Genelde geldiğinde kusturmadan gitmez sağolsun :) Karanlık ve sessizlik sağlamaya çalışıyorum. Soğuk suyla kafayı yıkamak, enseye buz koymak, uyuyabiliyorsam uyumak ve gözlerimi mümkün olduğunca açmamak yapmaya çalıştığım şeyler. Çalışırken böyle bişey başıma geldiğinde daha sıkıntılı oluyor tabii ama Arvales en yakın dostum...
migren için kesin çözüm genelde ağır migren ilaçlarından almak ve karanlık bir odada gözler bağlanarak hareketsiz yatmaktır. fakat bazı zamanlarda farklı bir şeyler yapmak da çözüm getirebilir. mandalina, portakal yemek işe yarabiliyor mesela. ya da kafein içeren kola, kahve içmek faydalı olabiliyor. migrenin başlıca sebeplerinden uzak durmak da bir nevi iyi eder insanı. muzdan ve çikolatadan uzak durmalı, yoğurt ve beyaz peynir tüketilmemelidir. her ne kadar acı verici de olsa.
Bende migren hastasıyım. Geçmiş olsun bu arada. Başladığını anladığım da direk ağrı kesici alıyorum ama almazsam çok şiddetli oluyor. Bazen uyumak bile kâr etmiyor. Ancak istifa ettiğim de geçiyor. Hava değişimi çok stres alkol siğara ya da çok uyku ya da uykusuzluk tektikler. Doktorum bana migren çok düzenleyici bşr hastalıktır demişti. Yani vucut da ters giden bir durum olursa ona tepki gösterir demişti. Çok dengede yaşamak lazım.
Avmigran kullanıyorsun muhtemelen eğer şikayetlerini hafifletmiyorsa yanına parolu ilave edebilirsin. İlaç artı istirahate rağmen kötüysen ileri tedavi yöntemleri için acile başvurabilirsin. Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Ağrı kesici içmeyin daha sonra ağrılar daha şiddettli olur karanlık bir odaya geçin ve uyuyun koku, ışık, aşırı sıcak ve soğuk hava migreni tetikler vücudun susuz kalması ve ya uzun süre aç kalmakta sebeb oluyor nane yağı ile ağrıyan yere masaj yapın ağrıyı biraz azaltır, geçmiş olsun.
Miğrenin bir tedavisi yok, ağrıyı dindirme gibi yöntemler vardır. Karanlık ve sessiz bir odaya geçmeni öneririm, kalabalık ve sesli ortam da aktivite ile artış gösterebilir. Aynı durumu yaşıyorum, aldığım ilaç dahi fayda göstermiyor. Kendine iyi gelecek ortam da bulun, Geçmiş olsun. 😊
ayaklarınızı ılık bir suda bekletin, hatta mumkunse masaj da yaptırın çok iyi gelecektir ve karanlık bir odada oturun fazla ışık olmasın bulundugunuz ortamda
Ağrı kesici kremle ağrıyan bölgeye masaj yap kendini karanliga hapset telefon vs teknoloji aletinden uzak dur uyumaya çalış ağrı kesici ilaç bı işe yaramıyor :)
Mentollu bir merhem varsa şakaklarına sürebilirsin.. özellikle susuz kalma . bol su iç.. karabaş otu çayı migreni rahatlatiyor.. bir de uzun sure aç kalmamaya çalış.. seker karbonhidrat degil.. proteinle beslen.. özellikle geceleri yatmadan once protein tuketerek yat.. genelde sabah başlayan migren atakları için onleyici olabilir
1-Sıcak su kaynat sonra boşalttığın bardağa biraz limon sık dilini yakmaya ak kadar ılıklaştığında iç. Bunu hergün 2 kere yapman baş ağrısını engeller. 2-iki kaşının ortasına baskı uygula masaj yap baş parmağınla. 3-ışık almıyan bir odada uzan