Evet soru başlıkta kilo gerçekten hamileliğe engelmi yoksa kilosuylada hamile kalan çok insan var mı doğal yollardan merak ediyorum?
(Saçma yorumları şikayet edeceğim.)
(Saçma yorumları şikayet edeceğim.)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mahallaemizde bi abla var yaklaşık olarak 130 - 150 kilo arasında
Hamile kalmış hiç belli dahi olmuyordu birgün sabaha karşı apar topar babamın arabayı alıp hastaneye gittiler meğerse doğum yapmış hiç bilmiyordum gayet normal görünüyordu
Çevremde bir kaç kişi evlendiğinde çok zayıftı hamile kaldığından sonra aşırı kilo almaya başladı ve doğumundan sonra o kilo hiç gitmedi , şu anda o kiloları vermek için uğraşıyorlar
Cevap
3Cevap
Soruyu okurken kuzenim geldi aklıma jdnsjs yazın aşırı kilo aldığını görüyoduk eskidende hep kilolu biriydi, geçen doktora gitdi 6 aylık hamileymiş djksjsksjs 6 ayda hiç hissetmemiş bile kendi de kilolu olduğu için farkedilmemiş demek ki olabiliyor
O nasıl birşey adet kesilmesi yaşamıyormu ki fark etmiyor hiç inanadırıcı gelmedi😂😂😂
Regl devam etmiş, şubatda çocuk doğucak valla bizde ilk inanamadık djsjjs
Var bi akrabamız kiloluydu hamilelikle birlikte iyice kilo aldı ama doğum yaptı ama zayıf olamk daha iyi öncesi doğum kilosu kalmasi diye
Halam 105 kiloydu ve ikizleri oldu ama hamileliği zor geçmişti. Şekeri falan yükselmişti. Doğumdan sonra 10 kilo aldı ve zor kilo verdi.
Evet var tanıdım bir kadın var 90 kilo kendi ama hamile kaldı yine de doğal yoldan
Evet komşumuz baya kiloluydu ve hamilede oldu dogurduda
Annem kiloluyken 2 kardeşim dünyaya geldi normal doğum ile şu an da çok sağlıklı hepsi şükürler olsun
Çok şükür allah başışlasınn
var. halamın kızı baya kiloluydu ama 2 çocuk doğurdu. engel değil ama çokta sağlıklı değil diye biliyorum.
bir akrabam çok kiloluydu az kalsın çocuğu kaybedeceklerdi. doğumu da çok zormuş çok sıkıntı çekmiş.
aslında bu fazla kilonun miktarına bağlı mesela boyu 1.50 ama 90 kilo biri olması vok düsüktür.
Var bi tanıdığım biraz kiloluydu
gigi hadid
Evet
var aynen
Evt pek tabi var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Tabii ki de ideal kiloda olmak ve sağlıklı, yeterli, dengeli besleniyor olmak gebelik şansını arttıran faktörlerden. Fakat kilolu bir birey gebe kalamaz gibi kesin bir yargı yoktur ve bu noktada doğurganlığı etkileyen bir çok etken vardır diyebilirim. Örneğin kilolu bir birey gebe kalırken, ideal ağırlığında olan bir birey gebe kalamayabilir. Bunun için bir jinekologdan destek almak çok daha değerli olacaktır.
Gelelim işin beslenme kısmına.
Gebelik ile ilgili bir risk yoksa, kişi sağlıklı fakat kilolu bir şekilde gebe kaldıysa bence muhakkak kilolarından kurtulmalı. İlk trimester dediğimiz ilk 3 ay ise kilo vermek için en ideal aralık. Bir uzman yardımı ile doktor kontrolünde kişi sağlıklı bir beslenme programı ile kilo verebilir.
Beslenmeye ek olarak gebeliğin başından sonuna dek tıbbi açıdan bir sakınca yoksa gebeler egzersiz için cesaretlendirilmelidir. Aerobik egzersizler ve kardio egzersizleri önerilir. Hafta 2-3 gün, 45-60 dakika yürüme, yüzme, gebeliğe özel yoga veya pilates yapılabilir. Kilo kontrolü ve rahat bir gebelik açısından doğuma birkaç hafta kalana dek egzersizler sürdürülmelidir. Egzersizler ile rahim bölgesindeki kaslar da güçlendirileceği için daha rahat bir doğum için muhakkak egzersizi öneriyorum ben.
Hatırlatmakta fayda var;
Gebelik öncesi kilosu normalden fazla olan ve gebelik sürecinde kontrolsüz ağırlık kazanımı olan kişilerde gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) görülme riski daha yüksektir. Gestasyonel diyabet, hem anne hem de ileride doğacak olan bebeğin sağlığı için değerli bir kriterdir. Bu nedenle muhakkak doktor kontrollerini aksatmamakta ve beslenmemize dikkat etmekte fayda var.
Çook teşekkür ederim zehra hanım💞