Dışarıda kahvaltıdayım önümde
çok güzel 2
Peynir var bayılırım tam yağlı beyaz peynir -süzme peynir 2 dilim ve hangisinden yesem kilo almak istemiyorum
çok güzel 2
Peynir var bayılırım tam yağlı beyaz peynir -süzme peynir 2 dilim ve hangisinden yesem kilo almak istemiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Gündelik hayatımızda en çok tükettiğimiz süt ürünlerinden bir tanesi de şüphesiz ki peynir. Kahvaltılarda domates ile, ara öğünlerde karpuz veya grissini ile, ana öğünlerde salatanın içerisinde tercih ettiğimiz peynirin sindirimi süte oranla çok daha kolaydır.
Aynı zamanda fosfor ve kalsiyum açısından zengin olması yönü ile de beslenmede güzel bir tercih olabilir. Fakat peynir aynı zamanda doymuş yağ oranı da yüksek bir besindir ve porsiyon kontrolünü sağlamadığınız takdirde kilo almanıza neden olabilir.
Diyet sürecinde kulağa en mantıklı gelen yağsız tuzsuz lor peyniri tüketmek.
Tam yağlı beyaz peynir veya süzme peynir hem yağlı hem de tuz oranı yüksek peynirlerdir. Tüketeceğiniz takdirde bir dilimden fazla olmamasına özen göstermekte fayda var.
Özellikle kolesterol değerleriniz yüksek ise sadece yumurtayı azaltmaktansa peynir tüketimini de sınırlandırmalısınız.
Lor peyniri ise peynir altı suyunun pıhtılaşması ile elde edildiği için yağ ve tuz oranı en düşük peynirdir. Aynı zamanda protein oranı yüksektir. 1 çorba kaşığı lor peyniri 11 kaloridir ve 1.5 gram protein içerir. Özellikle sütünüze de lor peyniri katarak protein içeriği yüksek smoothieler oluşturabilirsiniz.
Sevgilerimle