Arkadaşlar 2013 aralıkta 18 yaşıma girdim 1.72 boyum var erkeklerde boy kaça kadar uzuyor/uzadınız.
Bu saatten sonra boyum uzarmı?
Bu saatten sonra boyum uzarmı?
boyum 190... lise 2'ye kadar uzadım... en. çok lise 2 de boy attım.. hatta ağaç gibi uzadım ki sıralara sığmamaya başlamıştım... bacaklarımı hep dışarıda tutmak zorunda kalıyordum...
ama ben liseden zaten 16 yaşında mezun oldum... yani 2. sınıftayken 14-15 yaşındaydım... dolayısıyla o yaştan sonra da uzamadı uzama durdu... sen gelmişsin 18ine 1 santim bile uzamassın bu saatten sonra...
ben lise 2'de birkaç ayda 15 santim birden uzadım... sen ne anlatıyorsun yahu.. 1 santim uzamışta bilmem ne... boy uzaması öyle değil benimki gibi olur... boyunu kabullensen iyi edersin...
tabi tabi.. aklınca laf sokuyor ergen kardeşimiz...
boyu uzayan adamın sürekli dizleri sızlar... hemde yerinde duramamacasına.. o sızlanmadan ben lisede çok çektim... yaşamıyorsan öyle birşey boyun falanda uzamıyordur...
senin boy uzanın %99 u bitmiştir bu zamandan itibaren çok zor alırsın alsan bile milimetrik olur, bu saatten sonra ancak spor yaparak omurilik esneterek geçici olarak 1-2 cm kazanırsın fazlası olmaz, bununla yaşamayı öğren kafaya takma
ona bakarsan 26 yaşına kadar uzayanda var ancak genelleme yapmak bu konu için oldukça müsait, merak ediyorsan bir ortapedi uzmanına git ve kemik çekirdeklerinin kapanıp kapanmadığını öğren son nokta odur ancak dediğim gibi %99 kapanmıştır
Dediğim gibi ortopedi uzmanına git o sana ne kadar uzayacağını söyler ama çok umutlu olma boy uzaması gittikçe azalır. Çekirdekler hepten açık olsa bile 175 i geçmen çok zor. Bunu kabullenen iyi olur kabullenmessen sana zararı olur. Bin kişiden ancak 50 kişinin boyu 20 25 e kadar uzar. Geri kalan durur. Kızlar 16 erkeklerde 18 finish tir. Birde göğüste kıllanma başladıysa çekirdekler kapanmaya başlamış demektir
Dostum sen kendini ben uzamam lazım diye şartlamışsın sana kim ne derse desin kabullenemezsin Git bakalım ortepediye o senin gerçeklerle yüzleşmeni sağlar :)
172 çok kısa değil zaten. Birde kundura giydimi 175 cm isin zaten. Fit bir vücudun olursa çok güzel görünür
Geceleri zifiri karanlikta uyumaya ozen goster. Uyudugun ortamda isik olmasin. Buyume hormonu en fazla zifiri karanlikta salgilanir. Bunun disinda her turlu spor boy uzatir.
20 yasıa kadar uzar
calısırsan uzaması ıcın 180e gıder
barfıks basketbol boy uzatan yıyecekler
aynı yastayız o zaman :D ama boyun normal bence
gunde 2 dakıka yukarı dogru uzanman bıle yetıcektır
fuzzy msın nesın gıt arastır ,
belki 1-2 santim uzarsın ancak... ergenlik bittimi öyle fark edilir bir uzama olmaz...
ergenlik kızlar için ortaokul çağları iken, erkekler için genelde ergenliğe kızlara göre geç girdiklerinden, lise çağlarıdır.
kızlarda fark edilir uzama ortaokulda, erkeklerde lisede olur... ondan sonra da bir halt olmaz.. zaten her zaman tanıdık kızlarla muhabbeti döner ''ortaokulda ben senden uzundum sen beni geçmişsin'' vs tarzında...
20 yaşındaki adama da ergen denmez... adı üstünde ADAM... bu saatten sonra boyunu uzatmaktansa karakterini uzatmaya çalışırsan iyi edersin.. isanlar seni boyun için sevmeyecekler çünkü, karakterin için sevecekler...
ayrıca uzun boylu adamlar da sevilmez ve çekilmezler.. kıskananı çoktur... matah bir durum değil yani...
Hiç sormadan etmeden hemen atlıyorsun palavra diyorsun sonra da karakterini düzelt diyorsun.
1. si 19 a daha girmedim sen 20 yaptın beni 2. si sen 30-35 yaşında olmuşsun daha düzeltememişsin 3. sü Ne için boyumun uzamasını istediğimi öğrenmeden niye laf yapıyosun belki benim okuduğum bölümün boy sınırı var birşeyler sorarsın sonra yargılarsın.
