Şakaklarim ve ortası bir aydır o kadar ağrıyor ki resmen zonkluyor hormonlarimda sıkıntı olduğundan doğum kontrol hapı kullanıyorum onun dışında başka bir hap kullanmıyorum acaba onun mu yan etkisi bilemedim gözlük de kullanıyorum numaram çok yüksek de değil sağ 1 sol 1.25 takmadığımda ağrı yapacak bir numara sa değil ve bu arada fazla ışık da beni rahatsız ediyor baş ağrısı yapıyor resmen beynim zonkluyor acaba doktora gitmeli miyim gitsem Migren olduğumu nereden anlıyorlar
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
Sağlık & Diyet konusunda 7,7b cevap paylaştı. Baş ağrısının bir çok nedeni olabilir. Migren hastaları genellikle ışığa ve gürültüye tahammül edemez. Sizde bunlar var diye direk migren teşhisi koymakta yanlış olur. Nöroloji hekimine başvurup detaylı muayene sonrası kesin teşhis konulur.
16 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ağrı kesici attım ama hâlâ geçmiyor :(
- +1 yıl
Kist derken benim yumurtalıklarımda zaten kist var tedavi görüyorum onun için
- +1 yıl
Ay allah korusun
- +1 yıl
Her gün oluyor hafif ama bugün geçmedi
Benimde migrenim var. Migren olduğunu en iyisi sen anlarsın. Genellikle aynı bölgenin ağrımasi ile belli olur. Adet öncesi gelen baş ağrıları hariç. Bunun için daima su tüketmeye özen göstermelisin. Ağrı azmadan (aynı bölgede ise) ilacını alıp birşey düşünmeden dinlenmelisin. Genellikle birşey düşünüp işin içinden cikamadiginda azmaya başlar bunun için yapabilirsen aklını dağıtmak için hava almaya çıkıp sadece hafif yürüyüş yapabilirsin o zaman daha iyi olacaktir.
11 Yorumlabunlar migren belirtisi ama doktora görün bende de var: ( hem migrenden önce sinüzit var oda olabillir ve geçmiş olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ağrı kesici attım ama hâlâ geçmiyor :(
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Aynısı bendede var hatta bugün iki tane ağrı kesici aldım. Bende şüphelenmeye başladım ortalık biraz sakinleşsin nörolojiye gidicem
12 Yorumla- +1 yıl
Bende bir tane attim ama hâlâ geçmedi
- Cevap sahibi+1 yıl
Ben biraz gözden şüpheleniyorum çünkü son zamanlarda göz ağrımda oluyor. Bu arada arveles i öneririm.
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Doktora görün en iyisi ben de ihmal ettim gastrit ve tiroid hastalığım çıktı
11 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun Teşekkür ederim ağrı kesici attım ama hâlâ geçmiyor :(
- +1 yıl
Soğuk havada dışarı çık, iki dakka yürü. Sonra bir şey düşürmüş de almak istiyormuş gibi eğil. Eğildiğin anda kaşlarına şakaklarına veya burun etrafına korkunç bir ağrı giriyorsa tamam, hastasın. Ya da daha kolyı kbb ye git.
00 Yorumla Komalık baş ağrıları dayanılmaz şekilde olursa migren papatya kaynatıp buharında başını tutmalısın
00 Yorumladoktora görünerek anlayabilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
Baş ağrısından mdmzmsmamms
10 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Migren tanısı hastanın anlattıklarına veya doktorun sorularına verdiği cevaplara göre konur. Migren baş ağrısının bazı klinik (hasta şikayetleri) tanı kriterleri vardır ve bu kriterlere uyan en az 5 ayrı baş ağrısı atağı olmuşsa ve bu ağrıları açıklayan başka hiç bir problem yoksa (tetkikler ve muayene sonuçları tamamen normal ise) hastaya migren tanısı konulur.
Migren tanısını koyduracak hiçbir tetkik veya görüntüleme yöntemi yoktur
Migren ön tanısı için istenilen tüm tetkikler ile MR veya BT gibi beyin görüntüleme yöntemleri bu ağrıları oluşturacak başka nedenlerin olmadığını göstermek için istenir, migren tanısını koymak için değil. Her şiddetli baş ağrısı da migren değildir. Daha önce bir doktor size migren tanısı koymamışsa kendi kendinize tanı koymamalısınız. Migrenin tedavisi diğer baş ağrılarına benzer özellikler gösterebilse de belli noktalarda daha farklıdır ve bu tedaviler ancak baş ağrılarının başka bir nedene bağlı olmadığı gösterildikten sonra başlanabilir.
Sadece migren baş ağrısında kullanılabilecek ağrı kesiciler de vardır ve yanlışlıkla başka baş ağrılarında kullanılmamalıdır. Stres tüm baş ağrılarında olduğu gibi migrende de en önde gelen tetikleyicidir ama migren alt yapınız yoksa stres migren oluşturamaz. Eğer migren alt yapınız varsa (genetik geçişli olma olasılığı yüksektir) her stres olduğunuzda migren baş ağrınız tetiklenebilir. Ancak unutulmamalıdır ki migren tanısı alan hastanın yaşadığı her baş ağrısı da migren olmak zorunda değildir.
Migren hastaları da her insan gibi gerilim tipi baş ağrısı (tüm baş ağrılarının %70-80'ini oluşturur) yaşayabilir. Hastalar ağrı karakterlerinin farklılığından iki ağrıyı ayırt edebilir ve uygun ilacı alabilir.
Sonuç olarak daha önce yaşamadığınız tipte baş ağrılarınız başlamışsa ve sebat ediyorsa lütfen bir nöroloğa başvurun. Stresi kontrol etmeyi öğrenmek tüm baş ağrılarına iyi gelir, olmuyorsa ilaç kullanmalısınız yoksa baş ağrıları kronikleşir ve hayat kalitenizi ciddi şekilde bozabilir, sadece sizin değil iş ve ev yaşamınızda yanınızda olmak zorunda olan herkesi olumsuz etkiler, beden sağlığınızı da bozacaktır.
İyi günler dilerim.