Arkadaşlar duştan sonra havluyla falan saçı kurutmak yerine kurutmasak, ıslak bıraksak kendisi kurusa daha kötü diyorlar sanki, uzmanlar ıslakken saç kiri saha çok tutar falan diye. Ne düşüyorsunuz? Banyodan sonra saç kurutulmalı mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar duştan sonra havluyla falan saçı kurutmak yerine kurutmasak, ıslak bıraksak kendisi kurusa daha kötü diyorlar sanki, uzmanlar ıslakken saç kiri saha çok tutar falan diye. Ne düşüyorsunuz? Banyodan sonra saç kurutulmalı mı?

Duştan sonra saçları kurutmak ya da kurutmamak işte bütün mesele bu :D Ben kurutuyorum çünkü kurutmadığım zaman başıma ağrı giriyor maalesef. :(( ama senin soruna şöyle cevap verebilirim;

Saçlarınızı banyodan sonra mutlaka kurulayın, özellikle dışarı çıkacaksanız kesinlikle kurulayın. Saçların dibinin ıslak olması hem başınızı ağrıtacaktır hem de çabuk kirlenmesini sağlayacaktır. Duştan sonra saçların ıslak kalması hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Saçlarınızı ısı ile kurulamasanız bile bir süre havluda bekletin ve tüm neminin gitmesini bekleyin.

Keratin ısıyla yumuşayan ve şekle giren bir uygulama olduğu için saçlarınızı mutlaka kurulayın. Kurulamazsanız saçlarınız kabarır ve şekil alamaz hale gelebilir. Aynı zamanda keratin etkisi de azalabilir.

Saçları çok yüksek ısıda kurutmamak gerekir çünkü yeni çıkan saçlar daha hassastır ve kırılmaması için normal ısıda görseldeki mesafedeki gibi saçlarınızı kurutmanız gerekir. Özellikle kış mevsiminde saçları kurutmak şarttır. Soğuk havaların da etkisiyle çok çabuk hasta olabiliriz. Islak saçlarla durmak da hastalıklara davetiye çıkarmakta.

Duştan sonra saçlarınızı yüksek ısı olmamak şartı ile kurutabilirsiniz. Saçlarınıza zarar vermez. Kurutmadan önce mutlaka saçlarınıza ısı koruyucu kremler sürmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede ısıdan alacağınız zararı en aza indirmiş olursunuz.
duştan sonra sardığım saç havlusunu bir 5 dk kadar sonra kurusuyla değiştiriyorum, hafif nemli kalınca da açıyorum.. hiç saçımı kuruttuğumu hatırlamam ve gayet de sağlıklı saçlarım çok şükür.
Fön makinası ile kurutmak çok zararlı saça , normal havlu ile suyunu alıp bıraksan saç daha sağlıklı olur.
Ama benim gibi sinüzüt derdi olanlar mecburen kurutuyor fönle..
Hayır ıslakken daha nemli olur ve kırılmaz , ıslak saç sağlıklı olur.
1 kez bırakırsın 2 kez bırakırsın ıslak. 3. de baş ağrısından sürünürsün helede hava rüzgarlıysa hoşgeldin sinüzit :/ deneme derim yani.
Aynen çekmeyen bilemez :(
www.kadincasaglik.co/dustan-sonra-sac-kurutmak-gerekir-mi
bu sitede böyle bir açıklama yapmışlar istersen incele
Cevap
0Cevap
Kurutman daha faydalı senin için duştan çıktıktan hemen sonra saçlarını kurutma makinesi ile kurut ve diplerinin nemli kalmasını önle
Asla kurutmam. Gerekmedikçe maşa ve düzleştiricide kullanmıyorum. Saçı yıpratıyor sıcak oldukları için
ohoo banyodan çıktığım gibi hiç tarak vurmadan direk topuz yapıyorum :D
Kurutmalisin madem ki cok sicak fazla kurutma da dipleri iyice kurut
Valla çok üşenirim ben ya ama kışın kuruturum mutlaka yazınsa koy götüne harman girsin :D
saç kurutma makinası zararlı diye biliyorum ben havluda bekletiyorum kuruyo zaten havalarda sıcak oldu artık daha hızlı kurur
Ben faranjit oldugum icin kurutmam sart ıslak durmasi daha zararli bence
Saçımı fönle kurutmaktan nefret ediyorum. Ama malesef kışın kurutuyorum üşütmemek için.
Çocukluğumdan beri saçlarımı kuruturum.
Ben kurutmuyorum tariyorum kaliyo oyle
Mal
Kurutmak daha iyiymiş.
Ben kurutmam havluya sararım
kurutnak daha iyimiş
Ben kurutmuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?