Güveniyorum olacağım - %10,3
Güvenmiyorum olmayacağım - %67,1
Kararsızım - %22,6
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ya şu ülkede bilimi hakkıyla yetiren kimseler olmayacak mı? Siz, doktorların bile kendi aralarında anketler yapıp farklı görüşlere sahip olduğu bir anlaşmazlık ve bilgi kirliliğinde herhangi bir konuda yetkinliği olmayan vatandaşlarımız ne yapsın? Yapalım mı yapmayalım mı? Ne kadar aptalca sorular ya! Bilim bir ülkede nasıl yerin dibine batırılır, bilgi nasıl kirli bir ortamda yayılır en tipik örneği işte. Bence virüsün yayılımından çok siz, bilim ve sağlık insanı diye geçinen insanların spekülatif bilgi yayılımını durdurmalıyız.
Orada tartışışan şey bilim değil ki, sadece bir anket ayrıca içeriğinin ne olduğunu ve konuşulan konuların neler olduğunu bilmeden insanları bu kadar yargılaman ne kadar doğru bilmiyorum. Bu soru sadece Çindən gələcək olan aşı ilə ilgili yapılmış bir anket.
Peki sana göre sağlıkçılar neler yapması lazım?
Hani bilgi kirliliği yayıyormuşuz ya ortaya!
Tabii ki olmayacağım. Bunu başka bir görüşümde aktarmıştım. Özet geçmek gerekirse;
İlaç sektörünün rant ile bir ilişkisi vardır. Ağrı kesici kullanırsanız ağrınız kesilir ama kalbinizden olabilirsiniz. Uzun vadede sorunlar yaratmaya başlar. Ben grip aşısı olduktan sonra üç gün içinde grip olduğumu bilirim çünkü bir şekilde ilaç kullanmam gerekiyor bu adamların ceplerine para girmeleri açısından. Aşı dediğimiz faktör ise koronavirüsün tam olarak ne olduğu ve nasıl olduğuyla alakalı kesin bi' bilgi olmamakla birlikte aynı zamanda zayıflatılmış virüsün bile insanın içine girmesi; pozitif vakaların negatife döndükten sonra nefes darlığı çekmeye devam etmesi gibi içimizde devam edebilir.
:)
Aşı güvenli, normal şartlarda olurdum. Ama pandemi sürecinin dünya toplumu yaratma projesi ve faşist yönetim biçimlerini insanların kendi arzusuyla kabul ettirme yöntemi olduğu için aşı olmayacağım.
Teşekkürler. 😊
Ricalar. 😊
Aynı görüşü paylaşmaktan sıkılsam da eğer ki zorunlu değilse olmak istemiyorum ben. Virüsü ortaya çıkaran Çin, aşıyı bize hediye edecek Çin. Babalarının oğlu değiliz ki neden böyle bir şey yapıyorlar? Virüs ortaya çıkmadan bir ay önce çoktan varmış zaten bize bunu geç açıkladılar. Bir şey bedavaysa ürün sizsinizdir. Nüfüsu azaltma politikasından ibaret sadece. Nüfüs istedikleri azalmaya gelince hadi tamam size acıdım alın size aşı diyorlar herhalde.
Cevap
60Cevap
Bilim adamları aşı kurulu neler diyecek bakalım daha onlar bir. karar vermedi ki
Belli ki ülkede olup bitenden haberiniz yok
Yok ülkede yaşamıyorum
Haberinin olması için ülkede yaşamaya gerek yok ama neyse
Çin aşısına güvenmiyorum ne yazik ki. Olmayi da düşünmüyorum. Aşinin yan etkileri ancak uzun vadede kendini gosterecektir. Vücudumda ne gibi bir tahribata yol açar bilemiyorum. Zira ben antibyotikten bile alerji olan biriyim, hassas bir yapım var.
Bunun yerine sosyal mesafeye uyup maske kullaniyor ve olabildigince evde kalıyorum. Disari cikca da ellerimi her yer surmemeye ozen gösterip bir seye temas etmiyorum. Eve gelince de ilk işim ellerimi yikamak oluyor.
ozellikle çin aşısı olucam tek guvenilir ve dogru olan aşı cunku..çin zaten yapamiyorsa bu aşıyı geri kalani hic yapamaz.. ama isin komik tarafi 97 yildir patentli hicbir mal uretememis hicbir uluslarasi alanda akademik calismasi olmamis birka aşıyı çinin urettigi telefonlardan laptoplardan yazan ulkenin vatandaslari çin gibi teknoloji devi bir ulkeyi aşagilamaya calisiyor.. Turkiye de çinin nasil bir dev oldugu anlatan bir belgesel falan yayinlansin.. dunyada her 10 maldan 7 si çindne cikmadir.. her 100 dlarin 50 dolari çin emisyonudur.. her patentli malin %71 i çindir oecd ye bakin.. ya da modern kirathana olan sosyal medyaya devam..
Virüs yay insanları öldür sonra test kiti var ben de de test kiti sat. Daha sonra ben de aşı da var de aşı sat. Covid olan tüm çevrem aşı olmadan atlattı bu illeti. Aşı olmadan da alabiliyorsak neden aşı olayım ki
Kardeşim ne Çin aşısı olması ya. Şu an ülkede şeddad olmayan, zalim bir rejim var.
Abd ve AB ülkeleri arasında gelişmiş ülkeler arasında bir tane Çin aşısı alan ülke yok.
Faz 3 aşaması tamamlanmamış aşı sipariş ettiler. Bir aşının Faz3 aşaması tamamlanmadan sipariş veremezsin ve o aşıdan olamazsın. Ama turkiyede iktidarı kimse denetleyemediği için kafalarına göre iş yapıyorlar. Faz 3 aşamasının ne olduğunu da araştırıp öğrenin bi zahmet
Muhtemelen kamu çalışanlarına özellikle sağlıkçılara mecbur tutulacaktır. O yüzden kişisel isteklerin çok önemli olacağını zannetmiyorum.
Kendi tercihime bırakılırsa olmayı düşünüyorum.
Olmayacağım virüse yakalanmadım belkide atlattım belirti vs olmadı hiç sağlıklı bir vücuda sahip olduğumu düşünüyorum gerekli değil benim için. Son çarem olursa belki.
Bize olur musunuz olmaz mısınız diye fikir sunduklarını görmedim. Part1 ve Part2 de kimlere aşının vurulcağını şimdiden belirlemişler. Bizim yaşlarımıza aşı gelene kadar sağlık memurları, polisler, orta yaşlı insanlar var şuanlık bizlik bir durum yok zaten. Çin aşısının aslında diğer aşılardan pek bir farkı yok fiyatı da dahil. Yalnızca çin gibi bir yerde üretilmesi insanı korkutuyor. Artık zaman her şeyi göstericek
Bir ara çin'den gelen covid-19 test kitlerinin bile covid virüslü çıktığını unuttunuz galiba :) Ben çinden gelen hiçbirşeyi kullanmam almamda.
3. Fazı tamamlanmamış dünyada sadece 3 ülkenin kullanacağı (ki en fazla sipariş veren Türkiye) aşıyı ne ben ne de ailem olacak.
Hayır 18 yaşında cillop gibi kızım gerek yok. Aşıyı güvensiz göruyorum. Bu virüs olaylarında mantığıma yatmayan şeyler var. O yüzden nayır nayır nayır
Hastalığa yakalanrsam bile aşıyı olmam. Çin aşısız virüsü yendi hani hiç vaka yok.. Biz daha ne olduğu netleşmemiş aşıları ülke olarak neden oluyoruz?
Aklıma şu replik geldi
Yok, aşı olmayacam.
Kesinlikle olmayacağım ancak 1 yıl sonra aşının sağlam olduğu ve kimsenin aşıdan ölmediği meydana çıkarsa o zaman olabilir
Virüsü atlatmış olan kişinin aşı olmasına lüzum yok. Virüs kapmamış olsaydım aşı olmaktansa gider pozitif birine temas ederdim. Kötünün iyisi :/
Çin virüsüne çözüm Çin aşısı he. bari başka ülkenin aşısını seçseydiler. Gerçi en kaliteli hangisi acaba o önemli olan
Tabi ki de hayır.
