Mehaba arkadaşlar penisilin alerji testi yaptıran hiç oldu mu. Devlet hastanesinde de bu test yaptırılıyor mu. Özel bir hastaneyi aradım ilaç alerji testi yapmadıklarını söylediler. Devlette de alerji bölümünden randevu alınamıyor hemen sanırım, önce başka bölüme gitmek gerekiyormuş. Malum kovid dönemindeyiz. Öncesinde penisilin alerji testi yaptırmak mantıklı geliyor. Bu konuda deneyimleri olan varsa paylaşabilir mi ve zor bir test mi. Şimdiden teşekkür ederim
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
17Bu testi devlet hastanesinde yapıyorlar mı?
devlet hastanesinde bilmiyorum, sağlık ocağında yapıyorlardı.
1,5 yaşındayken penisilin iğnesi vurulunca alerji oluşmuş bende
şu an yine penisilin mi kullanmanız gerekiyor. yoksa sadece bir merak mı
Penisilin kullanmam gerekmiyor. Merak için değil kendi sağlık güvenliğim için yaptırmak istiyorum. Çünkü küçükken böyle bir şüphe öyküsüyle karşılamışım. Ve zaten böyle alerjik reaksiyonu olanlar kovid19 aşısı yaptıramazlar. Ve çoğu antibiyotik reçete bilgisinde penisilin alerjiniz varsa kullanmayın diyorlar. O yüzdende bazı antibiyotikleride kullanmıyorum. Böyle bir şey olup olmadığını öğrenmek için
bak o öyle olmuyor. yani küçükken penisilin alerjin var olabilir ama şu an olmayadabilir. veya tam tersi diyelim doktor 10 tane penisilin iğne verdi 9 tane vurdurdun sorun olmadı ama bu 10. iğnede sorun olmayacak anlamına da gelmiyor. yani boşa merak ediyorsun. eğer sana doktor penisilin iğne yazarsa o iğneyi test etmeden vurmuyorlar.
Şimdi penisilin testi yaptırmanın bir anlamı yok.
Penisilin türevi ilaçlar acil durum olsa dahi test edilir merak etme.
Kovid 19 aşısı. Bünyesinde pensiline karşı alerjisi olan birine zarar verir mi?
Hiçbir fikrim yok.
17 kere penisilin testi yapıldı bana.
Her ay olmama rağmen, her iğne öncesi yaptılar.