Arkadaşlar günaydın ben 26 yaşındayım ve daha 1 sene önce epilepsi teşhisi konuldu teyzemin oğlu da epilepsi hastasıydı. Teyzeme dün yan etkilerinde ne var diye sordum ama bana kıllanma ve zeka geriliği yaptı oğlumda dedim ben sinirlendim ama birşey diyemedim annem yüzünden epilepsi zeka geriliği değildir diye doktorlar söylüyor ama sizden de duymak istiyorum yan etkileri nelerdir?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Epilepsi zeka geriliği yapar mı?
Merhaba,
Epilepsi hastalığı anlık dalmalardan, koku duyusu bozukluklarına veya bilinç kaybı ve kasılmaların olduğu sara nöbetlerine dek çok çok farklı şekillerde olabilir ve hepsinin etkileri çok çok farklıdır. Bazen kontrol altına alınmayan epilepsi nöbetleri (çoğunlukla hastanın ilaçlarını düzgün kullanmaması nedeniyledir) çok sık ve şiddetli olduğunda beyin işlevlerinde sorunlara neden olur, bazen de beyindeki başka sorunlar (zeka geriliği ile giden metabolik hastalıklar, genetik hastalıklar, beyinde tümör veya kanama, beyin enfeksiyonları vs.) epilepsi nöbetlerine neden olur. Yani burada biraz tavuk-yumurta ilişkisi vardır.
Sonuç olarak zaten epilepsi tanısı birçok tetkik yapıldıktan sonra konulmuştur ve uygun ilaç başlanmıştır.
Tavsiye edilen şekilde ilaçlarını düzgün kullanırsan, kontrollerine zamanında gidersen ve hastalığını dert etmeyip yaşamana bakarsan, hayattan keyif alan pozitif bir insan olursan nöbetlerin çok iyi kontrol altında kalır, sana da hiç bir şey olmaz. Sorularını sadece doktoruna sor ve onun söyledikleri ile kendine anlam çıkar lütfen. Etrafta nedense başkalarını üzmeyi seven çok insan oluyor, onları dinlememeni tavsiye ederim.
Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.
Çok teşekkür ediyorum içimi rahatlattınız 😊
Peki hocam benim bir kız arkadaşım var oda epilepsi hastası kadın hastalar çocuk sahibi olabiliyorlar mı?