Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
Gözünün önünde cisimler uçuşabilir. Pul pul olabilir. Cisim derken sarhoş gibi eşyaların hareket etmesinden bahsetmiyorum😂
Tanımlamak çok zor, renkli renkli benekler görebilirsin. Bir tanıdığım yaşıyordu bunları🤕12 Yorumla- +1 yıl
Ben de öyle:(
- +1 yıl
Geçmiş olsun🤕
- +1 yıl
Bende de migren var tuttuğunda kusuyorum hatta yoğun baş ağrısından uyku bile tutmuyor eskiden ilk başlarda uyurdum geçmesi için
Bende göz seyirmesi yapıyor migrenime akupunktur tedavisi iyi geldi tavsiye ederimm00 Yorumla - +1 yıl
Bence doktorda sorun var
04 Yorumla- +1 yıl
Bana da öyle geldi
- +1 yıl
Ne gibi sorun var mesela gözünde
- +1 yıl
Işığa bakamıyorum ışıkta minik patlak noktalar görüyorum kıl gibi şeyler uçuyor sanki gölgeleniyo falan
- +1 yıl
Küçük yaştan beri Bende de var ben herkeste olan birşey olarak yorumladım bu yaşıma kadar 😄. Genelde gün ışığında oluyor
- +1 yıl
Geçmiş olsun hiç bilmiyorum yaa 🤕🌹
10 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 399 cevap paylaştı. Gözü bozar körlüğe kadar gidebilir
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Göz migrenim var benim
00 Yorumla - +1 yıl
Göz ağrısı ve kısa süreli göz kayıpları
02 Yorumla- +1 yıl
Ben doktora inanmadım bi migrenden bunlar olamaz diye düşünüyordum göz kaybına kadar gidiyor mu iş
- +1 yıl
Kısa süreli evet öyle yani bir iki dk
- +1 yıl
Terazizm olmuyor ne sanslisin ya:(
01 Yorumla- +1 yıl
O ne demek
- +1 yıl
Ayyy çok kötü benimde var
05 Yorumla- +1 yıl
Işık dalgalanmaları şekilli desenleri şeylerde dalgalanmalar falan yaşiyor musun
- +1 yıl
Hayır ama ışığa çıkamıyorum ve tahammül edemiyorum
- +1 yıl
Gözümün önünden minik birşeyler dökülüyor ışıkta aydınlıkta
- +1 yıl
Doktora gitsene
- +1 yıl
Gittim migrenden dedi
- +1 yıl
Agrı oraya vuruyor
00 Yorumla - +1 yıl
Ağrı
00 Yorumla - +1 yıl
gözde kayma yapar
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Migren tanısı hastanın anlattıklarına veya sorulara verdiği cevaplara göre konulur.
Migren sadece baş ağrısı değildir, migren bir hastalıktır, baş ağrısı semptomlarından sadece bir tanesidir. Migren ile ilişkili olabilecek ve baş ağrısının hiç olmadığı çok sayıda farklı klinik semptom olabilir. Baş ağrısından sonra görülen en sık semptomlar görme ile ilişkili durumlar ve baş dönmeleridir. Daha az sıklıkta tek taraflı veya bölgesel uyuşmalar, felç benzeri durumlar, denge bozuklukları, konuşma bozuklukları, geçici hafıza kayıpları gibi çok farklı klinik durumlar migren ilişkili olabilir.
Migren göz ve görme üzerine oldukça etkilidir ve farklı şekillerde görülebilir.
Görsel aura baş ağrısından önce veya baş ağrısı ile birlikte ortaya çıkan, 5-45 dk arasında süren, görme alanında kırık ışıklı zig zag çizgeler, karanlık veya parlayan bölgeler, şekillerde bozulmalar veya haleler görme şeklinde olabilir. "Oftalmoplejik migren" göz hareketlerinşn kısıtlandığı ve/veya çift görmeye neden olan bir migren alt tipidir. Retinal migren ise görme kaybı veya görmenin puslu, bulanık, karanlık olması şeklinde kendini gösterir ve son migren alt tipinde ataklar 3-4 saatten 3 güne kadar uzayabilir.
Migrene bağlı klinik durumların (hasta şikayetleri) tanı kriterleri vardır. Bu kriterlere uyan bir durum varsa ve şikayeti açıklayabilecek başka hiç bir problem yoksa (tetkikler ve muayene sonuçları tamamen normal ise) hastaya migren tanısı konulur. Migren tanısını koyduracak hiçbir tetkik veya görüntüleme yöntemi yoktur
Migren ön tanısı için istenilen tüm tetkikler ile MR veya BT gibi beyin görüntüleme yöntemleri migren dışındaki diğer nedenlerin olmadığını göstermek için istenir, migren tanısını koymak için değil.
Migren genetik alt yapısı olan ve aileden geçiş özelliği gösteren bir hastalıktır. Aynı şeker hastalığı veya tansiyon hastalığı gibi kesin tedavisi yoktur ancak ilaçlarla gayet güzel kontrol altına alınabilir. Migreni başı boş bırakmak ise hastanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüktür çünkü hayatı çekilmez hale getirebilme potansiyeli vardır. Ancak migreninizi tanır ve onunla baş etmeyi öğrenirseniz sorunsuz veya çok az bir sıkıntı ile normal bir hayat yaşayabilirsiniz.
Stres ve psikolojik durumunuz migren ilişkili ataklarınızın tetiklenmesi, sıklığı ve şiddetinde etkili olduğu için doktor kontrolü altında uygulanan, etkinliği belli ve kanıtlanmış yöntemler ile ataklar tedavi edilebilir ve kontrol altına alınabilir.
Bu konuda daha ayrıntılı yardım alman için bir nöroloğa başvurmanı tavsiye ederim.
İyi günler dilerim.