1. 19 ile 20 arasında ben bir fark göremedim..
2. yaşım fake.. ama liseli ergen de değilim...
3. asker olacam, pilot olacam diyorsan boyunu uzat tabi.. yapabiliyorsan... duyduğuma göre Çin'de ameliyatını yapıyorlarmış... şurda bir takım bilgiler var: https://www.youtube.com/watch?v=_rxkx3_W86k
Cevap
12Cevap
Selamın aleyküm size bir sorum olcak ben 15 yaşındayım lise 2 ye yeni geçtim boyum yaşıtlarıma göre çok kısa 1,52 felan doktora gittim ilaç verdi ama ben düzensiz kullandım * a şu an düzenli olarak kullanıyorum egzersiz yapıyorum ergenliğe tam geçmedim annem 1,68 babam 1,86 ablamlar üniversite okuyor boyları 1,76 felan sizce daha uzarmıyım lütfen cevap verin
hiiiç bilgim yok, tecrübede edemedim zaten nasıl uzuyor diye :/
20 yasına kadar devam edıyor kemık gelısımı erkeklerde
Ergenliğe ne zaman girdiğine bagli. sen uzama hareketlerini yapip saglikli beslenicen sonra yazarsin buraya uzadimi uzamadimi her insanda değişik tepkiler olabilir kanka
Valla kanka bende yasitlarimdan önce cikmaya basladi sakal uzamayada basladim 15 yasinda 1.76 ydim ondan sonra yavaş uzadim 1.82 oldum
Geç girmiş olabilirsin bro dediğim gibi her yolu dene biz bisey desekde garanti değil sonucu gormen lazim
Kanka peder 1.65 annem 1.52 ben 1.82 belli olmuyor bu iişler o kadar çok genetik varki düşün soyun kaç kisiden geliyor herhangi birine çekmiş olabilirsin. Hatta bak 2 beyaz çiftin zenci cocuklari olmuştu kadinin soyunda zencilik varmis belli olmaz understand me
20-21 e kadar uzar. Bu zamana kadar basket oyna ya da bol bol zıpla epey bir etkisi olur.
Artıkın pekte bişey bekleme, uzarsa 2 cm fazlası olmaz
Dr git kemik uçlarına baktır kapandıysa uzamaz kapanmadıysa ona göre beslenir spor yaparsın uzaması için
Genellikle 20 yaşında durur ama bazı kişilerde 22 ye kadarda sürebilir.
bildiğim kadarıyla 20 yaşına kadar devam ediyormuş gelişim
benim 20ye kadar uzadı 1.96 şu an 21 yaşındayım uzarmı bilmem
En fazla 19 diye biliyorum. Kuzenim 19 yasinda uzamayi birakti.
epifizlerin kapanana kadar uzama olasılığın var.
sen boyundan memnun musun değil misin? değilsen doktora git şansını dene bro. Ne olacağı belli olmaz. Şimdi büyüme hormonu verecekler boyun uzasın diye epifizlerin kapanmadıysa. Oda sakıncalı dışarıdan hormon alıyorsun sonuçta. Hormon değerlerin düzensiz ise ve epifizlerin kapanmadıysa belki verir doktor... basit bir ilaç ama etkisi sıkıntılı :)
22 ye kadar falan uzarsın
peynır bolca yuzmek kafı
Bence uzar. voleybol basketbol oyna
Yüzme baya ise yarar senin icin
Ben kick bokscuyum hocamız bize o tür makineleri kullanmamızı istemiyordu biz hep teknik öğrendik ağırlık kaldırmanın vücudu kaslaştıracağını söylerdi vücut kas oldumu daha uzamazmış kemikler kapanırmış. Okul engel oldu bende ara verdim bayağıdır gitmiyorum ama vücudum hala aynı :D
Ben ağırlık kaldırmadım ama bizim sülalede zaten bir amca oğlu benden uzun bide dedem başka uzun yok amca oğlu 1,86 falan ama ben daha çok dedemlere çekmişim 1,79 civarı dedemle benim fotoğrafımı yanyana koy gençlik fotoğrafımı ayırt edemessin diyebilirim. İnş onun kadar olur :D
Barfix çok önemli. Abim barfixle uzadı.
20 yaşında
Uzar bolbol zıpla süt iç et tuket güneşlenin yüz
Yüzmek daha çok uzatır ailenin genetik yapısına bağlı basketbolda uzatır
22 yaşına kadar
Çok az uzar artık
20 ye kadar uzar
bilmem boyum 185 cm yeterli
uzar uzar basketbol veya yüzme
bunları yap uzarsın rahat
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?