Bir hastanede, başhekim nöbetçi hemşireleri yerinde göremeyince çok kızdı. ''Nereye kayboluyorsunuz, ben sizin yerinizde olsam 500 kere ben salağım görev yerimi terk ettim'' yazarım diyor.
Hemşireler de yazıp, hep başhekimliğe gönderiyor hem de sosyal medyada paylaşıyorlar tabii ki. :) Sizce kim haklı? Hemşireler görev yerini terk edemez mi? Başhekim, 500 kere ben salağım yazdırabilir mi?
Başhekim haklı, kimse görev yerini terk etmemeli.
Hemşireler haklı, yerinden kımıldadı diye baskı görmemeli.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hemşireye ''500 kere ben salağım'' yazdıran başhekim mi haklı, yazıp yayınlayan hemşire mi?
Yönetici olmak aşağılama hakkını vermez kimseye. Belki bir şey için çıktı yerinden ne olduğunu bilmeden böyle bir ceza nasıl verilebilir. Zaten uzun saatler çalışıyorlar hastalık bir taraftan, normal hayat yok bir taraftan, birde mobing hoş olmamış. 😤
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gözümüzde dağ gibi büyüttüğümüz ve en kötü 7000 TL maaş alan kişiler; eşek gibi hamallık yapana layık görülen asgari ücretin 2340 TL olduğu bir ortamda nasıl çalışmalıdır? sorusunun yanıtını o kişiler ellerini vicdanlarına -olanlar tabii- koyarak yanıtlamalıdırlar. gerçekler bambaşka; virüs nedeniyle tedavi altına alınanlar "buralara düşmeyin, korkularından yanımıza bile uğramıyorlar" diye feryat ediyorlar bazı sosyal medya ortamlarında, numara değil gerçek. demirden korksak trene binmezdik sözü neyi anlatıyor: silahtan, mermiden, savaştan korkan güvenlik gücü olmayacak. bakteriden, mikroptan, virüsten korkan da sağlık çalışanı olmayacak, olmayacak abi; kimi silah zoruyla meslek sahibi yapıyorlar? zorla memur? ya da kpssye zorla mı sokuluyor insanlar? ilahlaştırmak gibi çok kötü bi moda var günümüzde; herkes insan, herkes ölümlü, herkesin derdi var ki bazen bir diğerinden çok büyük, herkes bi meslek üzerine çalışıyor... tek fark; kimisi son kuruşuna kadar hak ediyor, kimisi ise 1 kuruşu bile hak etmiyor. o kadar
Yok ya bence baş hekim haklı. Yani görev yerini daha acil başka bir hastaya bakmak için terk ettiyse hemşireler haklı ama kaytarmak için telefonla konuşmak için terk etmişlerse baş hekim haklı.
Hemşire haksız tamamen haksız sosyal medya da paylaşmasıda uygunsuz başhekim ise haklıyken haksız duruma düşmüş olaylara dogru tepkiler vermeyi öğrenememişler daha
En büyük hata hemşirenin, sen görevini bırak başka yerlerde takıl, bu konuyu biliyorum nasıl olduğunu falan ama başhekim denilen kadının da söylediği sözler yanlış, sen personeli bu şekilde aşağılar gibi konuşursan olmaz. Ayrıca hemşireye gelecek olursak senin kendi başına kalkıp yazarsan ve bunu sosyal medyada önce gruplarda haklıymış gibi paylaşırsan, daha sonra böyle medyada gündeme gelirsin. Aldığın cezayı sen kendine kestin, kusura bakma... Bir iş yaparken önce bir düşünün, daha sonra karar verin.
İşte tamda bu yüzden gelişemiyoruz.. Bu ülkenin en büyük sorunu asla doğruyla yanlışı ayırt edememesi. Toplum baskısı öyle düzeyde ki yanlışlar doğru görülüyor.
@Lapadula İkisinin de yaptığı yanlış, bir tarafı koruyup diğer tarafı yermiyorum, sen hemşire olarak bulunman gereken yerden ayrılıp "zaruri durumlar hariç" affedersin lak lak etmeye gitmemelisin, başhekime gelince, kim olursa olsun ister hekim ister hemşire bu şekilde davranamaz. Bir insanın ister kalabalık ortamda ister yalnız olsun onurunu kırıcı sözler ve davranışlar sergilememeli. Bir de maharetmiş, sanki çok haklıymış gibi sosyal platformda gruplarda paylaşıyor. Ben yanlışa yanlış, doğruya doğru diyorum sadece.
Doktorun görev yerini terk ettiğini düşün ve acile inmeyle gelen bir yakının olduğunu düşün eğer doktor hemen mudahale etmezse o kişi ölür ve doktoru suçlarsınız cünkü değer verdiğin kişi doktorun kahve muhabbeti için kaybetmiş oldunuz Doktorlar bu bilinçte oldukları için asla görev yerini terk etmek gibi bir aptallık yapmazlar.
