Dana eti mi yoksa kuzu - koyun etimi? Aslında tartışılan bir soru ama katşılaştırma yapınca daha net anlaşılacak gibi Dana etinin 100 gramında 150 kalori 90 mg kolestrol 4 gr yağ 3 mg demir 28 gr protein 8 mg kalsiyum 80 mg sodyum 500 mg potastym ihtiva eder Kuzu - koyun 100 gr da 250 kalori 70 mg kolestrol 17 gr yag 17 gr protein 7 mg kalsiyum 70 mg sodyum 290 mg potasyum
Bakinca daha eti daha minaleral zengini gibi ama kolestrolü düşük enerjksi yuksek olan koyun eti sodyum orani da koyunda düşük ben karar veremedim galiba kisiden kisiye degisir sagliklilik durumu...
Benim için eğer bir hayvan sağlıkmı bakılmış ise, yani kuzu ya da dana doğal besleniyorsa çok fark etmez. Çünkü yonca çayır mısır sılaşı gibi daha doğal beslenen hayvanın daha besleyici ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Örneğin doğu illerinin hayvanı maddi imkanla ölçüsünde fazla hormonlu yemle beslenmediği için ve de genellikle büyükbaş küçükbaş çoğunlukla dağda arazide yaylada olduğu için daha besleyici güzel ve kalitelidir🐑🐂👍😊
Ama sizinde araştırmanız güzel ve bilgilendirici olmuş teşekkür ederim🌼🌸🌹💐
Veteriner hekimliği öğrencisi olarak konuşuyorum. Kesinlikle koyun kuzu eti. Ama dağlarda gezen otlayan olacak. Sığırların genelde bu imkanı daha az oluyor. Ama koyunlarda gezen hayvana denk gelmek daha muhtemel. Çünkü sığırlar sürekli ahırın içinde hazır yemle besleniyor. Bence daha sağlıksız
Bence yine koyun. Çünkü sığırlarda sistemik gelişmeyi hızlandırıcı kilo aldırıcı hormanlar ilaçlar ne yazık ki ülkemizde yasak olmasina rağmen daha fazla kullanılıyor koyuna göre. Ama eğer dağda otlanan doğal beslenen hayvan bulursaniz en sağlıklısı odur
Kuzu yağı kuyruğunda, dana ise etin içerisinde bulundurur. Kuzunun hazmı daha kolaydır, tadı daha güzeldir ve daha kolay pişer. Kuzu her yandan daha avantajlı.
Lezzet olarak kuzu eti diye düşündüm kırmızı et seviyorum haftanın üç günü de yerim çok sık tüketmek sağlıklı değil bunu biliyorum genç olduğum için kolesterolüm yüksek değil 😁spor da yaptığım için lezzetli olan daha çok ilgimi çekti kalori az olması danayı da yemeliymişim🤓
İkisi de insan sağlığı için çok önemli. İkisinin de yeri farklı.
Fakat ikisi de ülkemizde yeterince tüketilemiyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aslında bu konuda makro ve mikro karşılaştırması yapmak yerine dana kesilmeden önce nasıl beslenmiş ırk nedir her hangi bir hastalık geçirmiş mi kesim hijyenik ortamda yapılmış mı ve en önemlisi hangi pişirme tekniği kullanılmış bunun üzerinde durmak gerekir diye düşünüyorum.