Ne olduğu belli olmayan bir aşıyı kendime enjekte ettirmek için hiç bir neden yok..
Çin aşısına şu an için güvenim yok. Ama duruma göre bakarım önce bir aşılama oranı artsın ondan sonra bakılır.
Başımıza ne geldiyse bunlar yüzünden geldi. Birde aşımı olacağız.
Olmam çin malları dandik birde içine bişey koyarlar sonra bizde börtü böcek kovalamayalim yemek için 😂😂
Turkiye'de Turk bikim insanlari tarafindan uretilmemis hic bir asiyi KULLANMAYACAGİM..
Ben şahsen korona olmadan olmam gibime geliyor aşı diye ne vuracakları bile belli olmaz bunların.
Tabiii ki aşı olmayacağım.
Yalnızca bağışıklık sistemi zayıf bireyleri etkileyen virüs var...
Olmayı düşünmüyorum bende..
Belki yerli aşı çıkarsa düşünürüm
Virüsü çıkaran bunlar, aşı parasını alan da bunlar. Tabii ki de olmayacam
Düsünmuyorum
Türk bilim insaninın buldu aşi olsa evet derdim
Bizim meslek grubuna yapılmak istenecek ama ben olmayı düşünmüyorum.
Hayatta olmam. Güvenmiyorum aşıya böyle yeni çeşit hastalığın aşısına güvenmem. İlla ki insanda bir yıkım bırakır ama 1 sene sonra ama 2 gün sonra illa ki bi kokusu çıkar yani
Olmam asla bi aşıyı 1 yılda sıfırdan üretmeleri imkansız onca masumun hakkına girecekler yazık
Bu aşı ile sen telefonla konuşşan cinsel hayat olsun herşeyden haberleri olacak tek buda değil kısırlaştırmalarda cabası çip gibi bişey olacak bill gates'in oyunları sakın olmayın arkadaşlar ülkemizin aşısını bekleyelim
Yemeği güzel. Ekşi tatlı filan. Aşısı da neden olmasın🤔👍
Mecbur olacaksınız. Dünya sağlık örgütü bunu zorunlu aşılar içine alacak bence. Hayir insanlar olmayacaksa asiyi niye buldular? Kimse olmazsa nasıl bitecek bu salgin
Aşı olmam isteyene aşı yaparım çok derinlere kadar aşıların 😉
Yanında bir de cinli karı versinler belki düşünürüz
Nayır. Dünyayı sıfırlama projesinin bir parçası olmak bir denegi olmak istemiyorum
Bakalım neler olacak koyun gibi yaşıyoruz artık planlama yeteceğini kaybettim herhangi bir şey için
İşim olmaz
Koyun değilim güdüleyim
Çin aşısıymış
Adında hayır yok
Çin dedin. Güvenemedim şimdi.😄
İdrak edebiliyorum herşeyi, olmayacağım.
Asla idam etseler olmam 👊
Onların hiçbir şeyine güvenmiyorum.
Hayır olmayı düşünmüyorum
güvenmiyorum ama mecbur olacağım
bilmiyorum canım olmak istemiyo
Gözlemlerim olanlarda iş yapıyormu diye 😀
Covid oldum zaten aşı yapilmaz bana
Yerli bile deseler olmayi dusunmuyorum
Evet, gel derlerse seve seve gidip aşı olacağım.
Hayır olmayı düşünmüyorum..
Herhangi bir aşı düşünmüyorum
Olmayı hiç düşünmüyorum içime sinmedi...
Olmayacağım.
İnsanları boşuna hasta etmedi bunlar?
Olmak istesem de bana sıra gelmez 😂
Yerli aşı çıkarsa olacağım.
Sıra bize geldi de 😊
İlk bakanlar yapsın sonra düşünürüm
Hayır olmayacağım
Nayır nolamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?