Kanal tedavisi diş seneler sonra yanında iltihap akan küçük şişlik nedeniyle yüzde kist yapar mı?

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5-6 aydır bu konuyla uğraşıyorum tahmini 6 sene önce sağ alt azı dişime kanal tedavisi yapılmıştı 5-6 ay önce dişimin kenarında küçük bir şişlik çıktı meraktan doktora gittim antibiyotik iç gel çekeyim dedi ben de çekilmesini istemediğim için ve dişin ağrısı olmadığı için ilaçları içip gitmedim sonra tekrar gittim başka bir çözümü olur mu diye doktor ağrısı olmadığı seni zorlamadığı sürece durabilir dedi ama bu süre zarfında sağ elmacık kemiği üstümde önce nohut büyüklüğünde sert bir şişlik oluştu ultrasonda epidermal kist olduğu söylendi 1 ay önce kist içeriden patladı ve antibiyotikle biraz toparlamdıktan sonra 1 haftq önce alındı ama temizlenen kısmın altında sert bir doku var tekrar araştırılacak sizce dişim buna etki ediyor mu çektirmem mi gerek çektirirsem o sert doku geçer mi?
Kanal tedavisi diş seneler sonra yanında iltihap akan küçük şişlik nedeniyle yüzde kist yapar mı?