Dün tragus piercing yaptırdım bu sabah kaktığımda hiçbir şey yoktu ama az önce üst dudağım şişmeye başladı. Tragustan dolayı olabili mi yoksa vücudum yediğim, içtiğim herhangi bir şeye alerjik reaksiyon mu gösterdi? tragus yaptırırken çok korkmuyodum doğrusu ama dudağım şişmeye başlayınca felç eder mi etmez mi merak ettim ve açıkçası biraz korktumtragus piercing nedir?
Tragus nedir sorusunu açıklayalım öncelikle. Tragus, kulak kanalını hafifçe örten iç kulaktaki küçük kıkırdak flepidir. Temel amacı sesi kulak zarına yönlendirmektir. Anti-Tragus'un yardımıyla bu, beynin sesin arkamızda mı yoksa önümüzde mi olduğunu belirlemesine yardımcı olacak şekilde yapılır.
Tragus delme işlemi bu kıkırdak kanadı yoluyla yapılır, genellikle merkezileştirilir ancak merkezin dışında da olabilir. Kullanılan en yaygın piercingler yüzük, mikro çubuklu zil veya rahat uyumdur. Tragusu delerek eklenen yüzük, zillere de tragus piercing diyoruz. Çok popüler bir piercing çeşididir. Genç kadınların favorisi piercing çeşitlerinden biri. Ben de yaptırmak istiyorum ama korkuyorum. :)
tragus piercing nedir?
Tragus Piercing Acıtıyor mu?
Tragus piercing delme işleminde önce alkol ile dezenfektan uyguluyor. Daha sonra iğne ile tragusu deliyor. Daha sonra istediğin küpeyi ekliyor. Bir hafta boyunca deri kremi kullanman şart. İlk hafta duş alınmıyor enfeksiyon kapmasın diye. İşlem sırasında ve sonrasında ağrı muhakkak oluyor.
Tragus piercing en çok ağrı yapan piercing çeşitlerindedir. Çünkü kulak sinir bölgesinin yoğun olduğu bir yer olduğu için ağrı kaçınılmaz oluyor. Tragus piercing acıtmaz diyenlere inanmayın yani. :)
tragus piercing acıtıyor mu?
Tragus Piercing Felç Eder mi?
Eğer tragus delme sırasında yanlışlıkla siniri delerse evet felç eder. Bu nedenle profesyonel birine yaptırmanız büyük elzem bir konu. Herkes delemez orayı kolay kolay. Çünkü felç etme veya enfeksiyon kaptırma riskleri var. Emin olduğunuz bir yerde yaptırmanızı tavsiye ederim.
Tragus felç eder mi diye endişelenin yani yaptıracağınız yeri ararken. Kız kardeşim tragus piercing yaptırdı ama binbir yeri araştırdı ve en iyi yeri bulup orada yaptırdı. Hiç sıkıntı yaşamadı. Bir hafta boyunca acısı çok oldu ama sonra geçti.
görmem için bakmam gerekmiyor böyle bir tabirde bulunan kişi zekasız demek istemiştir zekasız olmak için de benzettiği şeyin boyutu büyük olamaz değil mi :? herhangi bir kadına bu kelimeyi kullanabilen bir kişiden de büyük bir şey beklenmez zaten <3
Bana bağlı bir organ olduğu için Akli çoğu zaman bnden alıyor, ama senin soruna göre yorum yaparsam hem ne olduğunu bilecek kadar akilisin hem zarar vereceğini bilecek kadar zekasizsin. senin bakış anlayışına tercihine bırakırım 😉
benim bakış açıma, tercihime bırakıyor isen böyle seviyesiz bir yorum yapmaya hakkın yok. ha bırakmazsan da buna hakkın yok. insanlara böyle bir benzetme yapabilecek seviyede olmaman ayrı mesele, bunu bir kadına söylemiş olman apayrı bir mesele. o yüzden burda zekasız kim tartışmayalım istersen.