Merhaba arkadaşlar, geçmeyen bir mide yanmam var. Elimde Panto 40 mg var normalde aç karnına içiliyor ama yemek yiyeli 6 saat oluyor. İçsem işe yarar mı, kullananlar bilgi verebilir mi? Panto 40 mg kullananlar yorumları neler, işe yarıyor mu?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba arkadaşlar, geçmeyen bir mide yanmam var. Elimde Panto 40 mg var normalde aç karnına içiliyor ama yemek yiyeli 6 saat oluyor. İçsem işe yarar mı, kullananlar bilgi verebilir mi? Panto 40 mg kullananlar yorumları neler, işe yarıyor mu?

Merhaba. :) Panto 40 mg ilaç kullanan biri olarak öncelikle söylemem gereken, panto mide asidine bağlı olan hastalıklar için kullanılır. Mide asidini üreten hücreleri bloke ederek tedavi eder.
Panto reçete sonrasında kullanılması gereken bir ilaçtır. Doktora danışılmadan kullanılmaz. Ayrıca doktorun yazdığı dozda ve zamanda kullanılması gerekir.
Sabah içiliyor o aç karnına benim de mide rahatsızlığım var. Ben bir tek sabah içiyorum unuttuysam içmeyi de bir daha içmiyorum. Naneli sakız veya şeker varsa o da iyi geliyor.
En doğrusu midene endoskopi yapılması. Sonrasında gereken tedavini olursun. Endoskopi yapılana kadar Panto yu içebilirsin. Sakın anti asit içme. Ağrını keser ama sonrasında daha çok yanar miden. Geçmiş olsun
Teşekkürler
Cevap
12Cevap
Fazla yağlı yeme baharatlı uzak dur yerdense fazla tüketme sucuktan uzak dur fazla hamurlu yiyeceklerden de.
İçeriğini bilmediğim için yorum yapamam varsa talcid, rennie falan ondan iç oda yoksa şekerli veya şekersiz sıcak su iç
lansor https://voca.ro/13VyD2ddLErt
panto ya da nexium gibi ilaçlar sabah aç karnına içilir. akşam öğlen falan içilmez
yakınnda nöbetçi eczane var ise gaviscon şurup al iç.
Karbonat varsa bir çay kaşığı su bardağına at karıştır iç. 10 saniye sonra dua et bana
Yok. Daha çok talcid rennie ya da gaviscon gibi şeyler faydalı olur
Bir bardak süt içmen yeterli
İşe yaramadı
Kabuklu salatalık
Tahin
Karbonatlı su
Biz baytar miyiz kardeşim ne bilelim
Sirke suyu iç bir kasik
Reflumu var sizde
Bende bilmiyorum
Çok teşekkür ediyorum
İşe yarar iç