Çok yakınımlardan biri perşembe gece yarısı şiddetli göğüs ağrısı ile sağlık ocağına gitmiş. Orda kalp krizi geçirdiği söylenmiş ve hemen ambulansla hastaneye sevk edilmiş. Akbinde acilen anjiyo yapılmış. Ana damrlardan biri %99 tıkanmış onu açmışlar fakat diğer iki damarda tıkalıymış. Onlarda bı ayın 18 inde açılacakmış anjiyo ile. Yapıldıktan sonra iyileşme kesin mi. Eğer açılmazsa ne gibi yollar izlenir. Nelere dikkat etmesi gerekir. Normal yaşantısına dönermive dönmesi ne kadar sürer. Ayrıca o tıkalı diğer iki damar ayın 18 ine kadar bi sıkıntı çıkarırmı. Bilenler yardım etsin lütfen.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca kalp ameliyatı ne kadar risklidir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Anjio çok kere yapılabilir ama önce ana arterler açılır, kalp krizinden kaç saat sonra müdahale edildiğine bbagli olarak kalp dokusinda ne kadar hasar kaldığı da önemli, tıkanan diğer damarlarının beslediği kalp alanını, diğer kısımlar biraz idare eder ama idare eden komşu damarlar dar damarlardir, onlar kolay tıkanır bu yüzden diğer damerlarinda açılması gerek, onun için de zaten çağırmışlar burdan tavsiye vermek doğru olmaz kendi doktoru daha iyi bildi verir
Kısacası bypass olsun stend olsun veya anjiyo olsun bu tedavilerde hayati risk var mı. Bu tedaviler kesin çözüm mü. Bu işlemlerden sonra hasta tekrar kriz geçirirmş. eski sağlıklı günlerine kavuşurmu. Bunu öğrenmek asıl amacım.
Hayır maalesef eskisi gibi olmayacak, stend takılan damar tekrer tikanabilir stend yaşam süresini uzatir, ama hiç kriz geçirmemiş gibi olmqz, bir ağır eksersiz yapamaz, kalp etkilemesi ne bağlı olarak yaşam kalitesi ve omru değişir
Bu arada bunlari sallamiyorum tıp fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim
Anladım kardeşim. Çok teşekkür ederim.
Anjiyo sonrası kesin tedavi vardır fakat sonradan olabilecek bir rahatsızlık olasiligi var. Zaten doktorlar söyler ne yapması gerektiğini. Anjio abartılacak kadar hayatı riski yoktur.
Yani anjiyo tedavi değil kalpte nasıl bi rahatsızlık var onu öğrenip ona göre tedavisi yapılıyor öyle mi?
Birde zaten kriz geçirmiş ama farkında değilmiş. Sağlık ocağına yürüyerek gitmiş hastneye ambulansla.
Hayır anjio tedavi yöntemi. Zaten anlattığın kişiye tanı koyulmuş anjio tedavisi olacak
Olabilir böyle şeyler
Faydalı olurmu. Yani eski yaşantısına döner mi. Bugün gördüm konuşması filan yorgun gibiydi.
Yani önce ağrı ya da gerçekten fazla şekilde zarar veriyorsa normal. Zaten eski yaşantısına dönebilmesi için var. Ama tamamı ile yorgunluğunu rahatsızlığı ile kıyaslamayın. Anjio olduktan sonra kendine dikkat etsin.
Tamam çok teşekkür ederim.
Anjiyo aslında tam bir tedavi yöntemi değildir. Vücuda verilen bi sıvı ile damar tıkanıklığı veya daralması gibi durumlar var mı yok mu ona bakılır. Yani anjiyo için tedavi öncesi süreç diyebiliriz.
Zaten en önemli damar %99 u tıkalıymış. O açılmadı mı yani. Ayrıca sonrası nasıl bi süreç.
Hocam doktor değilim. Başıma geleni anlatabilirim ancak. Babam kalp krizi geçirdi. Anjiyo yaptılar 3 damarı tıkalı çıktı. ByPass oldu iyileşti çok şükür. Arkadaşımın babası kriz geçirdi. Anjiyo oldu sonra da stent taktılar. Olanlar bunlar valla.
Hastane önerebilirim. İstanbul'da Siyami Ersek hastanesi. Göğüs ve Kalp hastalıklarında türkiyenin belki de en iyisi
Geçmiş olsun. Bypass ve stend ameliyatı açık amaliyat mı yoksa kapalı mı oldu.
Söylerim olmazsa o hastaneyi.
ByPass açık ameliyat. Bacaktan aınan damarla, Damara bir nevi köprü yapıyorlar. Stent’i bilmiyorum
tamam teşekkür ederim.
Evet kelime anlamı anjiografi yani aslında damar görüntüleme, ama zaten damarın tıkalı olup olmadığı EKG ile anlasilor, anjiografi damar tıkanıklığı yüzdesini gösterir, ve aynı zamanda üriner eş zamanlı olarak stend, takılır eğer stend takacak kadar tıkalı değil ise o zaman sadece görüntüleme olmuş olur tedavi olmaz
Konunun prof’u olunca bi başka tabi