Kizlar bu kremi kulanirmisiniz? Kulaniyorsaniz nicin ve negibi fayda ve zararlarini gordunuz? Bide hangisini kulanirsiniz? En önemlisi bepanthol reçeteye yazılır mi? Bildigim kadariyla Bunun bir merhemi var bepanthol plus var ve kremi var hangisi ne ise yarar? Acaba bepanthen mi bepanthol mü ? Hucre yenileyici leke giderici ozeligi varmis hangisi bunu yapiyo? Vs vs.. Kafamda bir suru soru var Almak istiyorum ama hangisini alcam sasirdim.. Acaba bepanthol doktor yazıyor mu yoksa kendimiz para verip mi alıyoruz? Arkadaşlar bana yardım edin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bepanthen ve Bepanthol ülkedeki en popüler kremlerden. Uzun yıllardır piyasada olan (hatırladığım kadarıyla 20 yıl önce bile vardı) Bepanthen o kadar çok sevildi ve her eve girdi ki, Bepanthol adıyla bir benzerini ürettiler. Dilersen farklarından bahsedeyim de bepanthen mi bepanthol mü kendin karar ver.
Bepanthen ve Bepathol farkı nedir?

Bepanthen, etken maddesi panthenol olan eski ve çok ünlü bir krem. Eskiden krem ve merhem olmak üzere iki ayrı çeşidi bulunurdu; şimdi sadece Bepanthen Plus çeşidi bulunuyor ve bu da merhem olanın yapısına daha yakın. Temelde çizikleri, basit kesik ve yaraları, hafif yanıkları daha hızlı iyileştirmek; cildin üst tabakasını yenileyip onarmak için geliştirilmiş bir krem olsa da zamanla çok sevilip her şey için kullanılan bir kreme dönüştü. Pek çok insan cildini nemlendirmek, onarmak için Bepanthen'i tercih etti. Özellikle krem olanı çoğumuzun ilk yüz veya göz çevresi kremi olmuştur. :) Ancak temelde bir ilaç olduğu için krem versiyonu üretimden kaldırıldı ve yerine tamamen cilt bakım odaklı benzer versiyonu Bepanthol getirildi. Merhem olanı da Bepanthe Plus adıyla piyasada olmayı sürdürdü.
Bepanthol reçeteye yazılır mi?

Yukarıda dediğim gibi Bepanthol artık tamamen bir cilt bakım ürünü. Losyon, krem ve pişik kremi gibi çeşitleri bulunuyor ve tüm yüzde ve vücutta kullanılabiliyor. Bepathen Plus ise antiseptik özelliği olan bir merhem ve sadece belli durumlarda (yanık, yara vb.) kullanılması öneriliyor. Eğer bepanthol doktor yazıyor mu diye merak ediyorsanız ona da açıklık getirmiş olayım; bepanthol bir kozmetik ürün gibi olduğundan yazılmaz ama bepanthen plus gerek görülürse doktor tarafından reçete edilebilir. Sonuç olarak bepanthen mi bepanthol mü sorusuna da eğer nemlendirme ve cilt bakımı istiyorsanız Bepanthol, yara izleri tedavisi için ise Bepanthen diyerek görüşümü sonlandırıyorum. :)
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Melhem veya krem çok farketmiyor. Bepanthen mi Bepanthol mu diye soracaksınızdır muhtemelen. Şöyle cevap vereyim: İkisinin de etken maddesi yani içinde madde aynı. Etkisi aynı, rengi aynı vs.. Sadece isimleri farklı. Tamol ve Parol gibi, Dikloren ve Diclomec gibi, Arveles ve Rastel gibi.. Bunlar ilaçların ticari isimleridir. Bu isimlerin de farklı farklı olmasının nedeni her birinin farklı bir ilaç firması tarafından üretilmiş olması. Şimdi soruna dönebiliriz; bu kremler yalnızca pişikte kullanılmaz. Aynı zamanda küçük yaralar, yanıklar, hafif sıyrıklar gibi hafif deri tahriş ve zedelenmelerinde derinin kendini yenilenemesine ve onarmasına yardımcı olan preparatlardır. Eğer sivilce vb. bir sorundan dolayı soruyorsanız bu krem veya melhemler size faydalı olmayacaktır. Cilt kuruluğundan şikayetçi iseniz Sebamed Sabun ile yatmadan önce yüzünüzü yıkayıp (arındırır) Bepanthen sürebilirsiniz. Böylece cildinizin çok kurumasını önlemiş olursunuz.
05 Yorumla
Soran+1 yılSadece cilt hucrelerimin yenilenmesini
Istiyorum ki bunuda vaad ediyor.. Hangisi almaliyim? Kremi mi? plus olanimi?
Soran+1 yılTm cok sagol.. Hucre yeniliyor dimi?
Soran+1 yılTsk
Bepanthol ün bence Türkiye'de satma nedeni artık alışılmış ve popüler olmasından dolayı. Geçenlerde doktoruma başvurduğumda bana GLYSOLİD markalı bir alman kremi tavsiye etti yurtdışında fazlasıyla bilinen ve satılan bir ürünmüş. kullandıktan sonra çok fazla faydasını gördüm çok kısazamanda kullanmanızı tavsiye ederim. İnternette temin etme gibi bir imkanı var gördüğüm kadarıyla.
10 Yorumla
Bebek Bakımı konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bephanten plus açık yaralarda kullanılır ve enfeksiyonu önler. Normal cilt çatlaklarında bephanten tavsiye ederim. Her ikisini de kullandım ve çok iyi olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
2Cevap
+1 yılGit nivea nin nemlendiicisini al daha iyi , bence parana yazik edersn. Cildin kuruysa benim gibi hic ise yaramaz , yagliysa belki iyi gelir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVllaha ben ne olsa onu kullaniyorum. Catlaklara cilt kurulduğunda yaranin kabuklanmasinda kullaniyorum. Dudaklarima da suruyorum yatmadan once. Dolgun dolgun oluyo :D
10 YorumlaKuzenim bebeğinin pişikleri için kullanıyordu ama iyi bir krem sanırım.
00 YorumlaBebek Bakımı konusunda 1,5b cevap paylaştı. hıc bıısı yapmıyo bosa kullanma. merhem artık pısık kremı oldu zaten cok kuru cıltelere ıyı.. plusu yaralar ıcın
02 Yorumla
+1 yılPişiğe çok iyi geliyor :D :P
00 Yorumla
+1 yılBepanthen, resmen ilah knk
00 Yorumla
+1 yılBephanten plus al iyilestirici ozelligi var
00 Yorumlaplus olanı kullan
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
+1 yılPişiğe iyi gelir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında