ramazan öncesinde yemek yemezdim. evet bildiğiniz yemezdim hergün 2 saat yürürdüm. zayıflamak için kiloluların gösterdiği çabanın on katını gösterirdim benden zayıflarla kavga ederdim. herşeyi boy ve kiloya endeksler her zaman şişman obez olduğumu iddia ederdim. ailem artık dayanamadı doktora gittik. anoreksiya başlangıcı var gidişat kötü ramazandan sonra tedaviye ihtiyacı var ddiler. ramazan oldu ben oruç tutarken acıktım dolayısıyla yedim yedim. hatta reglde olmazdm regl de oldum. boy 163 47kiloydum 50 ye çıkmışım. şu an çok büyük bir üzüntü ve pişmanlık yaşıyorum. eski günlerime dönüp normal kiloda olmak istiyorum aynada çok şişman bir kız görüyorum. eski halime dönüp mutlu bir şekilde zayıflamaya devam etmek için neler yapmalyım akıl verin bana nolur çok üzülüyorum anoreksia olmak istiyorum :(
Cevabın nedir?
Bu aynanın sana gösterdiği dismorfik yani beden algısı bozukluğunun görüntüsü :
www.wilsondisease.org/.../anorexia-nervosa.jpg
Sana bunu gösteren ki aynen doğrudur, dismorfik kişilik yapısına girdiğinden..
Bu da devam edersen insanların gerçekte göreceği :
irinamas.files.wordpress.com/.../anorexia3.jpeg
Seçim senin , anorektik olmanın gerçek yüzüni asla yaşamak istemezsin zira, iç organlarına zarar verdiği gibi kadınlık sistemin de çökeceğinden hayatın boyunca ağrılar ve haplarla yaşayan biri olursun.
Kendi kendine bunu çözmek yerine , önce bir psikolog ile sonra bir diyetisyenle işi gerçeğinden ve mantıksal tarafından tutman gerek.023 Yorumla
Soran+1 yılevet aynada aynı görüntüyü görüyorum. kusura bakmayın ama onlar şişmanlatmaktan başka bir işe yaramicak. insanların bana ve zayıflığıma hayran kalması hoşuma gidiyo. ayrıca bu sitede boy kilo oranlarına yorum yapanlara bakarsan her kes ideal kilonun 35 45 kilo arasında olduğunu söylüyor sen hiç doktorların belirlediği ideal kiloda olan bir insana ' süpersin bu kilonu koru ya da çok güzelsin' dediklerini gördün mü? bunları incelemeni tavsiye ederim arkadaşımm
- +1 yıl
Bir sağlıkçı olarak 18 yaşından büyüksen sırf kemik ağırlığının 42 kilo civarında olması gerektiğini , daha azının ise acil destek ünitesine bağlanma anlamına geldiğini söylersem , bu sözlerimi mi dinlersin , ne dediğini niye dediğini bilmeyen kendileri de problemli olan arkadaşlarını mı dinlersin?
Alttaki resme de çok güzel olmuşsun diyecek bir insan var mı bunu da sormuş olayım sana, bildiğin hastalıklı vücut bu ve neresi cazip çekici böyle bir halin onu da kendine sor.
Kesin olan, anorektik kişilik yapısına girmiş ve haklı çıkaracak ama içi boş bir sürü şeye sarılmışsın, halihazırda acilen tedaviye alınman gerek. Sen ayrıca , anorexiayı iyi bir şey diye tarif ederken , buna henüz yakalanmamış olanları da teşvik ederek vebal de alıyorsun.
Soran+1 yılbirincisi anoreksikler her zaman en güzellerdir güzellik yarışmasındaki kızların boy kilosuna bakmanı tavsiye ediyorum. ikincisi yirmi yaşına bastım. üçüncüsü benim arkadaşımla aynı boydayız o 40 kilo gayette sağilıklı. dördüncüsü o resimdeki kadını biliyorum ve benim idolüm o. lütfen insanların yorumlarını iyi oku mesela 163 cm boy 55 kilo ideal der ya salak doktorlar (bence bu işi bilmiyolar) bu boydaki ve kilodaki kıza 50 ol 45 ol 42 ol diyen yüzlerce insan var 55 te kal diyen yok lutfen tek te oku , aha bu da beşincisi sevgili abiciğim... haksızmıyım söyle bakalım
- +1 yıl
Sen hastalığa çoktan kapılmışsın. Ailenden kimse yok mu orada bunları okuyup hayatını kurtaracak biri? Yüzlerce de olsa kendini filan artiste benzeten insanların kompleksli yorumlarına gerek yok, beni ilgilendiren bireysel beden ve ruh sağlığı ve sen ciddi anlamda yardıma ihtiyaç duyuyorsun. Güzellikle ya da zorla da olsa tedaviye alınman şart.
Soran+1 yılailem zorla götürdü zaten her gün evde kavga oluyodu ramazanda oruç tutuyorum halim olmuyo kavga edemiyoruz. hem gittiğim doktor beni haşladı her kesin içinde bağırdı salak adam ben bida gitmem doktora onlar bizim gibi zayıf olmak isteyenleri sevmiyolar çünkü kıskanıyolar ' ben daha zayıf olmalıyım' diyolar. böyle baş ve orta parmagım pazularımı kavrasın istiyorum ama her gün ölçüyorum kavramıyo
Soran+1 yılama zayıfladıkça hayatımdaki herşey daha güzel oluyo zayıflamamı engellemesinler. her kilo verdiğimde beden kitle indeksimi ölçmem hoşuma gidiyo. sonsuza kadar zayıflamak istiyorum
Soran+1 yılevet ama bişiler yedikten ya da içtikten sonra tartılamıyorum 100 gr bile fazla çıkmak kabus geliyo bana ama hep aynadayım eğer kemiklerimi göremezsem ağlıyorum
Soran+1 yılben kendi ellerimle kendimi şişmanlatamam
Soran+1 yılanlaştık zaten beğenmicem ama veremezsem yemekten tamamen keserim verene kadar
Soran+1 yılbana kızmasın zaten derdimi anlatınca bu kız haklı dicek biliyorum
Soran+1 yılbeni adam gibi dinler mi. haşlarsa yine konuşmam ama
Soran+1 yıloff peki tmmm
Soran+1 yılpeki tamam sağol cem abi
Soran+1 yılpeki teşekkür
En İyi Cevaplar
+1 yılAnoreksiyanınbelirtileri. Yaş ve boya uyumsuz kilo
Kilo almaktan korkup, yemek yememek
3-4 ay üst üste regl olmama (kadınlarda)
Halsizlik, nefes darlığı, konsantrasyon bozuklukları
Cilt kuruluğu
İlerleyen dönemlerde ise
Kemiklerde zayıflama ve çabuk kırılma
Büyümede gerilik
Kalp ritminde düzensizlik
Vücut sıcaklığının düşmesi gibi belirtiler gözlenir. beslenme bozukluğu vitaminsizlik kemik erimesi böbrek fonksiyonlarının bozulması. Aşırı sıvı kaybı iyon dengesinin bozulması ve kalp ritm bozukluklarına neden olur. Kronikleşirse tedavi uzun ve zahmetli oluyor. Ciddi bir rahatsızlık yani erkenden onlemini alman gerekir.013 Yorumla
Soran+1 yılalmicam 30 kilo olcam hepiniz görceksiniz haha
- +1 yıl
Kime inat yapıyorsun sen. 30 kilo olunca nolcak mutlu mu olacan. Durum ilerlerse diyetisyen ve psikiyatrist eşliğinde tedavi görmen gerekir. 1.63 e 55 ideal.
Soran+1 yılhayır 55 çok şişman ya
- +1 yıl
bir profesyonel den yardim almaya ihtiyacin var. Doktorunun sozunu dinle bir sey kaybetmezsin
im.haberturk.com/.../556403_detay.jpg?1285743467 hangis daha guzel?
Soran+1 yıltabiki sağdaki. şişmanmıştı harika olmuş kesin onu herkes kıskanıyodur ayy darısı başıma
- +1 yıl
Dalga mı geciyorusun ciddi misin?
Soran+1 yılne dalgası ya tabiki ciddiyim
- +1 yıl
Ailenin allah yardımcısı olsun. Ha bu arada sağdakine hiçbir erkek bakmaz.
Soran+1 yılsoldakine de şişman derler bu sitedekiler mesela
- +1 yıl
Soldakine taş sağdakine iskelet derler.
Soran+1 yılbence sağdaki taş soldaki obez :DD
- +1 yıl
Anket yap istersen gor bak sonuç ne cikacak?
- +1 yıl
Sen ya bizi kekliyorsun ya da senin kafa gitmiş.
+1 yılYa bunun yerine vücudunu geliştirmeye başlasına? Spor salonuna git veya yürüyüş, squat, cardio gibi şeyleri evinde ve dışarıda yapabilirsin. Bir de geleceğini düşün kemik yığını gibi olmak yerine vücut geliştir, protein sebze ve meyve ağırlıklı beslen. Böylece daha güçlü hissedersin ve daha güçlü + zayıf bir vücudun olur
00 Yorumla
+1 yılBende de eskiden anoreksia baslangici ve ileri duzeyde bulimia vardi. Gecen sene tedavi oldum iyilestim. seni cok iyi anlayabiliyorum ama burada kimse sana yardim edemez cunku saglikli dusunemiyorsun ve onerilere kulak asmayacaksin. Ben de oyle yapardim
03 Yorumla- +1 yıl
Psikriyatrist ile terapi ve bir takim ilaclarla.
Soran+1 yılpsikiyatrste gittik adam haşladı beni ne dinlicem o manağı
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
Ben 6 ay anoreksiya tedavisi gördüm ablacım sen cins misin? zayıflamak uğruna o çile çekilir mi şimdi basit gibi görünüyor ama ilerleyen safhalar çok ağırdır bu meretin 1 gününü yarım kase çorbayla geçirmeye başlarsın (ben öyleydim) o kadar zayıflarsın ki artık oturduğunda sırtındaki kemikler batmaya başlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılben de onu istiyorum abiciğim... günde 1 tabak çorbayla geçirmek istiyorum ama o derece iştahlıyım ki yapamıyorum nalet olsun :( yemek yemediği günler mutsuz hissediyorum yiynce de şişmanlocam diye mutsuz hissediyorum ohooo
Soran+1 yılalmicam yaşasım sıfır beden
yakında aynada https://i.hizliresim.com/y2l2Jk.jpg görecen gibime geliyo dikkat et kendine can bğazdan gelir.
02 Yorumla
Soran+1 yılbende bunu görmek istiyorum ki çok güzel
+1 yılgeçmiş olsun
senin adına sevindim
herşeyin başı sağlık
ayrıca bir rus doktorun kanserden kurtulan bir akrabama tavsiyesidir
yemek yerken soda iç kilo alman hızlanır017 Yorumla
Soran+1 yılya ben kilo almak istemiyoruuuuuum soruyu düzgün okusanaaaaaa
- +1 yıl
okudum da bu durum manyaklık
bir kendine gel bence
Soran+1 yılne gelecem obez olmuşum ya 3 kilo almışım ne demek 3 kilo dünya başıma yıkıldııı
- +1 yıl
50 kilo 1 çimento torbası geliyor
ve boyun 163
derdin ölmekse daha kolay çözümler var
Soran+1 yılölmek değil zayıf yaşamak ve herkesin beni kıskanması
- +1 yıl
zayıflığın hala kıskanıldığı bişey mi zannediyorsun
aurıca aşırı çirkin oluyorsunuz haberiniz olsun
denize gitsen bikini giyemezsin
korkuluk gibi
Soran+1 yılsaçmalama asıl bikini zayıf kızlara yakışıyo. internette bikini giyebilme sınırları var açıp bak istersen erkekler 45 kilonun altındaysanız bikini giymeyin diyo lutfen aç bir bak zaten 45 den fazlaysak şişman damgası yiyoruz açda bir bak
- +1 yıl
sen harbi kafayı kırmışsın kiloyla
duyan diyecekki bu kız 100 kilo falan
sağlığın yerindeyse kilo önemli değildir ama 45 kilo sağlıklı olunmaz en azında 1,63 boyun varsa
seni nasıl işlemişler ben anlamadım
Soran+1 yılama öyle diyolar internette açıp baksana:( ben onları okuduktan sonra öyle oldum zatenn
- +1 yıl
saçmalama
kadın bedeni zaten ovaldir
fazla kilo berbat eder kabul ama giydiğinin içini doldur derim
sağlığından olarak zayıf kalmak günahtır
bu bedenler hepimize emanet
ilk önce zayıfla böyle olmaz derler hap satarlar sağlığın bozulur yine gel hap var tedavi ederiz derler öldürürler
sakın böyle şeylere inanma
Soran+1 yılasıl kilo almak günahmış ben 3 kilo alarak büyük günah işledim :((
- +1 yıl
ne diyeyim ki sana Allah sağlık versin
Soran+1 yılzayıfladıkçavericek inşallah,
- +1 yıl
illa diyorsun ki tabutum hafif olsun:D
- +1 yıl
Vücut Yüzey Alanınız: 1.52 metrekare
Yağsız Vücut Ağırlığınız: 41 kg
İdeal Kilonuz: 55 kg
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 18.8 kg / metrekare
Sonuç: Kilonuz tamamen normal
Boyunuza göre uygun ağırlıkta olduğunuzu gösterir. Yeterli ve dengeli beslenerek ve düzenli fiziksel aktivite yaparak bu ağırlığınızı korumaya özen gösteriniz.
al oku
Soran+1 yılişte normalim ben düşük kilo olmak istiyorum :(( ayrıca orda normal yazan şey obezitesiniz demek
- +1 yıl
heee heeee tamam
Ben 48 kiloyum ve keşke kilolu olsam da zayıflamaya çalışsam diyorum ve spor yapmaya devam ediyorum :)
010 Yorumla
Soran+1 yılboy kaç
Soran+1 yılee süpermiş o zaman. ayrıca ohaa benden zayıfsın of yaaa :''(((((((((((( ya çok sinirlendim çekil gözümden zaten ağlıyorum her dk bide sen bozdun morelimi sağool
Soran+1 yılspor yapamıyorum tansiyonum anında 50-30 a düşüyo
Soran+1 yılnası vereyım ya :((
Soran+1 yılya her gün gündüz gece ağlıyorum ben ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılBundan matah bisiymis gibi bahsetmen yorum atman gercekten komik 30 kilo olan biri yetiskin degil cocuk sinifa girer bence cocuk reyonundan giyinmek istiorsan o baska
07 Yorumla
Soran+1 yılevet bende bana hiç bir kıyafet olmuyo diyerek hava atmak istiyorum çünkü herkes öyle hava atıyo
Cevap sahibi+1 yılSen herkesmisin kendi benligini korumalisin
Soran+1 yılolmaz o zaman şişman diyolar üzülüyorum şişman olmak istemiyorm
Cevap sahibi+1 yılNeren sisman senin kim dior once kendine baksin diyenler cocukmusun sen
Soran+1 yılyoo 20 yasındayım. diyenler benden zayıf haklılar
Cevap sahibi+1 yılYa Allah askina su ergenlik triplerinden kurtulun 40kilosun cocuk reyonundan giyiniorsun biraz daha zayifla annen seni kundaklasin bebek reyonundan giyin ve bunla havani at canim özenti olma kendin ol
Soran+1 yılkendimi sevmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende blumiayim. Adet duzensizligi bendede vardi. Psikolojik tedavi gordum verdigim kilolarin hepsini geri aldim.
014 Yorumla
Soran+1 yılyaa çok korkuunç :(((
Soran+1 yılverdiklerini geri almak korkunç yani
Cevap sahibi+1 yılAynen oyle. ama boyle giderse yine kendimi tutamicam. Ama senin gercekten kilon yok
Soran+1 yılbana öyle gelmiyor işte vermek muutlu ediyo
Cevap sahibi+1 yılDaha once kilolu muydun peki bu kadar takinti halinr getirdin? Mesela ben 43 kiloydum surekli bayiliyodum bu zamana kadar, doktor kontrolunde ilac kullandim o yuzden kilo aldim eski halime donebilmek icin blumik oldum
Soran+1 yılevet 15 yaşında 80 kiloya dayandım sonraki sene 60 a düştüm 4 sene 60 61 62 arasındaydım sonra böyle oldum
Cevap sahibi+1 yılMadem oyle duzenli beslenmeye calis. Cips kola tuketme sebze meyve agirlikli tuket. Pilates yap vucudun guzellessin. Bu sekilde kendini mahvedersin. Bende senden farkli degilim ama korkuyorum artik
Soran+1 yılzaten hiç bişi yemiyor her gün yürüyüş ve pilates yapıyorum. ama ramaznda yapamıyorum
Cevap sahibi+1 yılBu sekilde daha iyi olur senin icin. Bu aksam iftarda sadece salata yedim ve kalkip evdekilere kilo almis miyim diye sordum:)) keske yiyip yiyip kilo almasak
Soran+1 yılbende aynını her akşam yapıyorum. kilo almışmıyım diye soruyorum benden bıktılar. aynen ya :( yiyip kilo almayanlardan nefret ediyorum
Cevap sahibi+1 yılAynen bendende biktilar artik. Ama engel olamiyorum kendime. Mesela bana tartilmak yasak bence sende tartilma bir sure
Soran+1 yılbana da yasak :)
Cevap sahibi+1 yılTartilmasana o zaman. Kuruyup gitmek mi, saglikli yasamak mi istiyosun?
Soran+1 yılaçıkçası kkupkuru incecik olmayı tercih ederim ^-^^
+1 yılErkekler normal kilolu kiz sever az kilolu da itici desem belki duzelirsin :) senin araligin 50-55
012 Yorumla
Soran+1 yılbende 30-35 inşallah düşücem o aralara o zaman görünce daha çok beğeniceksiniz merak etme
- +1 yıl
Hayalkirikligi yasayacaksin
Ben sahsen hic sevmem
bir kiz var manken gibi guzel ama cok zayif oldugu icin begenmiyorum
Soran+1 yılhiçte bile hep mankenler güzellik yarışmasında birinci seçiliyo miss turkey den haberin yok galibaa
- +1 yıl
Sen onlarin kilolarini bir arastir bence
Soran+1 yılgenelde 180 cm 45 50 kilo arasındalar
- +1 yıl
www.unlulerinboylari.com/kategori/mankenler/1.html
Guzelim bir de buraya bak :)
Soran+1 yıle tamam onların da boy kiloları arasında 20 25 fark var benim de öyle olmalı işte
- +1 yıl
Cikarma bol
- +1 yıl
Bolme islemi yap
- +1 yıl
Buldugun oranlarin ortalamasini alip kendi boyuna gore kilo u hesapla... umarim yapabilirsin :)
Soran+1 yılbeden kitle indeksi mi diyosun
- +1 yıl
Evt kendin hesapla iste elle
+1 yılÖnce cevaplara yaptığın yorumları okudum ve yardımcı olacak bir yol bulamadım. Söyleyeceğim tek şey sen ruh hastasısın.
12 Yorumla
Soran+1 yılmesela ıyy yüz kilo olcan yemek yeme pis şişko falan deseniz iyi gelirdi haniiii
- +1 yıl
Ruh hastasısın diye boşuna yazmadım. Kafayı yemişsin git başımdan.
senin ciddi anlamda psikolojik yardıma ihtiyacın var..
00 YorumlaŞaka mı bu? Haline şükret güzel arkadaşım.
01 Yorumla
Soran+1 yılzayıfken şükrediyorum şu an obeziteyim ne şükredecem
+1 yılHerşeyden önce ruh sağlığın gitmiş senin :/
02 Yorumla
Soran+1 yılhiçte bile herkesden zayıf olmak istemek neden ruh sağlığı bozulmak oluyo. sitede boy kilo oranı soranlara bak hiç çok zayıf olmadığı sürece ' çok iyi çok güzel' gibi yorum yapanlar oluyo mu
- +1 yıl
Evet doğru tahmin etmişim. Ruh sağlığın bozuk.
niye zayıf olmak istiyorsun?
09 Yorumla
Soran+1 yılçunku zayıfladıkça hayatımdaki herşey daha kolay daha iyi ve daha güzel oluyo. ama her şey
Soran+1 yılsanmıyorum kanka
Soran+1 yıleminim herşey zayıfken güzel kiloluyken diil hem zayıf olmamak günah
Soran+1 yılinternetten bakabilirsin
+1 yılAa çatlak mısın sen ölürsün bak
00 Yorumla
+1 yılSaçların ne renk?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi