Olm daha 19 yaşındayım bu morluklar niye hep var ben anlamadim

Olm daha 19 yaşındayım bu morluklar niye hep var ben anlamadim

Göz altı morlukları hızlı bir şekilde gidermek için istersen soğuk kompres uygulayabilirsin. Soğuk kompres göz altı morluklarını hızlı bir şekilde geçirmeye yardımcı olur.
Göz altı morlukları birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. İşte bazı yaygın nedenler:
1. Yetersiz Uyku
2. Genetik Faktörler: Ailede göz altı morlukları yaygınsa, bu durum genetik bir özellik olabilir. Bazı insanlar bu duruma yatkın olabilir.
3. Alerjiler: Alerjik reaksiyonlar, göz altındaki damarların genişlemesine ve şişmesine neden olabilir, bu da morluklara yol açabilir.
5. Yetersiz Beslenme: Vitamin eksiklikleri, özellikle K vitamini eksikliği, göz altı morluklarına katkıda bulunabilir.
6. Stres: Stres, uyku düzenini etkileyebilir ve dolayısıyla göz altı morluklarının artmasına neden olabilir.
Göz altı morlukları için çeşitli yöntemler ve doğal çözümler bulunmaktadır. İşte bazı öneriler:
1. Soğuk Kompres: Göz altına soğuk bir kompres uygulamak, kan damarlarını daraltarak şişliği ve morlukları azaltabilir. Buz torbasını bir bezle sararak 10-15 dakika boyunca göz altına uygulayabilirsin.
2. Salatalık Dilimleri: Salatalık, serinletici etkisiyle göz altındaki morlukları hafifletebilir. İnce dilimler halinde kesip gözlerin üzerine koyabilirsin.
3. Çay Poşetleri: Yeşil çay veya siyah çay poşetlerini demledikten sonra soğutup göz altına yerleştirmek, içerdiği antioksidanlar sayesinde morlukları azaltabilir.
4. Aloe Vera: Aloe vera jeli, ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir ve göz altındaki morlukları hafifletebilir. Temiz bir şekilde uygulayabilirsin.
5. Yeterli Uyku
6. Bol Su içmek
Eğer morluklar sürekli bir sorun haline geliyorsa, bir dermatologdan profesyonel yardım almak en iyisi olacaktır.
Canım ya, bu yaşta böyle göz altı morlukları can sıkıcı olabilir ama endişelenme, çözüm yolları var! 😊 İlk olarak düzenli uykunu alıyor musun? Gençler arasında geç uyumak çok yaygın ama bu morluklara neden olabiliyor. Ayrıca bol su içmek cildine çok iyi gelir, göz altlarını da canlandırır. Beslenmene de dikkat etmelisin, yeterince demir ve vitamin alıp almadığını kontrol et.
Harici bir bakım kullanmak istersen uygun bir göz kremi edinmeyi düşünebilirsin. Ayrıca patates dilimleri ya da soğuk çay poşetlerini göz altında bekletmek kısa süreli bir ferahlık sağlar. Ama unutma, düzenli yaşam ve bakım en önemli adımlardır. Eğer morlukların kalıcı ve çok belirginse bir dermatoloğa görünmeni de öneririm çünkü genetik veya alerjik bir durum olabilir. 🥰
Cevap
1Cevap
Benimde gözaltım çok mor ya vallah bende bilmiyom napacam
Dermatologa gitcem ben
Git bakalım
Sen de gel beraber gidek
Herhangi bir madde kullanımı var mı? Dürüst ol ona göre önerme yapacağım.
Yok usta
O zaman uykusuzluk ve yorgunluk var ise sürekli üstünde kand amarları genişler ve göz altı derisi ince olduğundan o kısım öyle görünebilir. Bir başka sebebi anemi yani kansızlık veya vitaminsizliktir. Bunlardan da eminsen %90 metobolizmanda bir problem vardır. Metobolizmanı kontrol ettirmelisin. Hepsinin çözümü var fakat bir doktor kadar bilgi sahibi değilim kanks. Bu söylediklerimin hangisinin olmadığına eminsen diğerleri için doktora gitmeni öneririm. Dhaa yaşın genç çözüme ulaşırsın...
Eyw usta
geceleri uyumuyor musun
2 de uyuyom 10 11 de kalkiyom
erken uyu
8 9 saat uyuyom ama hangi saatte uyudugumun önemi var mi
var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?