Yeni muhabbet kuşu aldım fakat hasta gibi görünüyor yardım eder misiniz lütfen?

Herkese merhaba ben çok takıntılı bir insanım ve evde odamdan hiç çıkmam ve çok sıkılırdım bu yüzden kendime kuş almak istedim eskiden de çok beslemişliğim var ama bir sorun var ki o da şu; bu aldığım kuştan önce başka bir kuş daha almıştım ve o benimle 6 ay kaldı ama sonra öldü çünkü aldığım zaman kuruma hastalığı başlamıştı kuşta (bağırsakta bulunan kuşun kilo almasını engelleyen ve zamanla kuşu öldüren bir mantar) ve ben iyleşir belki diyerek ona ilaçlar vitaminler aldım ama ne yaptıysam da iyleşmedi ve en son çok zayıflayarak öldü elimde tüy gibi hissediyordum o kadar zayıflamıştı. Ben çok ağladım kahroldum çünkü o kadar güzel bir arkadaşlık kurmuştuk ki anlatamam asla kafesinin kapısını kapatmazdim o ne zaman isterse çıkar ve girerdi. Yani demem o ki ona çok alışmıştım ve ölünce paramparça oldum. Şimdi yeni bir kuş aldım ama alırken çok korktum ya bu da ölürse diye. 3 gün oldu alalı yavru bu arada ama çok vahşi yani onu odada bir kez tek bıraktım carpmadigi yer kalmadı ve elimi de ısırıyordu baya ama artık isirmiyor ve onu sevmeme izin veriyor bazen ama bir kuş sesi duyduğu zaman falan kafeste her yere çarpıyor çıkmak için kendini sağa sola atıyor ve bunu görünce içim parçalanıyor ama asıl sorun şu ki bunda da kuruma hastalığı olmasından çok korkuyorum yani dışkısı gayet normal ama 3 gündür daha doğru düzgün bir yemek yemedi çok az yedi ve şu an kursağı bomboş bir de eski kuşum sürekli kusardi kuruma yüzünden. Bu kuş hiç kusamadi ama yavru diye mi bilmiyorum öterken sanki bir şey olmuş gibi kusacak gibi hareket yapıyor ama daha çok küçük yavru neden böyle yaptığını anlayamıyorum lütfen yardım edin bana kilo alsın istiyorum kafayı yemek üzereyim sürekli ağlıyorum onu böyle görünce normal midir değil midir lütfen cevap verin.
Yeni muhabbet kuşu aldım fakat hasta gibi görünüyor yardım eder misiniz lütfen?