Diş teli taktırmak istiyorum dişlerim çok güzel yamukluk yok ama ön dişlerim nedense biraz önde, çok rahatsız edici.
Doktor diş telini uygun görmese ama yinede taktırmak istesem takarlar mi yoksa illa dişlerimin bozuk mu olması gerekiyor?
Evet devlette normalde sıra almak zor iken şimdi virüsten dolayi imkansız birşey kaç aydir randevu almaya çalışıyorum fakat bir türlü alamadım.
Yarın özele gideceğim muayne olup ücretini ögrenecegim.
Inşallah uygun fiyata anlaşırım.
Takıldığı zaman ağrı vs. Oluyor mu?
Veyatta diş teli metal ye ağzının içinde yaralar oluşuyor mu?
Benim ön dört dişim önde ve ayrıktı, sadece üst dişlerime taktım o yüzden pek zorluk yaşamadım. Çabuk alışıyor insan, hiçbir kurala uymuyorum. Her ay kontrole gidiyorum, kontrolden sonra birkaç gün hassas olabiliyor ama ben 1 senedir takıyorum. İlk 2 3 ay çok acımıştı. Gece dişlerini sıkarsın ve sabah yerinden oynuyormuş gibi hissedersin ya işte öyle bi his, bi ısırıyorsun sanki dişlerjn hareket ediyor sızlıyor. Devlette randevu alsan bile her hastane yapmıyor, yapsalar bile bi sıraya sokuyorlar seni. Ben gittim, yaklaşık 5 yıl sürer dediler ege ünide. Bekleyemezdim o kadar.
Takılırken hiçbir acı duymuyorsun, ağzımda öyle açık bi yara olmadı ama başta tahriş olmuştu dişlerim önde olduğu için. Alıştım zamanla, sana mum veriyorlar zaten, tahriş olan yerdeki braketlerin üstüne mum yapıştırıyorsun geçiyor.
Devletten yararlanamamak veyatta yararlanıp da kötü kişilerin eline düşmek de var.
Saol cevapların için 💕
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Devlette taktırdım bunun için 2 yıl her ay sadece muayene oldum sıra bekledim çok zor orda süreç zaman kaybı ama sadece malzeme parası vermiştim 1.5 felandi 5 yıl oldu çok ilgilenmediler zaten çok yoğunlar denek bile olmuştum diş öğrencileri için özel en iyisi ama kaliteli işini bilen doktora git herşey dahil şu an 8-10 bin le biter sanırım benim tel çıktıktan sonra tekrar biraz bozuldu çünkü dişlere sapitleme yapılmadı bende plakları çok takmadım ondan kaydı tekrar
Bende devletten yana şüpheliyim ama özelde oldukça fazla para istiyor.
Yarın özelde muayne olmaya gideceğim inşallah uygun fiyata anlaşırız.
Şöyle söyleyeyim devlette tel taktıran doktor yarım kalan kanal tedavim olduğunu farketti ve beni alt kata yolladı sonradan farkettim stajyer öğrenciler benle ilgilendi 3 saatte bitiremediler en son uyuşturucunun etkisi geçiyordu tekrar iğne yapacaklardı damağım şiştiği için enjektördeki uyuşturucu gitmedi ve ağzımda patladı o derece amatörlerdi az daha kör oluyodum yani bilmiyorum sana sıra gelirmi hemen iyi doktora denk gelirmisin bana 2 yılda geldi
Özelde paran gidiyor ama çektiğin eziyete değiyor bak ben özele gidip taktircam tekrar boşuna 5 yıl süründüm
Ayyy çok geçmiş olsun.
Dişten çok korkuyorum iğneler vs. Bende diş çekiminde kötü doktara denk geldim çekilen yer 1 haftada düzelmesi gerekirken 1 ayda iyileşti ağzımın içinde açık yara ile dolaşıyordum.
Şans işte.
İstanbul'da üniversite hastaneleri var oraya gidecektim orada full stajyer öğrenciler ilgileniyormuş geri vazgectim inşallah bundan sonra iyi doktorlara denk gelirim.
Durumum olsa hiç düşünmeden özele giderim. Inşallah bir yolunu bulup taktiririm. Çok istiyorum dua eder misin yarın doktor uygun fiyata yapsın. Tek çarem dua edip dua toplamak. Diş telini çok istiyorum 😔
Benim 4 dişim çekildi tel için bende çok korkardım ama o kadar acı çektimki o iğneler en hafif olanıydı tecrübe konuşuyor ben yandım sen yanma herşey para değil zaten taksit yapiyolar ödenir gider ömür boyu çok güzel gülersin inşallah
Dua edicem eğer anlaşırsan ve taktırırsan unutma sakın tel çıktıktan sonra diş 3 ay sonra eski haline döner ve herşey boşa gider bunun olmaması için dişin arkasına sapitlemek için birşeyler takıyor onu mutlaka taktır ve plak vericek onuda tak ama çok zor o her zaman takilmiyo o sapitlemeyi mutlaka yaptır
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş