12 saatlik bir işte çalışıyorum , birde akşam gezmelerini eklersek uykusuz kalıyorum Gözlerimin altı mosmor , doğal yönlerle nasıl giderebilirim? veya bu tür kremler , bilen varsa yardımcı olsun lütfen, şimdiden teşekkürler. Göz altı morlukları nasıl geçer? Önerileriniz var mı?göz altı morlukları nasıl geçer?
Üzgünüm ancak göz altı morluklarını estetik operasyon (göz altı yağ enjeksiyonu veya göz altı ışık dolgusu) dışında hiçbir şey tam olarak geçirmez. Özellikle bu durum genetikse; ailenizde de varsa çözümü zor. Son yıllarda göz altı morlukları için kalıcı makyaj da yapılmaya başlandı ancak onun sonuçlarını bilmiyorum açıkçası. Yine de üzülmeyin; eğer morluklar yorgunluk, uykusuzluk kaynaklıysa geçirilebilir ya da en azından hafifletilebilir.
Göz altı morlukları neden olur?
Göz altı morluklarının en önemli sebebi genetiktir. Anne babanızda da muhtemelen aynı durum vardır. Bunun dışında böbreküstü bezi sorunları da göz altlarının kararmasına sebep olabilir. Yorgunluk, uykusuzluk ve stres de morluğu artırabilir. Vücut susuz kaldığında, sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıkların varlığında da göz altı morarır. Yaşlandıkça göz altı dokusu erir ve bu da çökmeye ve morlukların artmasına yol açar.
Göz altı morlukları nasıl geçer?
Göz altı morlukları yazdığım gibi estetik müdahale veya makyaj ile tamamen geçirilip gizlenebilir. Bunun dışındaki tüm yöntemler aslında morluğu hafifletme üzerinedir. Göz altı morlukları ıcın ne yapılmalı derseniz düzenli uyku, bol su içmek ve sağlıklı beslenme derim. Yüzü soğuk suyla yıkamak ve duşta aşırı sıcak su kullanmamak da bir diğer püf noktası.
Göz altı morlukları için krem önerileri
Baştan söyleyeyim, göz altı kremleri nemlendirme, ince kırışıklıkları önleme ve şişlikleri azaltma özelliklerine sahiptir. Ancak neredeyse hiçbir krem morlukları kalıcı olarak iyileştirmez. Buz kompres, kullanılmış ve soğumuş çay poşetleri kullanılabilir. Göz altı morluk krem önerilerim ise şunlar; Garnier Gözaltı İçin BB Krem: Bu ürün turuncu alt tonlu olduğu için morluğu dengeliyor ve makyajsız da kapatıcı bir görünüm sağlıyor. Himalaya Herbals Göz Altı Kremi: Bu krem hem ekonomik, hem de sarı tonlu bir krem. Göz altı morluklarını bir derece açıyor. Burt's Bees Radiance Göz Altı Kremi: Biraz pahalı olsa da, sarı renkte ve morlukları açan, aydınlık veren çok güzel bir krem.
Göz altı morlukların eğer yaralanma sonucunda oluşmuşsa buz, ağrı kesici ve iyi bir dinlenmeyle tedavi edilir ve geçer. 20 dakika boyunca gözlerine soğuk kompres uygulayın. 20 dakika sonra şişlik azalıca bu defa da ılık bir kompres uygulayın. Bu kanın emilimini arttırmaya yardımcı olacaktır. Göz altı morlukları nasıl giderilir sorusuna en uygun tedavi yöntemi bu olacaktır. :)
Göz Altı Morlukları Nasıl Gider? Evde yapabileceğiniz pratik yöntemler önerebilirim.. Bunlar; - Buz torbası : bu en etkili yöntemdir. 20 dakikaya göz altı morluğunu giderir. -Çiğ et: buzluktan çıkardığınız çiğ et parçasını gözünüzün üstünde bekletirseniz çok işe yaradığını fark edeceksiniz. Bu yöntemi çok fazla kullanmayın ama. Bakteri içeriyorsa zarar verebilir. -Patates dilimleri: patates dilimleri göz altı morluğunu aldığı kadar şişkinliği de alır. -Salatalık dilimleri: göz altı morluğunu dindirmekte çok pratiktir. Ayrıca nemli ve sağlıklı bir göz altı yaratır. -Buzlukta beklettiğiniz naneli buzlar: bu naneli buz tanecikleri anında etki gösterir. Çünkü hem soğuktur hem de nanenin morluğa çok iyi gelen bir dermanı vardır.
Bunların yanı sıra "göz altı siyahlarının nasıl geçer" sorusuna verilebilecek en iyi cevap; *Uyku düzensizliğinin olmaması *Kafeini az tüketmek *Telefon, bilgisayar gibi radyasyon yayan cihazları çok az kullanmak. *Göz altını nemlendirmeye özen göstermek
Göz altı morluklarına çare olarak salatalık maskeleri önerebilirim. Gratis, Watsons gibi mağazalarda bulabilirsin. Ayrıca Göz altı nemlendiricisi de kullanmak önemli. Neutrogena, Yves Rocher, Himalaya, Sebamed, Avene, Sheısedo gibi markaların nemlendiricilerini tavsiye ederim.
çok basit bir yöntemle halledebilirsin)) normal demlikte kalan taze ya da bayat farketmez çaya soğuk olucak tabiki pamuğu yuvarla biraz ve kalın bir tabaka seklinde gözünü kapatacak bir ovallikte suya batır cok sulu olmazsın pamuğu biraz sık ve gözlerinin üstüne koy yaklasık 10 15 dakika kalsın bunu her sabah kalkar kalkmaz yap. eğer sigara kullanıyor isen ya da ilaç vs bunun için de aynı işlemi tam yağlı süt ile de yapabilirsin hem cildini diri genç tutcaktr hemde göz etrafndaki morluk yıpranmıslık ve hareketsizlik kaybolucaktır..))
Önemli değil benim işim bu tıp :)) görceksindir eminim 2 haftadan sonra işe yaramazsa bana geri dön o zaman kan hücrelerinde sıkıntı olabilir.. Bu arada rica ederim birşey yapmadım ki)
Gunde 1 saat spor yap spor cıkısında 1 litre sût ve muzla birlikte iç bunların ardından 1 saat uyu ozellikle oglen uykusu uyu aksam erken yat teheccud namazı kıl sıgarayı bırak genellıkle guneslen ot içme
Göz çevresinde ve göz altında oluşan şişliklerden kurtulmak için organik içeriğe sahip dengeleyici antioksidan serumlar kullanmakta fayda vardır. Bunun yanında dehidratasyona katkıda bulunan tuzlu gıdalardan uzak durmalı ve olabildiğince çok yeşil çay gibi doğal idrar söktürücüler kullanmaya gayret etmelisiniz.
Cremler onlar bunlar bahane hiçbirşey fayda etmiyor. Hepsini denedim. Gerçekten piyasada ne varsa. Onlara harcadığim parayla ikinci araba alabilirdim :/ tek bende vayda eden güneş. Bronslasma göz altini az beli ediyor (profil resminde ki sensen tenin acik, yani göz altin çok belli olur) Ben ayrıca göz altina dolgu yaptırdım buda azaltı. Benim göz altlarim ince idi ki gerekmekteydi. Bayan olduğum için gerektiğinde makajla da kapatabiliyorum. Neyse diyeceğim su hiçbirşey yapamazsın bu iki şeyden hariç o göz morluklarina tecrübem konuşuyor
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Diğer yorumunda beritmisin uykuduzluktan oluyor diye. Tavsiyem bronslas. Emin ol azalma olacaktır ve ayrıca yaz teninde güzelde durur. burada çayla crèmlr uğraşma :/ zamanina yazık 1ay sonra nerden uydum bunlara dersin :) mantikli düşünen bilir ki morullak üst tende değil rengin alt düzeydeyden yukarıya yansıdığını. Yani ya makaj ya da diğer tenini koyultacaksin. ya da dolgu sorun tamamen kalkar ozaman :)
Bronslasmak için solaryom tavsiye edebilirim. Özel gözlük takiyorsun ve bu ayrica o morluklari kapatiyor. Gözlük altı hariç heryerin broslastiginda emin ol o morluklar beli bile olmuyacak. Denemeni tavsiye ederim. Bende beyaz tenliyim oyüzden ufak morluk bendede beli oluyor. Diğer crème falan hepsi boş iş denedim. Bronslasmak direk istediğin sonucu verecek
şimdi herkes dicek ve demiş zaten patates koy cay koy kahve koy hiç biri işe yaramaz denemesi bedava istersen dene ama boşa sonuç alırsın. benim de göz altımda morluklar var genetik değil çok beyaz tenliyim derim ince ve alerjim var ileride bu yüzden ameliyat olmayı bile düşünüyorum yani o derece çünkü fazla beyaz tenli olmamdan dolayı bu beni çok rahatsız ediyor bir krem kullandım %80 rengini açtı he kullanmayı bıraktığım anda tekrar geri başladı tedavi edici değildi sana önerim önce neyden kaynaklandığını öğrenmen gerek belki kan eksikliğin vardır? veya alerjin vardır. daha sonra eczaneye gidip danış onlar tedavi edici kremler veriyor. tekrar alıcam bir krem ama dediğim gibi sadece azaltıyor tamamen geçrien birşey yok
İyi uyku dışında yöntem bilmiyorum arkadaşım. Ailende göz altı morluğu varsa hele, yapabileceğin bir şey yok. Bol su içmek ve iyi uyku. Göz altı kapatıcıları var, çok da etkililer ama makyaj ürünü sonuçta, ters gelebilir. Geri sürdüğünde teninin rengini alır, elaleme rezil olmazsın yani makyaj yapmış bu diye :D
Oldu dudaklarımda da bir rujum eksikti saten. :) uykusuzluktan oluyor morluklarım , ah keşke şöle hergün uykumu alarak gündelik hayatımı sürdürebilsem herşey on numara ama olmuyor. Her sabah kalktığımda söylediğim ilk söz akşam eve gelince erken yatıcam. Akşam olduğunda yine geç yatıyorum , :)
Kan damarlarının genişlemesini sağlayan çaydan da faydalanabilirsiniz tek yapmanız gereken taze kullandığınız bir çay poşetini ılık olarak göz altı morluklarınızın olduğu bölgeye yerleştirmek ve 15 dakika bu şekilde bekletmek bu şekilde göz altı morluklarınızdan hızlıca kurtulmuş olursunuz
5 gündür kullanıyorum. Ailemde göz altı siyahlığı veya torbaları falan ırsi değil. Uyku düzenim de aynıydı, bende işe yaradı. Fiyatını yazmamın sebebi, çok birşey değil, bir al dene. Şimdi herkes yok 'pattes koy', 'yok çay koy' kahvaltı tepsisi olma. 😉😁
'Merak' tabi o kelime. Anlayan anlamıştır ama, düzelmek istedim. Uyumadan önce böyle takıntılarım olur genelde. Bir de çenem düşer. 😕 ne yaparsın, 😯huy işte.💤
göz altı torbaları ve morluklar tamamen tansiyon ve uyku ile alakalı.. günlük hayatınızın ilerleyişi.. spor aktiviteleri.. ve uyku düzeninizle alakalıdır.
Neyse bir kenera bırakalım da , herkezden aldığım önerilere göre canım , bayat veya taze çayın içine bandırılmış pamuğu gözlerde 15 dk bekletme işe yarıyormuş. Seninde bilgin olsun arkdaşım , sende sağdan soldan faydalı birşeyler öğrenirsen bu başlığın altında paylaşırsın benle. :))
En İyi Cevaplar