ve bişey sormak istiyorum. Lensi elime alınca köpük gibi bişey geliyo, beyaz köpük bildiğin. Neden?
Lens takmak nedir ya?
ve bişey sormak istiyorum. Lensi elime alınca köpük gibi bişey geliyo, beyaz köpük bildiğin. Neden?
sol elinin baş ve işaret parmağıyla göznü aç sağ işaret parmağına lensi yerleştir snra burnuna doğru bak ucuna değil alnına doğru snra beyaz kısma lensi yerleştir yavaşça göz bebğni kaydır ama yavaşca ilk olduğu içn hemn kaydırrsn lens oturmaz düşer yavaş yavaş kaydırcaksn lens oturur snra keşke aldğn yerde taktırsaydn bn öyle yapmştm snra kendm rahatça takmştım
aldığım yerdeki adam burası pek hijyenik değildir o yüzden burda takmak istemiyorum dedi.
aslında bi denememde taktım gibi oldu ama oturmadı yerine ve çıktı. Bide lens biraz büyükmüş gibi görünüyo sanki (:
gözüme taktım 2 kere ama düştü. Ve gözüm vakum gibi çekmiyo yaa, lens bitürlü yapşmıyo gözüme :(
onu bende takamıyorumparmağımı gözümün içine sokamıyorum yapamıyorum bunu
Yanına birisini al göz kapaklarını tutsun, sende lensi tak :)
Ben ilkinde öyle yapmıştım :)
mantıklı ama ne yazık ki bi başkasının eli gözüme yaklaştığı an daha çok kırpıyorum :))
ahaha bayaa yaratıcıyız :) ama yok denemiyim ben yinede saol :D kirpiklerimi kaybetmek istemiyorum (:
Zamanla alışırsın azcık çekiceksin acısını 1-2 hafta
Cevap
3Cevap
işaret parmağını lens suyuyla ıslat lenside ıslat parmagında dursun yukarı kaldır kafanı diğer elinle göz kapaklarını ger lensi göz bebeğine koy üst göz kapağını kaldır içine lensi kaydır bu kadar gözünü aç kapa bir kaç deneme sonra alısırsın :)
keşke söylediğiniz kadar kolay olsa:)
6 yıldır kullanan birisi olarak söylüyorum sakin ol bir elinle göz kapagını kaldır digeriyle lensi tak bu arada takarken lense bakma yanlara bak
az önce taktım bi tanesini fakat hemen çıkarmak zorunda kaldım. çünkü gözüm sulandı ve kızardı, batmaya başladı.:(
bir işaret parmagı ve 3. parmagınla gozunu ac diger isaret parmagınla lensı al gozunu saga ya da sola cevır lensı koy ve normal hale getır gozunu ben boyle takıyorum :)
Demekki göz reklekslerin baya kuvvetli. Lens takarken aşağıya doğru bakmayı dene gözünü aç ve lensi parmağına iyi oturtup tak ama gözleri bozuyor
Gözünü kirpiklerinden tutarak açmalısın , lensi göz bebeğinin üstüne bırakman şart değil beyazına koy bakışlarınla o oturur zaten
Iki elinin yuzuk parmaklariyla alt ve ust goz kapagini ac tabi bu arada lensin de isaret parmagin uzerinde olmasi gerekiyor, sonra lensi gozune yerlestir... Hepsi bu,)
işte ben onu yapabilmiş olsaydım şuan lens gözümde olurdu :D lens değdiği an gözüm kapanıyo :(
ben yarım saatten fazla uğraştım :D ama olucak yani başka çare yok :)
ilk başta göz hassasiyeti çok olduğundan kaptırsın ama zamanla alışırsın bo boş bakmayı dene
ama doktor yazmıştı ölçüsünüde. Bi yanlışlık olurmu?
gözünün kenarlarını ve elini solisyonla ıslatma sadece lensi ve gözünün içini ıslat iki parmağınla gözünü ayır ve diğer elinle gözüne oturttur.
4senedir ehli oldum , aynasız takıp çıkarmak işim oldu.
alışırsın leydi zamanla =)
az önce taktım bi tanesini fakat hemen çıkarmak zorunda kaldım. çünkü gözüm sulandı ve kızardı, batmaya başladı. neden böyle oldu fikriniz varmı
ben takmak için 3 4 saat uğraştım ama sonuç zafer VİCTORY
takma senin doğal gözün daha güzeldir kesin
yok zaten renkli değil numaralı lens. Mezuniyet vs. vs.de kullanmak için aldım:)
:) tamam öylese kolay gelsin
hiç lensim olmadı bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar