Diş doldurtmak, kaplatmak veya tel taktırmak abdest ve gusle engel olur mu?

Merhaba,

Diyanet işleri başkanlığı böyle diyor.

Tedavi amacıyla diş doldurtmak veya kaplatmak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz. Ancak çıkarılıp takılabilen/sabit olmayan dişlerin gusül abdesti esnasında ağzı yıkarken (mazmaza) çıkarılması gerekir.
Diş dolgusu yapıldıktan ve dolguyu korumak için üstü de kaplandıktan sonra, dolgu ve kaplamanın dışı, dişin dış kısmı hükmünü alır. Bu sebeple, ağız yıkanınca, kaplama yapılan dişler de yıkanmış sayılır. Bu nedenle kişi, tedavi amaçlı olarak dişlerine dolgu veya kaplama yaptırabilir ve abdest ya da gusül alıp, ibadetlerini yapabilir. Söz konusu tedavinin abdestsiz, cünüp veya âdetli iken yapılması da mümkündür.

Ama yukarıdaki videoda Osman Ünlü hoca maliki mezhebini taklit etmek gerekir diyor. Ben taklit ediyorum ama bunu bilmeyen ya da Diyanet işleri başkanlığına göre amel eden insanlar diş dolgusu olanlar gusülsüz mü oluyor ne diyorsunuz.

Burada kime güvenilir?
Diş doldurtmak, kaplatmak veya tel taktırmak abdest ve gusle engel olur mu?
Cevapla