücut yapısı, genetiği farklı tabii ki, daha önce spor geçmişim olmadı tamamen sıfırdan başlayacağım çok emek harcamam gerek dediğin gibi, teşekkür ederim yorum için
Sonucta tabii ki boyuna boy ekleyemezsin ama insanlar oturdugu yerde bu fiziklere sahip olmuyorlar. Saglikli ve dengeli beslenme duzenli spor illa ki olumlu sonuclar verecektir.
bunlar sağlıklı kilodaki vücutlar değil yalnız bil istedim. vücudun sağlıklı kalabilmesi için belli bir miktar yağ stoğununda olması lazım, özellikle 1. vücut anoreksiya gibi duruyor
Mümkün. Yemiyor, içmiyor. Kahveyi bol tüketip suyu yemek diye belliyor. Arada hastanelik oluyorlar vs derken ölümüne kadar gidiyorlar. Ama sonunda başarıyorlar.
Evet anladım, bir yandan haklısın toplum algısında bu böyle. Ama ben sadece güzellik için değil hem sağlığım için hem de kendime olan güvenim için istiyorum.