Sağlık alanında calışmak bunu gerektirir hemşirelerin yaptığı sorumsuzluk bu şekilde sosyal medyada duyar kasmalarıda yüzsüzlüktür
Bu yaptıklarından dolayı işten çıkarılsa emin olun hak etmiştir bu alan böyle ergen triplerine giren insanların bulunacağı bir yer değil
Başhekimin kurduğu cümle de 'ben sizin yerinizde olsam' geçiyorsa zaten otomatik olarak haksız hemşiredir. Bu işini savsaklayan bir insanı azarlamakken, hemşirenin yaptığı lafı cımbızlayıp kendi showunu yapmaktır...
Başhekim haklı diyenler ilkokul çağında kalmış sanırım.
Hemşirelerin yaptığı yanlış ama bu işin etik ve meslek ahlakı içerisinde cezalandırılması gerekirdi, yanlış mı yapmış o zaman al savunmasını uyarı ver, 500 kere ben salağım yazdırmak kimseyi salak yapmayacağı gibi kimseyi de yüceltmez sadece ego tatmini.
İşin mobbing kısmına vs. hiç girmiyorum ama böyle haberler gördükçe ülkede eğitimli insanların da halen eksik kaldığı bazı konular olduğunu düşünüyorum.
Muhtemelen sadece Türkiye de olacak olaylardan birisi... Adam görev yerlerini terk etmelerinden dolayı kızmış ve ayrıca ben olsam yazardım demiş ve öyle bir görev ya da zorunluluk vermemiş. İşini yanlış ve eksik yapan hemşire de doktoru linç etmek için sosyal medya kullanıyor... Yazık
Tum hemsirelere sozum degil ama ben hastayi birakip cay kahve keyfi yapan zorlaya zorlaya israrla getirdigimiz hemsirelerde gordum... herkes bu meslegin olgunlugunda degil bence daha disiplinli davranmalari gerekiyor o yuzden bashekim hakli... ben baskhekim olsam haklarinda islemde baslatirdim...
Başhekim haklı, kimse görev yerini terk etmemeli. illaki bir ihtiyacı olur o sırada bir arkadaşına rica etmeli,öyle durumlarda iş arkadaşları birbirini idare eder. fabrikada işçiler dahi wc ye giderken haber veriyo, kaldıkı onların alanı insan sağlığı görevlerinin sorumluluklarını bilmeliler. :)
Görev yerini maalesef doktorlar da hemşireler de çok terk ediyor. Kan vermeye veya başka bir şeye gittiğinde odada çekirdek çay muhabbeti yapanlar da var. Üstüne üstelik çağrıldığında bir de tersliyorlar Neyse başhekim haklı ama tutumu yanlış. Sen kimsin ki böyle bir ceza veriyorsun? Tutanak tutarsin olur biter. Bashekime dava açmalı. Evet hastanenin idarecisi olabilir ama padişah değildir.
Başhekim sadece sitem etmiş anladığım kadarıyla. Hemşireler kendi istekleriyle yazıp, kendi istekleriyle yayımlamışlar. Bence başhekim haklı. Ortada zorba bir durum yok. Her meslek alanında bir üst seviyedeki insan yöneticisi olduğu insanlara bu tarz şeyler söylüyor. Ki otoritesiz insanları da kimse kaale almıyor zaten.
Başhekim haklıyken haksız duruma düşmüş. Hemşirenin haklı hiç bir yanı yok. Nöbetçi hemşire görev yerini terk edemez. Çünkü o serviste bir tane hemşire var. Yerinde olmazsa acil bir durumda hastaya kim müdahale edecek? Görev yerini terk etmesi gerekiyorsa süpervisor ı arayıp neden bilgilendirmiyor? Kısaca hemşire her bakımdan haksız...
Cinsiyet ayırt etmiyorum iki tarafta hatalı. Bir iş yerinde tabii ki disiplin olmalı fakat uyarısı bu şekilde aptallık salaklık gibi şeyleri karıştırmadan olmalı. Hemşire de tek bi yerde kazık gibi beklemekle görevli değildir. Bir bölgesi vardır o bölge dışındaysa hatalı, o bölge alanında bi yerdeyse savunmasını yapabilirdi.
Görev yeri terk edilemez bazı insanlar şunu diyor savunma yapsın savunma yaparken ortaya usülsüzluk karışabilir bu olay gerçek mi onu bile bilmiyoruz insanlar yalan söyler bu gerçeği göz önünde bulundurmak lazim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her ikisinin de yaptığı yanlış, özellikle başhekimin. Hemşireler keyfi olarak görev yerinden ayrılmışlarsa elbette yaptıkları yanlış fakat daha düzgün bir dille de uyarabilirdi. O an belki lavaboya gitmeleri gerekti, biraz empati yapmak lazım.
Umuyorum meslek hayatımda empatiden yoksun doktorlar ile çalışmak zorunda kalmam.
Kural ve disiplin bu ikisi yoksa, hastane on yıldızlıda olsa bir yıldızlıda boştur. Sadece hastahane için değil bu durum heryerde geçerli hemşireye can ciğer kuzu sarması gibi davranalım Doktorada babaacan ve abican tavırlarlarla eyvallah edelim. İşimiz saatimiz bitsinde eve gidelim v. s Bak gör iki ayda o hastane altına eder herkes birbirinin arkasına teneke bağlar. Başhekim haklı. Hele konu sağlık ise yerden göğe kadar haklı.
Çok iyi bir dava konusu olacak durum. onca yıl tıp oku doktor ol memleketin en üst grup sayılı konum ve mesleğine sahip ol ama yine de insan olma. Okumak bilgisizliği alır eşeklik baki kalır malesef karakter meselesi bu
Dedem ve Anneannem uzun süreler hastanede yattı. Ben burada Başhekimi haklı bulurum arkadaş. Ben gördüm hastane ortamını ben muhatap oldum hemşireler ile. Dertleri odaları hemen bitirip odaya çekilelim görevini yapan hemşire az
Hemşire de haklı başhekimde haklı, ve başhekimin haklı olması böyle bir aptallık yapacağı anlamına gelmez, ben hemşirenin yerinde olsam şikayet ederdim o başhekimi artık başhekimde "500 kere benden başhekim olmaz" yazardı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
başhekim eminim cemaatcidir onları unıversıtelere hastanelere saldılar öğrencılerıne sarkanlar cogaldı eskıden lıselerı doldurdular tacızcı badem bıyıklıları sonra bırer bırer attılar bunlarıda ta ata kalıtelıler kalırda bunlar cok abaza yahu 2 manaz arası her turlu gunahı işliyorlar felaketler
Başhekim, ''Ben sizin yerinizde olsam...'' demiş, yazın dememiş ki, bunu kendine görev edinen hemşire sorumludur... Hem suçlu hem güçlü! ... Durumdan kendine vazife çıkarmaya gerek yok ki...
Başhekim haddini bilsin yerinde yoksa uyarırsın en fazla bu yöntem de neyin nesi. Gözünü sevdiğim ülkesi bir kezde şu adalet işlesin. Bu başhekim uyarı almalı!
Iyi de bas hekim bunu yazdirmadiki ben sizin yerinizde olsam diyor. Burda bas hekimde suc bulmuyorum, hem yerlerinde olmayip hemde bas hekim bize yazdirtmis bunu diye yansitmalari yanlis.
Başhekim hastanede disiplini sağlamaya çalışıyor. Fakat disiplin nasıl sağlanabilir. Bunun üzerine kendini eğitmeli.. Burası ciddi bir kurum. Böyle saçmalıklar disiplini sağlayamaz. ancak çalışanlarla yüz-göz olur
insan belirli ihtiyaçları doğrultusunda görev yerini terkedebilir, canı sıkılır, psikolojisi bozulur, üzgündür, kızgındır, bu bir baskıdır bana göre, ama sürekli olan bir durum ise evet görev yerini terkeden sorgulanabilir.
500 Kere Ben salagim me Demek ya ne kadar dusmus bu kurumlar. Boyle hakaret icerikli bir seyi yazdiramazvne hakla. Uyarmak varken Boyle kucuk dusurucu seyler yapmaya hakki yok
Hemşireler bunu yazıp sosyal medyada paylaşıyorlarsa gerçekten salakmışlar.. Normal bir sekilde şikayetlerini etselermiş.. Başhekim önce altındaki hekimlere baksın yerlerinde miymişler diye..
Yazdıran başhekim tabiki bu nasıl bir soru ya, sormak için sormuşsun.. Herkes salak saçma şeyler paylaşıp yayınlarken o kadının bunu mecburen yapıp yayınlarak hakkını araması mı batıyor anlamadım.
Sırf kadın oldukları için sosyal medyadan alacağı desteği bildikleri için sosyal medaya paylaşmışlar birde. Ne değişik varlıklar bunlar ya, bari hatanın arkasında dur..
Mevzuya hakim değilim lakin bunun bürokratik bir cezai işlemi vardır okul çocuğu gibi cezalandırmanın çokta doğru olmadığını düşünüyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Başhekim haklı. Görevleri orada durmak bu yüzden para alıyorlar. Görevini yapmayacak biri alınacaksa madem sağlık mezunu olmayan herhangi biri de alınırdı.
Bunda hatalı ama500 kere onu yazdırmak yerine savunmalarını aldırması gerekirdi.
Konuyu sosyal medyaya taşımaları sırf kadın oldukları için destek almak için yapılmış ama baş hekim bu durumda haksız zira hemşireler hakkında soruşturma açılabilir ama yapın mobing girer
Görev yeri terk edilmemeli ya da yerine birini bırakır ya da izin alınır aksi halde 5 dk. Bile olsa sakıncalı bir durum o an bir hasta kurtarılabilir baş hekim haklı.
başhekim statüsü gereği altında çalışan kişiye hesap sorabilir , orası hiyerarşik sistemle yönetilen bir yer , ayrıca hemşirelerin yaptığı da cıvık bir durum, ben başhekim yerinde olsam disipline gönderirim böyle ahmakça bir mevzu olmaz